Fiskeknuder – 3 populære knuder til fletline og nylonline

Har du klargjort din fiskestang og fiskehjul, skal du have blink eller krog på din line. Det er vigtigt, at du binder en knude, der kan klare trykket fra fisken, så du ikke mister fisken. Her får du 3 fiskeknuder der holder.

Der findes et hav af knuder. Det kan være svært at huske dem alle. Men det behøver du heldigvis ikke.

Egentlig er 1-2 fiskeknuder nok. Så er du godt dækket ind.

Her får du tre knuder, der duer både til nylon- og fletline. Så har du lidt at vælge i mellem. De er nemme at lære. Jeg bruger selv de to første.

3 populære fiskeknuder

1. Improved Clinch not (den stabile fiskeknude)

2. Palomar-knude (den nemme knude)

3. Uni-knude (til dig der kan huske 3 fiskeknuder udenad)

Flere fiskeknuder

Har du mod på at lære flere knuder, så er der rig mulighed for det. Der findes nemlig en rigtig fed hjemmeside, hvor de har samlet et hav af knuder. Du kan se flere knuder her: Animated knots

Flere fisketips

Er du ude på fisketur er der meget tilbehør som kan gøre livet lettere for dig.

Hvordan vil du for eksempel klippe din line over, når du skal skifte endegrej? Har du et fangstnet, når du har fået fisk på krogen og gerne vil have den sikkert på land? Og hvordan vil du slå fisken ihjel… med en sten eller priest – eller hitman, som den også bliver kaldt.

Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg har samlet noget af det vigtigste tilbehør til fisketuren, som kan være nyttigt for dig at have med.

Tilbehøret kan hjælpe dig med de små opgaver der kommer på turen. Så spilder du ikke en masse tid med at bøvle med dit udstyr og grej, men kan i stedet bruge tiden på at have blink i vandet og hive fisk ind.

LÆS OM DET NYTTIGE FISKETILBEHØR

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin, og jeg er manden bag MrMazzo. I 10 år har jeg fisket efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.