Hvordan ser den perfekte lænestol ud? Hvad synes du?

Når jeg siger lænestol, hvad tænker du så? På din bedstefar der sidder med piben og nyder roen i hjemmet? Eller måske på det perfekte hjem, hvor der står en flot lænestol ovre i hjørnet?

For en del år siden så min hustru og jeg et gammelt hus ved vandet. Og når jeg siger ´gammelt hus’, så mener jeg gammelt hus. Huset var nemlig fra 1870. Men der var noget over huset, som vi kunne li’. Så spørgsmålet var, om vi skulle købe det.

Et er at et hus er gammelt, men er det også noget gammelt skidt?

Jeg tog min lommeregner frem og begyndte på lidt sandsynlighedsregning.

Hvor stor er sandsynligheden for, at et hus overlever 2 verdenskrige? Hmm. Tyske fly der smider bomber. Jorden der ryster. Udover krigene så havde det klaret en mindre oversvømmelse. En masse mågeklatter. En masse saltvand. Og huset stod der stadigt.

Min konklusion: Det måtte være et godt hus!

Vi købte det, fik fat i lidt maling, bankede lidt hist og her, og efter et par måneder flyttede vi ind.

Måske du har været igennem den samme mølle? Eller måske du har købt en lækker lejlighed eller bor til leje.

Nu skal det her indlæg ikke handle om huse eller lejligheder. Men når man har hus eller lejlighed, kommer man ikke udenom indretning. Hvor skal billederne hænge? Hvilke møbler skal man købe? Hvor skal tandbørsten stå? Vi elsker at indrette vores hjem. Det er trods alt her, vi skal tilbringe en stor del af vores liv. Tænk engang tilbage på de seneste 2 uger. Hvor ofte har du ikke tænkt på noget til dit hjem? Tjekket noget brugskunst ud på nettet? Snakket med konen/manden, om i skal købe et nyt TV eller om i skal flytte lidt rundt på møblerne.

Især det med møblerne kan være et større projekt. Man vil gerne ramme de helt rigtige, for det er ikke hvert andet år, man skifter dem ud. Se det som en fordel, og at de derfor godt må koste lidt ekstra. Det fortryder man sjældent efter 10 år.

 

Noget vi længe havde gået og snakket om, udover en ny sofa, var en ordentlig lænestol. Sådan en du nyder at sætte dig i og så tænde for en god fodboldkamp.

Vi valgte en rigtig bedstefarslænestol med store ører. Polstret med gråt stof. Dejlig blød. Den bruger vi hver dag! Godt nok ikke en Corona eller Skalstol, men det ændrer ikke ved, at…

…en lænestol udstråler hygge

Hvis du går og overvejer at købe en lænestol, så kan jeg varmt anbefale at anskaffe en. Det giver hjemmet en hyggelig stemning. Jeg har ikke fortrudt vores køb. Det giver stuen en stemning af: “Her er hyggeligt. Kom og sid i mig.”

Lænestol
Wilma og jeg testkører en Corona. Den ku’ vi li’.

Lænestolen er stedet, hvor du kan nyde livet, mens du drikker en dejlig, varm kop kaffe eller the, læse en fantasifuld bog for dit barn eller tjekke sportsnyhederne på din tablet.

Når du skal finde en god lænestol, er det vigtigt, at du vælger en i god kvalitet. Da man tilbringer mange timer i den, skal den kunne holde til at blive brugt. Og du gider ikke til at skulle købe en ny om 5 år. Du kan ligeså godt gøre det ordentligt fra starten.

Desuden bør du tage med i dine overvejelser, om den skal være betrukket med læder eller polstret med stof.

Overvej også om din lænestol skal have høj eller lav ryg.

Og så selvfølgelig hvad den må koste. Men det kommer jeg til.

Designet er også vigtigt, da lænestolen gerne skal passe ind i din øvrige boligindretning.
Der findes blandt andet øreklapstole, loungestole eller gyngestole (hvis du er blevet morfar og ejer en kat).

De bedste designere i verden

Blandt de bedste designere i verden, hører også møbeldesignere fra Danmark.

Vil du ikke gå på kompromis med design og kvalitet, skal du vælge en lænestol fra en anerkendt dansk designer. Skulle du nemlig på et tidspunkt overveje at sælge stolen, mister du ikke en formue. Mange møbler fra danske designere har endda øget deres værdi med årene. Du får derfor ikke blot et flot stykke møbel, når du køber dansk design, men du investerer også i dit hjem.

Det gode ved at ofre lidt ekstra på en lænestol er, at du også får god kvalitet.

De fleste danskere elsker at rejse og bruger gerne 25.000-30.000 pr. år på en rejse. Pengene er væk i løbet af en-to uger. Du får så luksus i en uge, og du får noget du kan se tilbage på resten af dit liv. Næste år bruger du igen 25.000. Og året efter 25.000 igen. Så på 3 år kan du nemt have brugt 75.000. Du føler sikkert, at det er alle pengene værd.

Du kan godt finde en lænestol der koster 25.000. Rigtig mange synes, at det er den værd. De bruger den hver dag hele året rundt. De sidder godt. De føler sig tilfredse med deres køb. Og det bedste af det hele er, at de ikke næste år behøver bruge 25.000 igen. En lænestol har du resten af livet. Så hvis du tænker lidt over det, så er 25.000 ikke meget for en lænestol, du kan bruge resten af livet, i forhold til at du måske betaler 750.000 på rejser over de næste 30 år.

lænestol
CH07 skalstolen – den sidder man rigtig godt i.

