Line på fiskehjulet – Sådan spoler du nemt fiskeline på spolen

GUIDE | Når du vil ud at fiske, skal du have noget fiskeline på dit fiskehjul. Her viser jeg dig, hvordan du spoler line på fiskehjulet.

Line på fiskehjulet

Når det kommer til påspoling af line på fiskehjulet, er der mange som får sved på panden.

Følg blot nedenstående 2 trin og du er fiskeklar:

Sådan spoler du line på fiskehjulet

Trin 1: Fastgør linen på spolen

På fiskehjulet er der en spole. Det er her, linen skal sættes fast på. Du kan bruge denne knude:

Line på fiskehjulet

Du kan også vælge at bruge en Arbor knude.

Trin 2: Spol linen på fiskehjulet (spolen)

Når linen er fastgjort, skal du spole resten af linen på. Jeg har fundet en video, som jeg synes, viser det rigtig godt. Han er dygtig:

En spolemaskine kan spole line på fiskehjulet

Du kan også få en  spolemaskine, som kan spole din line på hjulet.

Jeg må indrømme, jeg ejer den ikke selv. Det kan være en smart investering, hvis du har mange hjul, du skal skifte line på, eller i er flere der kan få gavn af den.

Du sætter ganske enkelt din spole og linerullen fast på maskinen og drejer på håndtaget. På kort tid har du line på dit fiskehjul.  Du kan få maskinen HER, hvis du synes, det kunne være noget for dig.

Så meget line skal du spole på fiskehjulet

En god tommelfingerregel er, at der skal være 1-2 milimeter (mm) afstand til spolekanten, når du har fyldt line på.

Putter du for meget line på spolen, kan det nemlig nemt glide over spolens top og dermed give linekludder. På mit fiskehjul har jeg puttet så meget her på:

Line på fiskehjulet

Jeg har i øvrigt Spiderwire Stealth Smooth x12 fletline på spolen i 0,13 mm, som jeg er godt tilfreds med.

Som regel står det på producentens hjemmeside, hvor mange meter der kan være på din spole. Det er godt at vide, når du skal købe en rulle.

Der kunne stå: Linekapacitet: 0,14 mm – 150 meter. Bruger du en line med tykkelse 0,14 mm, kan der altså være 150 meter på. Er din line tykkere, kan der være mindre på. Men gå efter de 1-2 mm fra kanten.

Du kan få ny fiskeline her:

Mangler du noget fiskeline, kan du få fletline online hos Sport Dres.

Fletline er det de fleste lystfiskere bruger til havørredfiskeri. Du kan læse om fordele og ulempe ved fletline her. De har selvfølgelig også nylonline.

Hvis du ikke vil gøre det selv

Hvis du ikke vil kaste dig ud i påspoling, kan du smutte ned til din lokale forhandler. De plejer at være flinke til at hjælpe.

Kan jeg få gjort det over nettet?

Ja. Hos Sport Dres (www.fiskegrej.dk) kan du i forbindelse med et køb af fiskehjul få dem til at spole line på fiskehjulet. Det koster mellem 1-2 kr. pr. meter, alt efter hvilket mærke du vælger. Du skal blot i kommentarfeltet skrive, at linen, som du har lagt i varekurven, skal spoles på dit nye hjul.

Er du i tvivl, så ring blot til dem. De er flinke til at hjælpe.

Jeg håber, det lykkes for dig at få line på fiskehjulet.

Du kan få yderligere hjælp til klargøring af fiskestang og fiskehjul her. Blandt andet kan du se, hvordan du samler fiskestangen, og hvordan du indstiller din bremse på fiskehjulet korrekt.

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin, og jeg er manden bag MrMazzo. I 10 år har jeg fisket efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.