Fiskehue – Lyt til din mor når du skal på fisketur

”Husk nu din hue!” Det er nok en af de mest hørte sætninger i ens barndom.

Undersøgelser viser (Martins undersøgelse), at sætningen ligger på en 3. plads over mødres mest anvendte sætninger.

TOP 3:

  1. Pas på når du går over vejen
  2. Spis op ellers bliver du aldrig stor
  3. Husk huen!

Der er mange myter omkring huen. Mange mødre tror, at hvis man ikke har hue på, kan man dø af kulde. Nogle mener at 68% af kroppens varme forsvinder fra hovedet.

Nyere undersøgelser viser, at varmetabet er langt mindre. Tallet ligger på 7-10 %. Ti procent varmetab er dog ikke uvæsentligt, så det er en god ide at huske huen, når man skal på fisketur!

De går også med hue

I 2015 kom min datter til verden. Og hvad var det første hun fik på hovedet af en sygeplejerske? En hue! Det havde jeg da ikke læst noget om i babymanualen. Men huen skal åbenbart følge os gennem livet. Og jeg er selvfølgelig også selv begyndt at sige: “HUSK NU HUEN!”

Mange kendte personer går med hue. Holger er en af dem der ALTID går med hue.

Rigtig mange lystfiskere bruger hue. Her er det Jakob Sørensen fra Geoff Anderson med en flot blå strikhue fra netop Geoff Anderson.

fiskehue

 

Denne fiskehue bruger jeg

På mine fisketure om foråret, efteråret og vinteren, hvor der bare er en smule kulde eller vind, tager jeg en fiskehue på.

Den fiskehue jeg bruger er Geoff Anderson Merino Fleece Hood. Det er en klassisk hue, der sidder tæt til hovedet og holder ørerne godt varme.

fiskehue

  • Huen er fremstillet i 53% luksuriøs, blød merinould. Ulden klør ikke!
  • For at styrke holdbarheden er uldfibrene forstærket med polyester.
  • Materialet er naturlig antibakteriel og derved lugtfri.
  • Huen kan maskinvaskes, hvis du skulle få brug for det.

Det fede ved denne fiskehue er at den ikke er særlig tyk. Skulle solen stikke frem og pludselig give noget varme, kan huen nemt puttes i lommen og fylder ikke særlig meget. Selvom huen ikke er tyk holder den dog fint på varmen.

Huen har et moderne look med en lille top på som hænger ned mod nakken bag. Det moderne look kan opveje lidt af det ofte usmarte look som neoprenwaders giver os lystfiskere.

Du kan få Merino Fleece Hood her:

KØB HUEN ONLINE

 

Har du styr på resten af dit fisketøj? Læs min store tøj-guide og se hvordan du ved hjælp af 3 trin kan få en behagelig kropstemperatur.

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin Teichert og jeg er manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.