Men hvilken lænestol er den bedste og flotteste?

Tja det er et godt spørgsmål. Det er selvfølgelig smag og behag. Jeg vil anbefale dig, at du får kigget på nogle lænestole, så får du dannet dig et indtryk af, hvad der findes på markedet. Og hvilke du synes om.

Jeg har derfor samlet 10 lækre lænestole, så du får startet et sted. Jeg synes, at de er vildt flotte. Hvad synes du?

Mit bud på 10 perfekte lænestol


Fritz Hansen 3320 Svanen / DKK 40.379 / Gå til forhandler

En tidløs og klassisk lænestol designet af Arne Jacobsen. 3320 blev designet til lobbyen i Royal Hotel i København i 1958. Arne Jacobsen fik opgaven med at designe alle elementer i hotelbygningen. Stolen passer perfekt ind i den moderne indretning og er ideel som lænestol i stuen eller på kontoret.


Fredericia Furniture 2226 Den Spanske Stol / DKK 25.995 / Gå til forhandler

En smuk og klassisk lænestol designet af Børge Mogensen. Den spanske stol er en fortolkning af en traditionel stoletype, som man stødte på over alt i de gamle islamiske kulturområder. Er du til flot massivt egetræ og læder, så er det denne stol du skal gå efter. Stolen passer godt ind i den moderne indretning.


Erik Jørgensen EJ 100 Oxchair / DKK 52.239 / Gå til forhandler

Oxchair blev designet i 1960 af Hans J. Wegner. Den er indbegrebet af maskulinitet. Den stramme formgivning skaber den ultimative hvilestol, og derfor er den også med på min liste. Oxchair har siden 1960 været et must-have inden for dansk møbeldesign, da det karakteristiske udseende har gjort den uimodståelig. Stolen er det ideelle stuemøbel og skriger nærmest “kom og sid i mig”.


Erik Jørgensen EJ 101 Queen / DKK 39.419 / Gå til forhandler

Queen er designet i 60’erne af Hans J. Wegner som en partner til Oxchair. Med sin høje og slanke ryg fremtræder Queen som et mere feminint modstykke til den maskuline Oxchair. Stolens smukke former skaber en behagelig siddekomfort. Og i brunt læder udstråler den varme.


Fritz Hansen 3316 Ægget / DKK 69.146 / Gå til forhandler

Ægget er blevet en kendt klassiker indenfor dansk møbeldesign og har gjort sig bemærket verden over. Loungestolen er designet af Arne Jacobsen i 1958. Stolen skaber en fantastisk siddeoplevelse og er samtidig et smukt og elegant møbel.


Erik Jørgensen EJ 5 Corona Lænestol / DKK 33.291 / Gå til forhandler

Super moderne og klassisk lænestol designet af Poul M. Volther. Corona blev designet i 1964, og er siden blevet produceret af Erik Jørgensen. Stolen er så populær, at den har været med i film, modeserier og musikvideoer. Corona passer perfekt ind i det moderne hjem, og den er ideel som lænestol i stuen, da den indbyder til afslapning og hygge. Denne lænestol hører til blandt mine favoritter.


Carl Hansen CH07 Skalstolen / DKK 16.140 / Gå til forhandler

Denne smukke lænestol er designet af Hans J. Wegner i 1963. Skalstolen passer perfekt ind i den moderne indretning. Stolen er ideel som ekstra siddeplads i sofahjørnet og som pynt i stuen med en plaid og nogle flotte puder.


PP Møbler PP19 Bamsestolen / DKK 116.126 / Gå til forhandler

Meget klassisk og populær lænestol designet af Hans J. Wegner. PP Møbler genoptog produktionen af lænestolen ved virksomhedens 50 års jubilæum i 2003. Hans J. Wegner tegnede oprindeligt stolen tilbage i 1951, og i dag er Bamsestolen stadig en del af den moderne indretning. Stolen fik sit navn, efter en journalist i en anmeldelse af stolen havde omtalt dens armlæn som store bamsepoter, der favner en bagfra. Som du nok kan forestille dig giver bamsestolens design en yderst behagelig siddeoplevelse. Jeg har ikke selv prøvet den, men jeg håber, at jeg på et tidspunkt kommer til det. Kan du li’ den?


Carl Hansen FH419 Heritage Chair Lænestol / DKK 28.106 /
Gå til forhandler

En smuk og moderne klassiker designet af Frits Henningsen i 1930. Måske ikke den mest maskuline stol, men stadig hyggelig. Heritage passer, med sit elegante og indbydende udtryk, perfekt ind i den moderne indretning.


Carl Hansen OW149 Colonial Chair Lænestol / DKK 13.496 / Gå til forhandler

En elegant og enkel stol designet af Ole Wanscher i 1949. Colonial har et elegant udtryk og skulle efter sigende give en fortræffelig siddeoplevelse. Stolen er smuk og enkel og skaber en rolig og hyggelig atmosfære.


Jeg håber, du fik lidt inspiration til, hvordan din næste lænestol skal se ud.

Alle modellerne har jeg set hos www.livingshop.dk. Hvis du har lyst til at se flere modeller, kan du se dem HER. De har desuden et bredt udvalg af flotte sofaer og andet boligtilbehør.

Hvis du føler, du altid har for travlt og sjældent er hjemme til at nyde din bolig, så har jeg lavet et indlæg om emnet HER.


Priserne i indlægget er set da indlægget blev publiceret. De kan have ændret sig, og det er forhandlerens pris, der er gældende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *