Lænestol | Flotte designerstole til din bolig

REKLAME | Designerlænestole er i høj kurs. Du er sikkert havnet her, fordi du er fan af en flot lænestol. Jeg har samlet 9 flotte designerstole, så du kan få lidt inspiration til, hvad der vil passe til din bolig.

Om du har hus eller lejlighed, kommer du ikke udenom indretning.

Jeg er sikker på, at du i dit liv rigtig mange gange har tænkt på og snakket om indretning. Det ligger nemlig i vores natur at “bygge rede”.

Især det med møblerne kan være et større projekt. Du vil gerne ramme de helt rigtige, for det er ikke hvert andet år, du skifter dem ud.

Noget rigtig mange synes er hyggeligt at kigge på er lænestole. Det er sikkert også derfor, du har valgt at klikke på dette indlæg.

Det er ikke så underligt, at du kan lide lige dette stykke møbel, for…

…en lænestol udstråler hygge

Som de fleste andre, synes du sikkert også, at en flot lænestol giver hjemmet en hyggelig stemning.

Lænestolen er stedet, hvor du kan nyde livet, mens du drikker en dejlig, varm kop kaffe eller the. Du kan læse en fantasifuld bog for dit barn eller tjekke sportsnyhederne på din tablet.


Når du skal finde en god lænestol, er det vigtigt, at du vælger en i god kvalitet. Da man tilbringer mange timer i den, skal den kunne holde til at blive brugt. Og du vil ikke ud og købe en ny om 5 år.

Du kan ligeså godt gøre det ordentligt fra starten, ellers smider du penge ud af vinduet. Og det er dumt.

Designet er også vigtigt, da lænestolen gerne skal passe ind i din øvrige boligindretning.

Og nu til det store spørgsmål:

Hvad må en lænestol koste?

3.000? 10.000? 50.000? Det kommer an på flere faktorer.

  • Hvor mange penge du har
  • Hvor meget den betyder for dig
  • Hvor ofte kommer du til at bruge den
  • Hvor mange år vil du have den
  • Skal den holde sin værdi

Men hvilken lænestol er den bedste og flotteste?

Tja det er et godt spørgsmål. Det er smag og behag.

Jeg vil anbefale dig, at du får kigget på nogle lænestole, så du får dannet dig et indtryk af, hvad der findes på markedet.

Tjek de 9 lænestole ud.

Den perfekte lænestol til din bolig

   Fritz Hansen 3320 Svanen 

En tidløs og klassisk lænestol designet af Arne Jacobsen. 3320 blev designet til lobbyen i Royal Hotel i København i 1958. Arne Jacobsen fik opgaven med at designe alle elementer i hotelbygningen.

Stolen passer perfekt ind i den moderne indretning og er ideel som lænestol i stuen eller på kontoret.

Gå til forhandler


Fredericia Furniture 2226 Den Spanske Stol 

En smuk og klassisk lænestol designet af Børge Mogensen. Den spanske stol er en fortolkning af en traditionel stoletype, som man stødte på over alt i de gamle islamiske kulturområder. Er du til flot massivt egetræ og læder, så er det denne stol du skal gå efter.

Stolen passer godt ind i den moderne indretning.

Gå til forhandler


Erik Jørgensen EJ 100 Oxchair

Oxchair blev designet i 1960 af Hans J. Wegner. Den er indbegrebet af maskulinitet. Den stramme formgivning skaber den ultimative hvilestol, og derfor er den også med på min liste. Oxchair har siden 1960 været et must-have inden for dansk møbeldesign, da det karakteristiske udseende har gjort den uimodståelig.

Stolen er det ideelle stuemøbel og skriger nærmest “kom og sid i mig”.

Gå til forhandler


Erik Jørgensen EJ 101 Queen

Queen er designet i 60’erne af Hans J. Wegner som en partner til Oxchair. Med sin høje og slanke ryg fremtræder Queen som et mere feminint modstykke til den maskuline Oxchair. Stolens smukke former skaber en behagelig siddekomfort. Og i brunt læder udstråler den varme.

Gå til forhandler


Erik Jørgensen EJ 5 Corona Lænestol

Super moderne og klassisk lænestol designet af Poul M. Volther. Corona blev designet i 1964, og er siden blevet produceret af Erik Jørgensen. Stolen er så populær, at den har været med i film, modeserier og musikvideoer.

Corona passer perfekt ind i det moderne hjem, og den er ideel som lænestol i stuen, da den indbyder til afslapning og hygge. Denne lænestol hører til blandt mine favoritter.

Gå til forhandler


Carl Hansen CH07 Skalstolen

Denne smukke lænestol er designet af Hans J. Wegner i 1963. Skalstolen passer perfekt ind i den moderne indretning.

Stolen er ideel som ekstra siddeplads i sofahjørnet og som pynt i stuen med en plaid og nogle flotte puder.

Gå til forhandler


PP Møbler PP19 Bamsestolen

Meget klassisk og populær lænestol designet af Hans J. Wegner. PP Møbler genoptog produktionen af lænestolen ved virksomhedens 50 års jubilæum i 2003. Hans J. Wegner tegnede oprindeligt stolen tilbage i 1951, og i dag er Bamsestolen stadig en del af den moderne indretning.

Stolen fik sit navn, efter en journalist i en anmeldelse af stolen havde omtalt dens armlæn som store bamsepoter, der favner en bagfra.

Som du nok kan forestille dig giver bamsestolens design en yderst behagelig siddeoplevelse.

Gå til forhandler


Carl Hansen OW149 Colonial Chair Lænestol

En elegant og enkel stol designet af Ole Wanscher i 1949. Colonial har et elegant udtryk og skulle efter sigende give en fortræffelig siddeoplevelse. Stolen er smuk og enkel og skaber en rolig og hyggelig atmosfære.

Gå til forhandler


Jeg håber, du fik lidt inspiration til, hvordan din næste lænestol skal se ud.

Hvis du har lyst til at se flere modeller, kan du se dem her. Der findes også et bredt udvalg af flotte sofaer og andet boligtilbehør til dig.

Har du lyst til at se nogle oplevelser, som du kan hygge dig med i din næste ferie, skal du blot klikke HER.

Author: Martin Teichert

Min passion er at fiske efter havørreder, Jeg jagter den store på 7,4 kg. Det ville være perfekt, hvis jeg kunne hjælpe dig med fiskeriet - derfor denne blog. Kort og godt: Gift med svenske Frida. Vi har Wilma sammen. Er bonusfar til Fiona. Vores hund hedder Ida og dværghamsteren kalder vi Mussi. Fritiden bruger jeg på min familie, mit lille hus, have, en god fodboldkamp på TV og selvfølgelig fiskeriet.