Må du hjemtage fisken? Fredningsberegneren giver dig svaret

Du har lige fået en stor fangst på krogen. Nu er du i tvivl, om du må hjemtage fisken? Heldigvis findes der en smart beregner, der kan give dig svaret! Ved hjælp af et par få oplysninger får du hurtigt svaret.

Jeg tror, alle fiskere har prøvet at stå med en fisk, hvor man er i tvivl, om man må hjemtage fisken. Skal man genudsætte eller er den ok?

For at bevare vores fiskebestand i Danmark, er det vigtigt, at vi overholder de regler og love, der findes. Så er du i tvivl, om du må hjemtage fisken, så brug nedenstående beregner.

Du skal blot indtaste, hvilken slags fisk det drejer sig om. Om den er fanget i saltvand eller ferskvand. Hvilket område i Danmark den er fanget og så fiskens længde.

Beregneren der viser om du må hjemtage fisken


Kilde: Fredningsberegner lavet af Fisk På Krogen

Beregneren er baseret på de overordnede fiskeribekendtgørelser om fredningstider og mindstemål, samt en række lokale bekendtgørelser, der regulerer fiskeriet i definerede, begrænsede områder.

Vær opmærksom på, at der i mange fiskevande i ferskvand findes lokale regler, der er mere restriktive end de statslige. Det er dit eget ansvar at have kendskab til alle regler.

Hvorfor overholde reglerne?

Hvis vi alle er ligeglade med reglerne og tager alt med hjem uanset størrelse, så har vi hurtigt ødelagt fiskebestanden. Der ville snart ikke være flere fisk at fiske efter i de danske farvande. Derfor er det vigtigt, at vi alle overholder reglerne. Af respekt for naturen, fiskene og hinanden.

Hjemtage fisken eller genudsætte

Er din fangst for lille, er det vigtigt, at du genudsætter din fangst så nænsomt som muligt. Dette øger chancen for at fisken overlever. Den kan så leve videre og vokse sig større.

Jeg har lavet en guide til, hvordan du kan genudsætte en havørred korrekt.

Sådan genudsætter du havørreden korrekt.

Du må have en rigtig god fisketur.

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.