Bedste fiskekniv – Udforsk dolk, foldekniv og filetkniv

Fiskeknive er flotte at se på. De er også praktiske at have med på fisketuren. De fleste lystfiskere ejer derfor en god fiskekniv. Men hvilken er den bedste fiskekniv?

Der findes rigtig meget praktisk fisketilbehør til fisketuren. Fiskekniven hører til det tilbehør, som er svært at undvære.

Med en fiskekniv kan du:

  • skære fiskeline over
  • slagte din havørred
  • lave filetter af din fangst

Som lystfisker kan du altid bruge en kniv.

Der findes hovedsagelig 3 typer af fiskeknive: Dolken, foldekniven og filetkniven.

Dolken – bedste fiskekniv til de store opgaver

Dolken bruger man typisk til de lidt større opgaver – som f.eks. at slagte fisken, efter at du har aflivet den med din priest.

Dolken kan klare de fleste skæreopgaver. Dolken kan, i modsætning til foldekniven, ikke foldes sammen.

Når du køber en dolk følger der som regel en flot skede med. Klingen er derfor godt beskyttet, så du ikke kommer til skade.

 

Dolke findes i et hav af udgaver og det er smag og behag, hvilken du skal vælge.

En af de flottere dolke er fra amerikanske Buck. Buck Vanguard 192 er en ideel følgesvend på fisketuren. Med sit præcise og skarpe blad kan den klare de fleste skæreopgaver. Knivens alsidighed gør den perfekt til at håndtere både forarbejdning af fangsten og praktiske opgaver ved vandet.

GRATIS FRAGT

Buck Vanguard 192

Pris fra 1.499

Marttiini Condor 185015 er en anden god dolk. Den er designet med et skarpt rustfrit stålblad, der skærer præcist og let gennem forskellige fiskearter. Det ergonomiske træhåndtag sikrer komfort under brug, selv ved længere fisketure. Kniven er velegnet til alt fra filetering til grundlæggende opgaver ved vandet. Den medfølgende skede gør transporten sikker og bekvem. Condor 185015 er bygget til holdbarhed og ydeevne, hvilket gør den til en pålidelig hjælper, der kan tackle enhver fiskeudfordring med lethed og præcision.

GRATIS FRAGT

Marttiini Condor 185015

Pris fra 449

Foldeknive –  den bedste fiskekniv til lommen

De fleste foldeknive er ikke særligt store. Den intelligente læser har selvfølgelig regnet den ud: det er fordi denne type kniv kan foldes sammen og derfor fylder mindre.

Derfor er foldekniven også ideel at have med sig på fisketuren. Den kan nemt være i lommen på din bukser, vadejakke eller i frontlommen på dine waders.

bedste fiskekniv

Selvom foldekniven er lille, kan den fint bruges til at slagte en fisk.

En flot foldekniv er Buck 110 Folding Hunter. Kniven er produceret med behageligt træ skaft og massive messing ender.

Leveres med etui til bæltemontering. Skaftlængde: 12,5 cm. Blad længde: 9,2 cm Længde åbnet: 21,7 cm. Vægt: 204 gram

GRATIS FRAGT

Buck 110 Folding Hunter

Pris fra 999

En lidt mindre foldekniv er fra Rapala. Kniven er super praktisk at have med i tasken på fisketuren. Klingen er lavet i rustfrit stål.

GRATIS FRAGT

Rapala Foldekniv 6cm

Pris fra 119

Filetknive – bedste fiskekniv til perfekte filetter

Filetkniven kan du bruge til at skære fine, tynde fileter af fisken lige til panden, ovnen eller grillen.

bedste fiskekniv

Går du op i velskåret filet, er filetkniven det bedste redskab. Dens tynd og lange blad sørger for at du kan køre kniven langt og nemt ind i kødet og på den måde få nogle fine filetstykker.

Mustad Filetkniv 10″ er en kvalitets filet kniv. Den skarpe og fleksible rustfri stålklinge gør filetering af fangsten let og præcis. Det farverige grønne håndtag giver et behageligt greb og øget synlighed. Den kompakte størrelse gør den praktisk og bærbar, perfekt til fiskeeventyr. Leveres med nylon skede.

GRATIS FRAGT

Mustad Filetkniv 10'

Pris fra 179

Mustad Filetkniv 7″( 18cm). Bladet er produceret i tysk 4116 rustfristål der holder skæret i længere tid og for øget korrosions bestandighed. Håndtaget er lavet ergonomisk korrekt, i et robust og non-slip polypropylen materiale. Der medfølger skede.

GRATIS FRAGT

Mustad Filetkniv 7' Grøn MT098

Pris fra 249

Rapala Presentation Filetkniv 15cm. Den klassiske fileteringskniv i nordisk inspireret design. Klingen er belagt med en coating, som sammen med den tynde og skarpe klinge gør fileteringen super nemt. Klingen er 15 cm, og lavet i rustfrit stål, mens skæftet er 12 cm og lavet i lamineret træ. Der medfølger en læderskede til kniven.

GRATIS FRAGT

Rapala Presentation Filetkniv 15cm

Pris fra 419

Links med information:

Du kan læse om knivloven på retsinformation:

Loven om knive og blankvåben – Retsinformation.dk


Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.