Er du til grin eller er du mere den sjove type?

Grin

Da jeg var 9 år, syntes jeg, at alle voksne gik rundt og så så alvorlige ud. Havde de da fuldstændig glemt at få dem et godt grin?

Jeg besluttede mig dengang for, at når jeg engang blev voksen, ville jeg være en sjov voksen. Jeg ville ikke ende, som ham den alvorlige. Men jeg skulle snart blive klogere på livet.Tiden gik…

Mit voksenliv

Nu er jeg blevet voksen. Og jeg må erkende, at min mission er sværere, end jeg havde regnet med. Når man er voksen, så er livet bare lidt mere alvorligt.

Der er regninger, der skal betales. Der er et job, der skal passes. Man skal huske at tømme tagrenden for gamle blade. Der skal skiftes dæk på bilen. Der skal lægges budget. Man skal indberette tal til Skat. Alvorlige ting. Man kan hurtigt glemme at få et godt grin.

I trafikken er der regler, der skal overholdes. Det duer ikke at fjolle rundt.

Rigtig mange voksne har børn! Jeg er selv blevet far. Det er fedt. Men er du vimmer et ansvar.

Jeg skal sørge for, at der er penge til rene bleer. Hun skal have noget at spise hver dag. Helst noget med vitaminer. Du kan hurtigt blive stemplet som en dårlig far, hvis hun mangler d-vitaminer.

Hendes tænder skal børstes med en børnevenlig tandpasta, der har den rigtige smag. Tænk hvis hun allerede som 4 årig skal have lavet et hul. Jeg skal ikke nyde noget at sidde hos børnetandplejen og få fortalt, at jeg er en dårlig far.

Jeg indrømmer, at jeg er total hønefar. Pas nu på! Er hun sulten? Hvorfor prutter hun så meget? Har hun spist noget, hun ikke kunne tåle? Er hun tørstig? Har hun kolde fødder? Skal hun have noget mere tøj på?

Det er ikke nemt at skulle tænke på babyen og samtidig sørge for at grine. Man skal jo nærmest kunne multitaske. Og er der noget, vi mænd ikke kan, så er det da det! Fortælle en vits mens vi skifter ble, det går ikke. Det kræver fuld koncentration at få den rigtig lukket og forseglet.

Nu forstår jeg også bedre, hvorfor mange forældre går rundt og er lidt alvorlige og måske glemmer at få et grin.

Og der er mange situationer i voksenlivet, hvor det bare ikke er passende lige at fyre en joke af eller komme med en sjov bemærkning, selvom vi måske har vildt meget lyst til det.

Tag f.eks. vores arbejde. Det er en alvorlig sag. Det er her vi måler vores succes og vores status. Så skal man også gerne have en mine på, der passer til ens stillingsbetegnelse.

Har man en høj stilling, er man ret vigtig. Så tager man en vigtig mine på. Ikke en sjov mine. Det duer ikke, man er kendt som den fjollede direktør. Hvem gider lave en aftale med ham? Man vil bare ryste på hovedet og tænke, at han burde være hovedattraktionen i et cirkus ovre på Langeland.

Heldigvis er de fleste glade for deres job. Men det med smil kan hurtigt blive glemt i mængden af arbejdsopgaver.

I nogle jobs er det upassende at grine og lave sjov. Kender du en sjov læge? Kan du se det for dig: “Hvad så fru Mortensen, inden jeg kigger på dit dårlige knæ, så skal du lige høre den om de 3 kannibaler, der en dag møder en pirat. Så siger den ene kannibal….” Det går ikke, selvom det helt sikkert ville hjælpe på patientens humør. Det der med at være sjov, det har man klovne ansat til. De kan pjatte rundt, ligeså tosset de vil på hospitalets gange.

Når man bliver voksen, begynder de grumme tanker omkring ens helbred og udseende også at dukke op. Det kan være ret uhyggeligt.

Hvad nu hvis man får rynker? Skal man farve sit hår og skjule de grå hår? Hvorfor bliver ens mave større? Det går bare én vej, og det er NEDAD! Vi ved det godt, men vi vil så gerne udskyde det med den rette creme og noget lækkert, dyrt tøj. Det er mega alvorligt, og det bør man ikke tage let på!

Det er også derfor, vi har så alvorlig en mine på, når vi dyrker sport eller løber. Vi er på en vigtig mission! Vi vil ikke blive gamle og dø!

Når man er ung, så tænker man ikke på at skulle dø. Der er jo evigheder til. Det er først, når man bliver voksen, man skal bekymre sig om det.

Men hvad nu hvis jeg griner rundt i dag, og så i morgen er jeg i dårligt humør? Så er man jo til grin? “Se ham, han har det ikke sjovere end os længere. Det holdt kun én dag. Flot Kenneth. Hvem griner nu?!” Hellere holde lav profil hver dag. Undgå ydmygelsen.

Jeg elsker mit liv. Min mission er stadig ikke at blive for alvorlig. Der findes ikke noget bedre end et godt grin.

Grin er godt for dit helbred. Og det gør bare livet lidt nemmere at leve.

Nu har jeg desværre ikke tid mere. Jeg skal på en meget vigtig mission. Wilma (min datter) og jeg skal på eventyr, lave lidt fis og få os et godt grin.

Hvis du vil vide, hvordan man får succes som ægtemand og far, så kan du læse mere her.

4 thoughts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *