Sådan bliver du mere tilfreds med dit liv!

De fleste mennesker har oplevet hvordan utilfredsheden og den grå hverdag har ramt en. Man hænger lidt med skuffen og er begyndt at klage over livet. Hvordan bliver du mere tilfreds med dit liv? Og dermed mere lykkelig?

Stop op!

Jeg oplever, at mange mennesker glemmer, at kigge på det de har klaret, eller det de har. Vi har så travlt i vores hverdag, at vi glemmer at nyde det, vi har udrettet eller anskaffet os. Vi er slet ikke klar over, hvor  godt vi klarer os.

Men det er jo klart, at vi ikke er opmærksomme på det. For det er sjældent, der ligger en besked i postkassen fra butikkerne om, at nu skal du holde en pause med at købe, for du har faktisk det, du skal bruge.

Vi bliver bombarderet med ting og sager, vi åbenbart ikke kan undvære. Reklamer. Blogge. Film. Serie. Bøger. Overalt bliver vi fortalt, hvordan vi skal leve vores liv. Og hvad der er normalt at eje. Og hvad vi skal købe for at blive mere lykkelige og tilfredse.

Men når du har anskaffet dig den nyeste model eller den nyeste moderigtige skjorte, så går der 2 måneder, og så kommer der en ny på markedet. Så er din ting pludselig ikke så fed mere.

Det er komplet umuligt at følge med, og du kan hurtigt blive utilfreds, med det du har købt. Og hvis der er noget der kan kvæle glæden ved livet, så er det utilfredshed. Utilfreds med sig selv, med sin ægtefælle, med sit hus, med sin bil, med sin indretning.

Ting du kan være tilfreds med!

  • Næste gang du tager et varmt bad, så glæd dig over at du har varmt vand i hanen.
  • Næste gang du tænker på dine børn, så må du godt være tilfreds med dig selv, at du har sørget for mad til dem i alle de år. At du er far/mor til sådan et lille mirakel.
  • Eller når du sidder i den varme stue og ser en god film. Eller en god fodboldkamp. Så må du godt være tilfreds. Det føles slet ikke så tosset, når du griber ud efter popcornene vel – og så er kampen/filmen måske endda i HD!

Hvis du tager dig tid til at fundere lidt over alle de ting, du kan være tilfreds med, så vil du få det godt inden i. Og det bedste af det hele er, at du bliver mere hyggelig at være sammen, fordi du bliver en glad person… Win Win for alle parter.

Tilfreds

CARSTEN

Hvad så når du bliver overmandet af utilfredshed og livet begynder at blive lidt surt? Det er her Carsten kommer ind i billedet.

Hjemme hos os har vi en lille fantasi-dreng der hedder Carsten. Han er fra Afrika. Han er fattig. Nogle dage går han sulten i seng. Skole går han ikke i, han skal arbejde. Han har ikke meget legetøj og han har ingen iphone eller ipad.

Tilfreds

Når vi begynder at klage over, at vores badeværelse ikke er nyt. At maden måske ikke er helt varm. At vi skal gå ud med skraldet. Eller vi ikke har mere cola i køleskabet, så begynder vi at snakke om Carsten – og så bliver vi lidt flove, og klageriet stopper helt automatisk.

Han har “boet” hos os i 2 år nu, og han hjælper os til, at værdsætte det vi har. Vores venner er endda begyndt at spørge til ham :o)

Det kræver øvelse

Hold nu op, det er da ikke muligt altid at være tilfreds. Nej det er da ej.Det kan jo godt begynde at “regne”, når man ikke li’ havde brug for det. Bilen punkterer. Tyveri i ens hjem. Sygdom. Der er rotter i skuret (Jeg slog i øvrigt to ihjel i foråret, ups). Eller ens baby lugter af bæh. Så er det bestemt ikke et tilfreds øjeblik. (højst for babyen).

Men derfor kan man jo godt øve sig i at blive bedre til at være tilfreds. Og være mere bevidst om det. Det vil helt sikkert fremme lykkefølelsen.

Find ‘Et tilfreds øjeblik’ i dit liv. Der er flere, end du regner med. Og skænk Carsten en tanke næste gang du klager over noget ubetydeligt.

Hvordan går det egentlig med at være ægtemand og far? Har du succes på området? Ellers kan du læse med HER.

Del gerne hvis du synes om dette indlæg.

6 thoughts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *