Fiskehjul og stænger fra Daiwa og Shimano


Når du skal ud at fiske kommer du ikke udenom et ordentlig fiskehjul og en god fiskestang. Rigtig mange elsker at fiske, incl. mig selv. Det er her man kan tanke op, nyde naturen og samtidig jage den store fisk. Skal oplevelsen være god, så hjælper det på det, hvis du har et lækkert fiskehjul og -stang. Jeg har selv et shimano, som jeg er rigtig glad for. Det har jeg haft i et par år nu, og jeg har endda købt to af samme model, hvis nu det ene skulle gå i stykker.

Jeg har samlet en masse lækkert udstyr, fra nogle af de førende netbutikker i Danmark. Det er hovedsageligt fra Daiwa og Shimano. De laver nogle af de bedste fiskehjul på markedet. Især STELLA-hjulet er kendt blandt de fleste.

Det er ikke altid let at vælge det rette fiskehjul, for har man ikke prøvet det før, ved man ikke, hvordan det spinner. Og stå i butikken og vurdere er næsten umuligt. Fortvivl dog ikke, man går sjældent helt galt i byen, når man har handlet. Og ofte er det bare en vanesag til man har vænnet sig til fiskehjulet. Der er selvfølgelig forskel på hvor mange omdrejninger det tager, og selvfølgelig kan du mærke om du har et hjul i hånden til 400 kr. eller et stella hjul til over 4.000. Så overvej hvor meget du vil ofre på et fiskehjul.

Er du nybegynder kan du sagtens få et lækkert hjul til under 600 kr, som du vil blive glad for. Du kan så altid opgradere senere, hvis du vil fortsætte med fiskeriet. Er du allerede hardcore-fisker, så er det ikke penge ud af vinduet, hvis du investerer i et lidt dyrere hjul – men det behøver jeg nok ikke fortælle dig, for du har sikkert allerede et dyrt hjul. Og bliver det slidt, så tvivler du ikke, når du skal ud og have et nyt: Det må gerne koste noget. Intet slår følelsen af at stå med noget ordentligt grej i hånden. Et dyrere hjul er lettere vægtmæssigt, og det kører bare lige en tand bedre, hvilket også er med til ikke at overbelaste dit håndled.