Én fan følger mig overalt – skal jeg kontakte politiet?

Lewandowski, Zlatan, Thomas Müller, Pogba og Justin Bieber har mange fans.

Fan

Vil man have fans, skal man kunne noget, som folk gider se på. Spille guitar, være batman eller score 25 kasser i den tyske Bundesliga. Man skal turde stå frem i medierne.

Jeg har ikke mange fans. Det skyldes muligvis, at jeg bruger de forkerte metoder eller bare er lidt for kylling til det med at stå frem.

Jeg har dog én fan, som er ret vild med mig. Hvis jeg havde 100.000 fans, så tror jeg, hun ville være den største af dem alle.

Lad mig fortælle et par episoder fra mit liv, så du kan sætte dig ind i, hvordan min hverdag er. Så kan du også forstå, hvorfor jeg ikke har brug for flere fans eller gider gøre en indsats for at få flere.

Min hverdag med min mest trofaste fan

Mit liv på badeværelset

Det er lørdag morgen. Jeg lukker toiletdøren bag mig, og i det jeg drejer nøglen rundt, hører jeg, det banker på døren. En ganske svag banken.

Jeg holder vejret…

Der går kun et par sekunder, så banker det igen svagt på døren. Mønsteret har gentaget sig i snart et år nu. Og det vil nok fortsætte lidt endnu.

Jeg kan ligeså godt åbne døren, ellers fortsætter bankeriet. Det er min fan, hun står der, som hun plejer.

 

Før havde badeværelset været mit ‘fristed’. Stedet hvor jeg lige kunne sidde 10 minutter (læs 40 minutter) med min ipad og spille skak, eller tjekke om Bayern havde købt en ny spiller til den offensive midtbane. Men de tider er forbi. Nu er vi altid to derinde. Hun tjekker om jeg barberer mig ordentligt. Vi børster tænder sammen. Vi er altid to.

Mit liv i min have

Jeg går ofte ud i min have. Jeg har købt en ukrudtsbrænder. Det er ret fedt. Så er jeg den mægtige kriger, der slås mod de små myrer. Én myre kan hurtigt blive til tusinde. Inden man ser sig om, har de invaderet ens hjem. De kan æde et hus op på under to uger!!! Det er i hvert fald det, jeg har bildt mig selv ind for at gøre mit liv mere spændende.

Selvfølgelig vil jeg også brænde lidt ukrudt, jeg er jo ikke syg i hovedet!

Når jeg står med min ukrudtsbrænder, og det kører for fuld blus, kan jeg se hende ud af øjenkrogen. Der står hun. Igen er hun fulgt efter mig. Lige meget hvor jeg bevæger mig hen, så er hun der.

Er det mon sådan Ronaldo eller Hazard har det med deres fans?

Jeg kigger på hende. Hun har ikke noget papir eller kuglepen med. Tænk hvis hun havde. Kunne være lidt sejt. Jeg står og smågriner lidt ved tanken.

Hendes øjne kigger på mig. Ikke bebrejdende, men lidt sørgmodige. Jeg prøver at aflæse dem, da hun ikke rigtig siger så meget.

“Hvorfor gik du ud i haven uden at tage mig med? Hvorfor legede du igen Ninja og sneg dig væk? Du er dårlig til det. Og tør nu det smil af læberne. Jeg kommer ikke til at spørge om din autograf, vær nu ikke så skør. Jeg er dog fan af dig. Og da du var på dit højeste som fodboldspiller, vil jeg vædde med, at du var bedre end Robert Lewandowski.”

Hmm det er i hvert fald det, jeg får ud af det blik. Jeg vil senere forklare hende forskellen på mig og Robert, men ikke lige nu.

Mit liv i Netto

Jeg skal af og til i Netto. Købe et par liter mælk og noget brød.

“Martin, jeg er ligeglad med, hvad du skal i Netto.”

…og det er også derfor, jeg kun nævner mælk og brød. Rolig nu. 2 ting er fint at nævne. Jeg ved da godt, man ikke skal overdrive og kede sine læsere med, at man skal købe bleer, skinkesalat, ost, vatpinde, chokolade, 3 flasker vin, flæskesvær, 2 pakker Stimorol, kaffe, osv.

