Hjemtage fisken? Fredningsberegneren giver dig svaret

Du har lige fået en stor fangst på krogen. Nu står du der og er i tvivl, om du må hjemtage fisken? Denne smarte beregner giver dig svaret, så du slipper for at huske, hvornår du nu må tage fisken med.


Kilde: Fredningsberegner lavet af Fisk På Krogen

Jeg tror, alle fiskere har prøvet at stå med en fisk, hvor man er i tvivl, om man må hjemtage fisken. Skal man genudsætte eller er den ok?

For at bevare vores fiskebestand i Danmark, er det vigtigt, at vi overholder de regler og love, der findes. Reglerne fortæller hvor stor fisken skal være, og i hvilke områder du må hjemtage fisken.

Beregneren

Ovenstående beregner hjælper dig med at finde svaret.

Beregneren er baseret på de overordnede fiskeribekendtgørelser om fredningstider og mindstemål, samt en række lokale bekendtgørelser, der regulerer fiskeriet i definerede, begrænsede områder.

Vær opmærksom på, at der i mange fiskevande i ferskvand findes lokale regler, der er mere restriktive end de statslige. Det er dit eget ansvar at have kendskab til alle regler.

Hvorfor overholde reglerne?

Hvis vi alle er ligeglade med reglerne og tager alt med hjem uanset størrelse, så har vi hurtigt ødelagt fiskebestanden. Der ville snart ikke være flere fisk at fiske efter i de danske farvande. Derfor er det vigtigt, at vi alle overholder reglerne. Af respekt for naturen, fiskene og hinanden.

Heldigvis behøver det ikke være svært at finde ud af, om du må hjemtage en fisk. Benyt blot beregneren.

Du kan i øvrigt få tips til at genudsætte din fangst korrekt HER.

 

Genvej til: Må jeg hjemtage fisken

Hvad med at lægge en genvej til denne side ind på din telefon, så har du altid beregneren med dig, når du er ude at fiske. Et hurtigt klik og du får svar, om du må hjemtage fisken.

Håber du kan bruge beregneren.

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin Teichert og jeg er manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.