Rigge Snurrebassen | Sådan gøres det nemt og effektivt

Jeg har tidligere skrevet om valg af farve og størrelse af Snurrebassen. Nu kommer vi til monteringen. Her viser jeg dig, hvordan du nemt kan rigge Snurrebassen og andre gennemløbsblink.

Indlægget indeholder reklamelinks.

Snurrebassens stærke side er, at blinket snurrer rundt på linen ved spinstop. Ørreden kan ikke modstå snurre-effekten.

Du skal have Snurrebassen til at snurre så meget som muligt. Og det gør du med den rette opsætning.

Jeg har fået opsætningen af en fyr ved navn Asbjørn Hansen. Han er ekspert i Snurrebassen.

Jeg bruger opsætningen til Snurrebassen og Silling. Du kan selvfølgelig også bruge den til andre gennemløbsblink.

MONTERING AF SNURREBASSEN

1. Lav et forfang af flourocarbon

Du skal som det første lave et 1 meter langt forfang af flourocarbon, som til sidst skal bindes på din fiskeline.

Flourocarbon ser sådan her:


Klip 1 meter af rullen.

Fordelen ved at bruge flourocarbon i forhold til fletline er, at Snurrebassen snurrer bedre på flourocarbon, da linen er ret stiv i det i forhold til fletline.

En anden fordel er, at med et forfang kan du nemt og hurtigt skifte blink (det kommer vi til).

Det skal du sætte på flourocabonen

Start med at binde flourocabonen fast til den ovale springring.

Derefter sætter du følgende fast:

Sådan skal resultatet se ud, når du er færdig med at rigge Snurrebassen:

rigge snurrebassen

2. Bind flourocarbon (forfanget) fast til fletlinen

Det sidste du skal gøre, er at binde flourocarbonen fast til den line, du har på dit hjul.

Rigger

Benyt en lille svirvel til at binde de to liner sammen. Du kan se hvordan, du binder en fiskeknude HER.

Jeg bruger en svirvel, der er cirka 10 mm (længde). Du kan få svirvler HER. Brug størrelse 10 eller 12.

Dit forfang er nu cirka 80 cm fra svirvlen og ned til blinket. Det er en fordel, når du skal skifte blink!

3. Sådan skifter du blink

  1. Klip flourocarbonen af oppe ved svirvlen
  2. Sæt et nyt blink på
  3. Bind flourocarbonen fast til svirvlen igen

Fordel: Du slipper du for at skulle have krog og perler af hver gang.

Det er også derfor, det er en god ide at starte med 1 meter flourocarbon, som jeg skrev i starten. Så har du 10 cm til at binde knuder med i begge ender af forfanget og ender med et forfang på i alt 80 cm.

Lav dog ikke forfanget for kort fra starten. Med 80 cm kan du nemlig klippe et par gange/skifte blink, inden flourcarbonen/forfanget bliver for kort.

Gør heller ikke forfanget for langt, så kommer svirvlen hurtigt i klemme i det øverste øje på fiskestangen. Det duer ikke. Især ikke når du skal kaste ud.

LÆS OGSÅ: Sådan fisker du bedst med Snurrebassen

Nu ved du, hvordan du kan rigge Snurrebassen. Jeg håber, du får det hen. I starten er det lidt bøvlet det hele, men har du først gjort det et par gange, er det ikke særlig svært. Opsætningen er ikke den eneste rigtige, men den virker.

Hvorfor jeg bruger de enkelte dele:

Springringe

Jeg bruger 2 springringe:

  1. En oval i størrelse 3×6 mm
  2. En rund til krogen = størrelse 5 mm

Med en oval undgår du, at linen kommer på afveje. Det kan den desværre godt finde på med kun den runde. Desuden kan krogen bevæge sig mere frit med 2 springringe. Men du kan godt nøjes med den runde springring.

Krog

Jeg bruger en enkeltkrog i størrelse 2 eller 1 fra Owners.

Fordele ved enkeltkrog:

  • Nem at få ud af munden (altså fiskens)
  • Får ikke så nemt fat i tang og søgræs! Det gør dit fiskeri mere flydende.
  • Skånsom ved fisken hvis den skal genudsættes

Kan jeg også bruge trekrog? spørger du måske.

Ja selvfølgelig. Du bestemmer selv. Jeg kan også selv finde på at bruge trekrog. Især under konkurrencer, hvor jeg ikke tør løbe nogen risiko.

Rund og oval perle

Jeg bruger altid 2 perler, når jeg skal rigge Snurrebassen. Det er nok lidt nørderi.

Den ovale perle er blød og sikrer at min knude ikke bliver gnavet i stykker af den lille hårde perle eller blinket.

Den lille grønne perle er hårdere end den ovale perle, hvilket sikrer minimal friktion. Dermed får jeg blinket til at rotere bedre (Vi er ude i de små marginaler her). Jeg har desværre ikke noget link til dig på den lille, hårde perle. Håber du selv kan finde den et sted, ellers undlad den. Blinket kan sagtens snurre på den bløde ovale.

Forarbejde der kan gøres hjemmefra

Nogle gør det, at de laver hele forfanget hjemmefra. Hvis de nu skulle miste forfanget, kan de nemt hive et nyt frem fra grejæsken.

Jeg gør selv det, at jeg kun har sat krog og springringene sammen hjemmefra. Det gider jeg ikke fumle med ude ved kysten – især ikke om vinteren med kolde fingre. Men resten  fikser jeg nemt ude ved kysten.

Det kan godt være lidt bøvlet at få springringene på krogen. Da har jeg f.eks. en lille springringstang, som jeg bruger. Den letter arbejdet med at få åbnet den runde springring. Og så kan den samtidig klippe fletline over.KØB SPRINGRINGSTANG – Gå til forhandler

Opsætningen duer også til Sillingen

Du kan selvfølgelig også bruge opsætningen til andre gennemløbsblink. Her har jeg f.eks. brugt opsætningen til Sillingen fra OGP.

Indkøbslisten over alle delene

Jeg har samlet alle grej-delene til dig i nedenstående oversigt. Så kan du nemt få fat i alle delene og hurtigt komme i gang med at fiske med Snurrebassen.

Held og lykke med projektet.

Author: Martin Teichert

Min passion er at fiske efter havørreder, Jeg jagter den store på 7,4 kg. Det ville være perfekt, hvis jeg kunne hjælpe dig med fiskeriet - derfor denne blog. Kort og godt: Gift med svenske Frida. Vi har Wilma sammen. Er bonusfar til Fiona. Vores hund hedder Ida og dværghamsteren kalder vi Mussi. Fritiden bruger jeg på min familie, mit lille hus, have, en god fodboldkamp på TV og selvfølgelig fiskeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *