Sådan får du succes som ægtemand og far

For mange er det at have succes lig med rigdom, eje et stort hus, køre i en dyr bil, gå i mærketøj, være kendt, få 8.000 likes på Instagram eller have 15.000 følgere hver måned. Det er der ikke noget galt i. Men er det også succes for DIG? Hvor højt står succes som ægtemand og far på din liste?

Succes

Hvem fortæller os, hvad succes er?

Hvis du ikke selv finder ud af det, så er der andre, der gør det for dig! Og tro mig, de har ikke altid dit bedste på sinde.

Aviserne vil gerne have læsere. Læsere er lig med penge. Så de fortæller mest om de populære, rige mennesker.

Ingen gider læse om den hjemløse. Ham er der ikke penge i. Men den hjemløse kan jo godt have succes. Måske det var hans mål at være økonomisk fri. Uden gæld til hus og bil. Og ikke gå på arbejde hver dag fra 8-16. Hvad ved vi? Men igen, ham er der ikke penge i.

SuccesMasser af bloggere fortæller dig gerne, hvad skjorte du bør eje, og hvad sko du skal købe for at være med på moden og se succesfuld ud. Men jeg tror ikke, de tænker på, hvad der gør dig lykkelig. Eller er der nogen af dem, der har kontaktet dig? Jeg har i hvert fald ikke skrevet til nogen og spurgt, om de bliver mere lykkelige af at bruge fiskeblinket Snurrebassen. Eller om de har haft mere succes på deres fisketure.

Måske du selv arbejder i et firma, der sælger noget. Får i en rapport hvert år, om hvor mange mennesker i har gjort lykkelige? Eller står der kroner og ører på dagsordenen?

Der er ikke noget forkert i, at folk vil tjene penge. Det skal vi alle for at overleve. Hver har sin måde at tjene dem på. Og nogle har en bedre næse for en god forretning end andre. Men du skal bare overveje, om det der bliver vist og tilbydes, er succes for dig. Gør det dig glad og lykkelig at jagte disse ting? Eller føler du, at du konstant er bagefter, at du har for travlt og er stresset?

Men har vi det ikke godt?

Det håber jeg, du har. Men at være succesfuld ud fra verdens synspunkt har ofte en pris. Og nu rører jeg ved en varm kartoffel, som jeg måske burde holde fingrene fra. Men prisen, som du betaler for at ville have verdens succes, er høj og ofte på bekostning af familielivet.

I Danmark ender 51 procent af alle ægteskaber med en skilsmisse. Og hertil kommer alle de øvrige forliste forhold, hvor parterne ikke er gift. Jeg kender ikke mange, der siger, at det var fedt at blive skilt. At det ikke gjorde ondt. Når folk bliver gift, er de lykkelige. De ønsker, at lykken skal vare ved hele livet. Men alligevel ender folk med at gå fra hinanden og blive såret. 51 procent. Synes du vi har succes på familieområdet?

Der kan være mange grunde til, at folk går fra hinanden. Det skal folk selv finde ud af. Jeg er aldrig blevet skilt, så jeg er den sidste, der skal dømme nogen. Og det er heller ikke derfor, jeg skriver dette indlæg. Og jeg siger heller ikke, at du er en dårlig familiefar, bare fordi du har et vellønnet job og ejer flotte ting. Men et eller andet sted hopper kæden åbenbart af for os.

Verdens bedste ægtemand

Hvor højt står ‘Ægteskab’ på din succesliste? Bidrager du nok til at få det til at fungere? Eller prioriterer du andre ting ting højere?

Ville din hustru vælge dig som ægtemand, hvis hun kunne vælge igen?

Hvorfor ikke sætte som mål at være en sand gentleman? Den gentleman hun kom sammen med. Hvornår har du sidst holdt bildøren for hende? Hjulpet hende frakken på? Taler du stadig pænt til hende, eller er omgangstonen blevet lidt hårdere med årene?

Succes

Du vil ikke kun gøre din hustru/kæreste glad. Hun vil også respektere dig mere for at prioritere familielivet højt. Du vil højst sandsynligt få kærlighed tilbage. Det vil få dig til at føle dig bedre tilpas, i stedet for endeløse skænderier der kun dræner dig for energi.

Du vil også være et godt forbillede for dine sønner. Du har nemlig vist dem, hvordan man har at opføre sig som mand overfor en kvinde. Det vil ruste dem, til den dag de selv kommer i et forhold.

Men min kone er forfærdelig!

Og hvad så? Derfor kan du jo godt være en god ægtemand. Så har du dit på det rene, og gjort din del til at få det til at fungere.

Gad du egentlig at være gift med dig selv?

Kom med blomster.

Ros hende. Og her får du lige et tip! Nøjes ikke med at sig: “Du ser godt ud i dag skat.” Ros noget specifikt. “Flot kjole du har valgt. Den passer rigtig godt til dine øjne.” Jeg siger dig, det er sød musik i hendes ører. Og du skal selvfølgelige mene det.

Ros hendes nye frisure. (Selvfølgelig kun hvis hun lige er blevet klippet, ellers giver det bagslag.)

