Waders – Se åndbare og neopren waders her

Waders er for lystfiskeren et næsten uundværligt stykke beklædning. Med waders kan du nemlig komme længere ud i vandet og ud over det første stykke med tang.

Desuden giver det en vis ro og en følelse af at være et med naturen, når du står ude i vandet og fisker.

Der findes åndbare og neopren waders.

waders

Åndbare – større bevægelsesfrihed

Åndbare waders er blevet den foretrukne for mange lystfiskere. Du får nemlig bedre bevægelighed i forhold til neoprenwaders.

Åndbare er desuden lette, åndbare og giver god mulighed for at fiske noget vand igennem.

Ulempen er at de kan være lidt kolde om vinteren. Det stiller krav til din underbeklædning, da du ellers risikerer, at du ikke kan holde varmen. Med den rette underbeklædning, kan du dog klare dig gennem det meste af fiskesæsonen – hele året rundt.

Til et par åndbare skal du også have et par vadestøvler. Åndbare er lidt dyrere end neopren.  Derimod får du større komfort og bevægelighed. Og din krop kan nemmere ånde.

 

Mine åndbare har holdt i mange sæsoner, så i sidste ende har det ikke været nogen dyrere løsning.

Neopren waders – til de kolde måneder

Neopren waders er for mange en prisvenlig mulighed for at komme i gang med det spændende fiskeri ved især kysterne.

Neopren er markant varmere end de åndbare , hvilket gør dem meget praktiske på koldere dage.

Ulempen er dog at de ikke er åndbare. På varme dage vil du derfor kunne opleve, at du får det meget varmt. Der kan opstå kondens, som ikke er videre behageligt at gå med en hel dag.

Fisker du mest i de kolde måneder, er et par neoprenwaders et godt valg.

Min erfaring er at neopren ikke holder helt så længe som åndbare. Mine de helt billige har typisk holdt én sæson. Så begyndte de at gå op i syninger og der kom vand ind.

Men tager man i betragtning at mange modeller er langt billigere end åndbare, er det dog en god løsning og intet til hindre for at vælge neopren.

Overvej hvornår du fisker og hvor meget du ønsker at ofre på dit fiskeri.

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.