Sådan spoler du line på fiskehjulet

Her får du at vide, hvordan du spoler line på fiskehjulet.

Når du skal ud at fiske, skal du have dit fiskeudstyr gjort klar. Jeg går ud fra, at du har fået købt dig en fiskestang, et fiskehjul, noget fiskeline og noget endegrej.

Når det kommer til påspoling af line på fiskehjulet, springer rigtig mange dog fra. De er bange for at gøre det forkert, så linen laver kludder i det, eller sprænger når man fisker. Men du kan sagtens lære at spole line på fiskehjulet! Tro mig, det er ikke så svært, som du tror.

For at jeg ikke skal rode mig ud i en lang forklaring, så har jeg fundet en lille video på youtube, som glimrende viser, hvordan du skal gøre. Jeg har selv lært det, ved at se filmen.

fiskehjulet er der en spole. Det er her linen skal sættes fast på. Følg blot instruktionen i filmen. Giv ikke op hvis det driller lidt. Du skal nok få det hen. Husk øvelse gør mester.

Hvis du ikke har mod på det

Hvis du alligevel ikke tør vove dig ud i det, så er det selvfølgelig helt ok. Men hvad gør du så?

Har du har et hjul i forvejen, men ingen line har, kan du smutte ned til din lokale forhandler.  I forbindelse med køb af line kan de spole det på for dig. De plejer at være gode til at hjælpe. Få oplyst en pris og så kan du altid vurdere, om det ikke bare er det nemmeste at gøre.

Kan jeg få gjort det over nettet?

Ja det kan du godt. Har du ikke noget fiskehjul, men gerne vil købe et fiskehjul (reklamelink), kan du i forbindelse med købet få det spolet på.

På fiskegrej.dk kan du f.eks. købe et fiskehjul og få dem til at spole line på fiskehjulet. Det koster 1 kr. pr. meter. Du skal blot skrive i kommentarfeltet, at linen, som du har lagt i varekurven, skal spoles på dit nye hjul. Du kan klikke her, hvis du ønsker påspoling (reklamelink).

Jeg håber, det lykkes for dig, så du snart er klar til at fiske.

Hvis du er helt nybegynder, kan du have gavn af, at læse mit indlæg om klargøring af dit fiskeudstyr. Her viser jeg dig, hvordan du gør din fiskestang klar, hvordan du indstiller bremsen på fiskehjulet og sætter blink på.

Author: Martin Teichert

Martin Teichert - manden bag MrMazzo. Han er gift med en smuk svensker (Frida) og er far/bonusfar til to piger. Han elsker at fiske og jagter den store havørred på 7,4 kg.