Line på fiskehjulet – Sådan spoler du nemt fiskeline på spolen

Når du vil ud at fiske, skal du have noget fiskeline på dit fiskehjul. Her viser jeg dig, hvordan du spoler line på fiskehjulet.

Line på fiskehjulet

Når det kommer til påspoling af line på fiskehjulet, er der mange som får sved på panden. Følg blot nedenstående 2 trin og du er fiskeklar. Lad os gå lige til sagen:

Sådan spoler du line på fiskehjulet

Trin 1: Fastgør linen på spolen

På dit fiskehjul er der en spole. Det er her, linen skal sættes fast på. Du kan bruge denne knude til at fastgøre linen:

Line på fiskehjulet

Du kan også vælge at bruge en Arbor knude. Det er en smagssag hvilken knude man foretrækker.

Trin 2: Spol linen på fiskehjulet (spolen)

Når linen er fastgjort, skal du spole resten af linen på. Jeg har fundet en video, som viser det rigtig godt. Han er dygtig:

En spolemaskine kan spole line på fiskehjulet (Udsolgt)

Du kan også få en  spolemaskine, som kan spole din line på hjulet. Jeg må indrømme, at jeg ikke ejer den.

 

Har du mange hjul, du skal have line på, eller i er flere der kan få gavn af den, så kan det være en smart investering. Den kan lette arbejdet for jer. Har du dog kun en spole du skal have line på, så spar dine penge.

Hvordan virker den? Du sætter ganske enkelt din spole og linerullen fast på maskinen. Binder linen fast til spolen. Og så drejer du på håndtaget. På kort tid har du line på dit fiskehjul. 

Du kan få maskinen HER.

Så meget line skal du spole på fiskehjulet

En god tommelfingerregel er, at der skal være 1-2 milimeter (mm) afstand til spolekanten, når du har fyldt line på.

Putter du for meget line på spolen, kan det nemlig nemt glide over spolens top og dermed give linekludder. På mit fiskehjul har jeg puttet så meget her på:

Line på fiskehjulet

Jeg har i øvrigt Spiderwire Stealth Smooth x12 fletline på spolen i 0,13 mm, som jeg er godt tilfreds med.

Skulle du være i tvivl hvor mange meter der kan være på din spole, kan du som regel finde det på producenten af dit fiskehjul’s hjemmeside.

Der kunne stå: “Linekapacitet: 0,14 mm – 150 meter.”

Bruger du altså en line som har en tykkelse på 0,14 mm, kan der 150 meter på. Er din line tykkere, kan der være mindre på.

Du kan få ny fiskeline her:

Mangler du noget fiskeline, kan du få det online hos Sport Dres. De har FLETLINE og NYLONLINE. Jeg har skrevet lidt om 5 fletliner HER, hvis du mangler tips til hvilken fletline du skal gå efter.

Fletline er det de fleste lystfiskere bruger til havørredfiskeri. Du kan læse om fordele og ulempe ved fletline her.

Hvis du ikke vil gøre det selv

Hvis du ikke vil kaste dig ud i påspoling, kan du smutte ned til din lokale forhandler. De plejer at være flinke til at hjælpe.

Kan jeg få gjort det over nettet?

Ja. Hos Sport Dres (www.fiskegrej.dk) kan du når du køber et fiskehjul få dem til at spole line på fiskehjulet.

Køber du fiskehjul og line, skal du blot i kommentarfeltet skrive, at linen, som du har lagt i varekurven, skal spoles på dit nye hjul. Er du i tvivl, så ring blot til dem. De er flinke til at hjælpe.

KØB FISKEHJUL OG FISKELINE HER

Jeg håber, det lykkes for dig at få line på fiskehjulet.

Du kan få yderligere hjælp til klargøring af fiskestang og fiskehjul her. Blandt andet kan du se, hvordan du samler fiskestangen, og hvordan du indstiller din bremse på fiskehjulet korrekt.

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin Teichert og jeg er manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.