Vadebælte | Sådan undgår du en øm ryg under fisketuren

Kender du til ondt i ryggen under fisketuren? Begynder ryggen at blive øm efter få timers fiskeri? Ondt i ryggen under fisketuren gør, at det er svært at have fokus på det væsentlige – nemlig fiskeriet.

Heldigvis findes der en enkel løsning på problemet: ET VADEBÆLTE

Vadebælte forhindrer ondt i ryggen

I 8 år fiskede jeg uden vadebælte! Havde jeg kunnet lave noget om, så havde jeg købt et for længe siden. Men min stolthed stod i vejen.

Jeg har altid tænkt, at et bælte er noget pjat. Det er for pensionister. Min ryg kan da sagtens fiske uden.

Det kunne den også – BARE IKKE SÆRLIG LÆNGE!

Efter 2-3 timer begyndte jeg altid at blive øm og træt i ryggen. Det skyldtes sikkert min knap så veltrænede ryg. Så stod jeg og lavede strækøvelser ved kysten og havde ikke så meget fokus på mit fiskeri, som jeg burde have.

LÆS OGSÅ: 3 spinnehjul der er værd at gå efter

Jeg besluttede at anskaffe mig et bælte for at se, om det virkede.

På min første tur var jeg afsted 5 timer, og jeg havde ingen problemer med ryggen. Næste tur var jeg afsted 6 timer, og igen gik det smertefrit. Så nu har jeg altid bæltet på, når jeg er afsted på ture over 2 timer.

Fordele ved et vadebælte

  • Giver støtte til lænden
  • Du undgår ondt i ryggen
  • Du kan fiske længere tid uden smerter
  • Du kan have fuld fokus på fiskeriet uden at lade dig distrahere af ømhed i ryggen.

Udover at give god støtte til lænden, har et bælte også en anden praktisk funktion. Du kan blandt andet vælge at sætte dit fangstnet fast i holderen bagpå bæltet. Nogle sætter også bare deres net fast mellem bæltet og ryggen.

Her kan du få et bælte

Der findes mange forskellige vadebælter på markedet. Mit ser sådan her ud og er fra HODGMAN.

Desværre er bæltet midlertidigt udgået hos Sport Dres, hvor jeg købte mit. 

Der er dog et fra Simms, som næsten er magen til. Det har alle de samme gode egenskaber og er i ligeså god kvalitet.

Du kan få bæltet fra Simms HER.

Døjer du med øm og ondt i ryggen under fisketuren, kan jeg klart anbefale at anskaffe et bælte.

Du kan også selv gøre noget for at styrke din ryg ved at lave øvelser, så din muskulatur bliver opbygget. Nu er jeg ikke fysioterapeut, og jeg kender heller ikke din ryg, så jeg skal være varsom med at uddele tips på det område. Jeg kan i hvert fald mærke det i min ryg, når jeg ikke gør noget for den. Men derfor kan et vadebælte alligevel være en god støtte.

KØB SIMMS VADEBÆLTE HER

Kinetic har også lavet et fedt vadebælte. Det er en del billigere end Simms, men stadig et udemærket bælte.

Vadebæltet fra Kinetic giver også god støtte og hjælper med at reducere træthed og spændinger i den nederste del af ryggen under lange fiske ture, hvor man typisk står oprejst i mange timer.

Bæltet er monteret med 2 D-ringe til fastgørelse af f.eks. net og vadestav.

Du kan få bæltet hos www.fiskegrej.dk (direkte link til varen).

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.