BIP BIP. En sms fra min dejlige hustru popper op på min telefon:

“Hej skat. Din fan har taget sine sko på og pakket sin rygsæk. Hun står og hiver i fordøren og siger PAPPA. Hun savner dig!”
(Fik jeg nævnt, min fan hedder Wilma, hun er 2 år, og er min datter?)

Wilma

Wilma – min største fan eller er det omvendt?

Det er stort set sådan min hverdag er. Wilma altid i hælene på mig. Nogle dage er det omvendt. Så er jeg i hælene på hende. Måske jeg i virkeligheden er større fan af hende, end hun er af mig.

Wilma

Hun spiller i øvrigt med nummer 7. Det er mit nummer. Det tog jeg til mig, dengang jeg spillede i Bayerns angreb. Jo jo fra 2001-2004 havde jeg lige en god periode med over 27 mål per sæson. Ok ikke helt sandt. Det var efter Mehmet Scholl, der driblede sine modstandere svimmel på Bayerns midtbane. Ja ja, jeg ved godt, man ikke må lyve. Det andet lød bare lidt sejere.

Min fan skal have mere af mig

Beklager forresten den dramatiske overskrift med at kontakte politiet. Overskrifter skal være fængende, har jeg læst, men jeg kom vist til at overdrive lidt.
Selvfølgelig vil jeg ikke kontakte politiet, tværtimod.

Når man er fan af nogen, er det ikke fedt at blive afvist eller ignoreret. Sådan forholder det sig også, når man er barn og gerne vil have sine forældres opmærksomhed.

Hvordan er dit forhold til dine børn? Er det dig de kommer til med deres problemer og bekymringer? Eller har du for travlt til at lytte til dem?

Jeg har besluttet, at min ‘fan’ skal have mere af mig.

Når hun vil snakke med mig, så snakker jeg med hende.
Når hun vil have en selfie af os, så tager jeg en selfie.
Når hun vil tages op, så tager jeg hende op.
Når hun vil have slik, så får hun slik – og jeg får ro. (Note til mig selv: Stram op på dette område!)
Når hun vil have kram, så får hun kram.

Pludselig er hun 24 år og har fået et andet idol/anden mand, og hvad så med mig?
Så er der ikke nogen, der råber ‘PAPPA’ efter mig mere. Så står jeg der med mine rynker, mit gebis og mine hæmorider, og kan ikke engang få nogen til at følge mig ned til postkassen.

Pas godt på dine børn og andre “fans” som du måtte have i dit liv.

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin, og jeg er fra 1975. Det er mig, der er manden bag MrMazzo. I 10 år har jeg fisket efter havørred. Her på siden deler jeg ud af mine fisketips.

7 thoughts

 1. Hej Lea. Tak for din kommentar. Og flot I har lyst til at hjælpe til og være der for din niece og hendes lille pige. Det må være guld værd for dem at have Jer.
  Man får stort indblik i nogle interessante facetter af livet, når man har børn i sit liv på den ene eller anden måde.
  Når jeg går på gaden og møder en børnefamilie, så løfter jeg på hatten og bøjer hovedet af respekt for den opgave, de har kastet sig ud i :o)
  Hils Johnny the man.

 2. Som du ved er vi uden børn; men vi er ‘reserveforældre- og bedsteforælder’ til min niece og hendes lille pige på knap 3 år. Det er en helt ny verden der åbner sig og en nyfunden respekt for børnefamilier.
  Det er så vigtigt, det du siger: altid have tid til børnene, tage dem op hvis de beder om det, give dem et kram hvis de beder om det. Det er så meget vigtigere at lege te-selskab med dukker og bamser end at støvsuge! (Og det var IKKE ment sarkastisk!)
  Godt indlæg. ??

 3. Silke sagde Idag, mormor blev du ked af det da dine børn flyttede hjemmefra, ja Silke det blev så tomt…..så nyd det lille barn Martin, de blir hurtig store,,,,,,?

 4. Godt skrevet og sjovt ?!!!!
  Ja du har ret… pludselig er de væk fra reden. Det blir ikke så rart. Vi ska nyde det.

Comments are closed.