Tag hende med på en skovtur.

Vil du have succes som ægtemand, så må du ind i kampen.

Verdens bedste far

Eller hvad med at beslutte dig for, at du vil være den bedste far, dine børn kan ønske sig.

Bruger du tid på dem? Kigger du dem i øjnene, når de taler til dig? Er din mest brugte sætning: ”Øjeblik, far skal lige…”?

Kan dine børn være tjent med dig som far eller mor?

Hvorfor ikke beslutte, at du fra i dag vil til at give flere kram? Og at du vil tjekke nyhederne og dine mails lidt færre gange i løbet af dagen. Slå notifikationer fra på din telefon så du ikke bliver forstyrret så ofte.

Eller hvad med at bruge mindre tid på at give likes? Når vi er 90 år, betyder det jo ikke en pind, hvor mange likes vi fik eller gav, hvis vores børn ikke gider besøge os, fordi vi har et dårligt forhold til dem.

Succes

Jeg ved godt, det er nemmere at sidde og skrive det end at udføre det i praksis. Vi er trods alt ikke perfekte mennesker. Vi begår alle fejl. Og der er også et par steder, hvor jeg skal stramme op. Men det er godt ind i mellem at blive mindet om, hvad der er vigtigt her i livet.

Den nye trend

Jeg læste for nyligt, at mange mødre er ved at være trætte af ræset på arbejdsmarkedet. De er begyndt at prioritere at kunne tilbringe mere tid sammen med deres børn. Det bliver sjovt fremover at høre samtalerne i Netto, når Pia og Mette møder hinanden:

Pia og Mette i Netto

Pia: ”Hej Mette. Går det godt? Har du hørt at Lise først henter William i dagplejen klokken 16.30?! Ja du hørte rigtigt. Klokken 16.30! Jeg henter jo min dreng kl. 13!”

Mette: ”Hvad?! Flot! Dig og Emil har også altid virket som succesfulde forældre. Ved du, hvad jeg har fået? Du gætter det aldrig. Nej nej ikke lus, hihi… Du er så sjov Pia. Jeg har fået fri hver fredag. Jeg gik op til chefen og bad om færre arbejdstimer. Det er da min ret som mor, vil jeg mene. Og han sagde ’ja’. Så når børnene kommer hjem fra skole om fredagen, har jeg bagt boller til dem. Vi har fået en hel anden ro på derhjemme. Preben og jeg er endda begyndt at have mere overskud til hinanden. Og vi savner ikke de par hundrede kroner, som vi får mindre udbetalt hver måned.”

(For ikke at starte en shitstorm vil jeg gerne undskylde overfor Mette og Pia. Det var ikke min mening at gøre dem til nogle bagtaleriske sladdertanter. Jeg kan faktisk godt li’ dem.)

Kendsgerningerne og den dyre Mercedes

Du kan fortsætte med at jagte det, som verden viser er succes. Anskaf dig den nyeste iphone. Du bliver lykkelig, når du får den. Jeg bliver glad, når jeg får en ny ting. Vi får en lykkefølelse af at købe noget. Men om 2 måneder kommer der en ny model. Så er din model ’den gamle’. Og du bliver hurtigt utilfreds og ønsker dig den nyeste model.

Ting giver kun kortvarig lykke. Din hustru og dine børn kan give dig lykke og gøre dig glad hver dag.

SuccesDu kan købe dig den nye Mercedes. Det er der ikke noget galt i. Hvis du har pengene. Den er flot. Jeg ønsker mig også en Mercedes. Men jeg er ikke klar til at betale prisen i øjeblikket. Og desværre bliver den på et tidspunkt gammel. Og måske naboen køber en der er lidt større. Og så er den ikke så fed længere. Så lykken varer ikke helt så længe, som du måske havde håbet.

Men ok, du brugte også kun 4 år og en masse overarbejde på, at få den. Du missede godt nok en del af din søns barndom, fordi du kom ret sent hjem fra arbejde. Heldigvis kunne han være i børnehaven. Han elskede at være sammen med de andre børn i forhold til at hænge ud med dig. Eller hvad?

Og når du endelig kom hjem fra arbejde, skulle du lige tjekke mails. Det var vigtigt! Så det var hans mor der puttede ham og læste godnat historie for ham. Men han synes bilen er rigtig fed! Eller er det farmand, der synes, den er rigtig fed?

Min barndom

Jeg husker kun ganske svagt, hvilke biler vi havde, da jeg var barn. Det ragede mig en høstblomst.

Til gengæld husker jeg, dengang jeg var 7 år og gyngede hjemme i haven. Min far slog græs i mens. Det var trygt og godt.

Og jeg husker dengang min far spillede bold med mig. Han var målmand. Og jeg var Karl-Heinz Rummenigge, der skulle skyde mål. Jeg aner ikke, hvad TV vi havde, eller om vi havde den “rette” vase.

Jeg vil ønske dig held og lykke med at lave din succesliste.

Hører du til dem, der bekymrer sig lidt for meget? Så kan du her få et par fifs til, hvordan du får færre bekymringer.

Del gerne hvis du synes om dette indlæg.

6 thoughts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *