Cykelhjelme redder liv

Jeg har desværre ikke nogen cykelhjelme i øjeblikket.
Der arbejdes på sagen.


Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Cykelhjelme og sikkerheden

Når du sender dit barn ud i trafikken på en cykel, skal sikkerheden være i top. Derfor skal dit barn selvfølgelig have en cykelhjelm. Cykelhjelme beskytter mod en lang række af skader, som børn kunne pådrage sig, hvis ikke de har en hjelm på. Det er DIT ansvar som voksen, at sørge for dit barn har en cykelhjelm, og selvfølgelig bruger den.

Ulykkestyper

  • Fra skadestuerne ved vi, at eneulykker, hvor cyklisten f.eks. vælter uden indblanding fra andre trafikanter, udgør omkring fire ud af fem af alle cyklistulykker. Ofte er der kun tale om mindre skader, men der er også cyklister, der kommer alvorligt til skade eller omkommer ved eneulykker
  • Ulykker, hvor andre er involveret, sker ofte i kryds, hvor trafikanterne mødes. Her kommer cyklisten som blød trafikant ofte alvorligt til skade

Cykelhjelmens betydning

  • Hvert år dør omkring 30 cyklister i trafikken – ca. 35 % af dem pga. hovedskader
  • Hvert år kommer omkring 3.000 på skadestuen som følge af hoved- og halslæsioner
  • Cykelhjelmen reducerer risikoen for hovedskader med ca. 5O%
Kilde. Fakta om cykelulykker.

Flere cykelhjelme, færre hovedskader

Hvert år ender mange cyklister på skadestuen, fordi de har slået hovedet. Kørte alle med cykelhjelm, kunne mange af skaderne have været undgået.

“Det er for dumt at cykle uden cykelhjelm, når du ved, at en hjelm kan beskytte dit barn!”

Heldigvis kører flere og flere danskere med cykelhjelm, og det kan ses i statistikken. Siden 2004 er hjelmbrugen steget kraftigt, samtidig med at andelen af hovedskader blandt de alvorligt tilskadekomne cyklister er faldet.

Derfor er det vigtigt at du får fat i en ordentlig cykelhjelm til dit barn. Det er for dumt ikke at sørge for sikkerheden, når det er bevist, at en hjelm kan forebygge hovedskader. Det er ikke her du skal spare 200 kr. Har dit barn ikke nogen hjelm, så køb en i dag og få færre bekymringer.

Cykelhjelme er med til at redde liv.