Fiskeknuder – 3 populære knuder til fletline og nylonline

For at kunne fange en fisk har du brug for at noget endegrej på din line. Det kan være du står med en krog eller et blink, du vil have fastgjort. Til formålet skal du bruge en god fiskeknude.  Knuden skal kunne holde trykket fra fisken, så du ikke mister din fangst. Her viser jeg dig 3 populære fiskeknuder der holder.

Der findes et hav af knuder. Det kan være svært at huske dem alle. Men det behøver du heldigvis ikke. Egentlig er 1-2 fiskeknuder nok. Så er du godt dækket ind. Jeg kan kun huske 2 – min hjerne koger ellers over.

Her får du tre knuder, der duer både til nylon- og fletline. Så har du lidt at vælge i mellem.

3 populære fiskeknuder

1. Improved Clinch not (den stabile fiskeknude)

Improved Clinch not er den fiskeknude jeg selv bruger. Jeg synes den holder godt. Husk at spænd den godt. Tjek gerne inden hver fisketur at din fiskeknude stadig er godt stram og ikke har løsnet sig.

2. Palomar-knude (den nemme knude)

Her får du en af de nemme. Det er også en jeg selv bruger. Den er nem at huske.

Øv dig gerne et par gange hjemmefra, så du kan den i søvne inden du kommer ud til kysten. Det er irriterende at stå derude og pludselig ikke kan huske, hvordan man gør. Skal du først til at google rundt og spilder du masser af god fisketid.

3. Uni-knude (til dig der kan huske 3 fiskeknuder)

Uni-knuden er der mange der bruger. Den er lidt mere kringlet, men stadig rigtig god.

 

Flere fiskeknuder

Der findes et hav af andre fede fiskeknuder. Har du mod på at lære flere knuder, kan du finde dem på denne hjemmeside: Animated knots

LÆS OGSÅ: Sådan spoler du line på fiskehjulet

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin Teichert og jeg er manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.