Bedste fiskestang til prisen – Disse stænger er et kig værd

Når du vil ud at fiske, er det vigtigt, at du har en god fiskestang. Da udbuddet er ret stort og måske uoverskueligt, har jeg lavet en liste til dig over bedste fiskestang til prisen. 

Spinnestangen er den de fleste lystfiskere bruger. En del fisker også med fluestang, men det er lidt nemmere med en spinnestang.

Vil du fiske efter havørreder ved kysten eller fjorden, er spinnestangen et godt valg. Du kan selvfølgelig også bruge stangen ved søen og åen. 

Der er et par begreber, du skal være opmærksom på, når du skal ud og handle fiskestang. (Er du enerfaren lystfisker, hopper du bare afsnittene over og scroller ned til stængerne.)

Kastevægt på din fiskestang

Kastevægt er vægten på det endegrej, du vælger at bruge. Vil du f.eks. have en fiskestang til put-and-take, og du regner med at bruge små blink, der vejer 8 gram, skal du gå efter en fiskestang, der har en kastevægt ned til 8 gram.

På fiskestangen vil der stå ‘kastevægt 8-20 gram’. Bruger du blink over 20 gram, vil din fiskestang ikke være egnet til dit blink. Du skal så vælge en stang med en højere kastevægt.

Til put-and-take skal du holde dig i den lave ende med kastevægt, da du her oftest fisker med lette blink eller powerbait.

Til fjorden og kysten ligger blink typisk mellem 12-18 gram.

Overvej hvad du vil bruge stangen til, inden du køber en. Du kan få en udvidet beskrivelse af kastevægt til fiskestangen HER.

Længden på din fiskestang

En fiskestang måles i fod. De mest almindelig stænger er mellem 7 og 10 fod – hvor 7 er den korteste model.

Er du nybegynder så hold dig til 8-9 fod. Ellers bliver fiskestangen for svær at håndtere. En 8 fods er fin til søen, da du ikke skal kaste så langt. Da er præcision mere vigtig.

En 9 eller 10 fods er bedre til fjord og kyst, da du kan kaste længere med den. Ofte er det en fordel hvis du gerne vil kaste ud over højt tang eller ud på det lidt dybere vand. Du kan dog sagtens fiske med en 7 fods ved kysten. Nogle lystfiskere hælder til UL-fiskeri (Ultra Light) og bruger mindre fiskehjul og korte stænger.

Bedste fiskestang til prisen

Abu Venturi Spin – Fin begynderstang

Abu Venturi Spin er en rigtig god fiskestang til nybegynderen, og til dig der har lidt erfaring med lystfiskeriet. Stangen har et elegant sort look med sølvdetaljer.

Du får:

  • En alsidig kulfiber stang fra svenske ABU
  • Øjer i rustfrit stål
  • Stangen har korkhåndtag, hvilket giver god holdbarhed og er behageligt at holde på

bedste fiskestang til prisen
Stangen er 2-delt og leveres med stofpose. Stangen findes også en en 4-delt-model, der ikke fylder særlig meget, hvis du er den rejselystne fisker. Det gode ved begge modeller er at de fås i mange forskellige udgaver. Så her kan du nemt finde lige præcis den længde og kastevægt, der passer til dit fiskeri.

Er du nybegynder eller har lidt erfaring med fiskeriet, er ABU Venturi Spin en model, som du bliver glad for. Derfor er den også med i bedste fiskestang til prisen. Stangen kan du bruge til næsten al slags fiskeri. Lige fra fiskeri ved kyst, å og sø.

SE DEN HOS FORHANDLEREN


Savage Gear Custom Coastal Spin – Til den erfarne lystfisker

I den lidt dyrere ende ligger modellen fra Savage Gear, men det er der en grund til.

bedste fiskestang til prisen

Jeg har taget denne stang med under bedste fiskestang til prisen, da den er noget helt særligt. Stangen er udviklet i samarbejde med Savage Gears pro-team.

Stangen fås i længden 9 og 10 fod. I den længde får du en rigtig god kastelængde.

10 fod har en kastevægt på 10-20 gram. Så her kan du tage det lidt tungere skyts frem. Den er desuden 3 delt.

9 fods-stængerne er 2 delt. Og i den længde kan du vælge mellem 3 kastevægte:

  • 7-23 gram
  • 9-27 gram
  • 10-30 gram

Der er ikke sparet på kvaliteten. Stangen er bygget på en letvægts kulfiber klinge. Løberingene og hjulholderen er i  super kvalitet. Og så har stangen korkhåndtag, som de fleste lystfiskere foretrækker.

 

bedste fiskestang til prisen

Er du en erfaren lystfisker og ønsker en rigtig kvalitetsstang, så er Savage Gear Custom Coastal Spin et rigtig godt valg.

SE DEN HOS FORHANDLEREN


Savage Gear Parabellum – Bedste fiskestang til prisen i den populære ende

Den nye og opgraderet version af Savage Gears populære Parabellum stænger.

bedste fiskestang til prisen

Parabellum CCS serien er bygget i et elegant og klassisk design på Toray Carbon klinger, med medium til hurtig aktion, der giver lange og præcise kast, samt fantastisk føling med endegrejet.

De er selvfølgelig monteret med kvalitets komponenter, som Coil Control løberinge, AAA kork håndtag, komfortabelt TPE greb og double lock hjulholder.

En serie af afbalanceret stænger i flot design. Du kan se alle længder, kastevægte og prisen her:

SE MODELLER OG PRIS


Westin W3 Spin – bedste fiskestang til prisen (nu i en 2-delt version)

bedste fiskestang til prisen

De populære W3 spinnestænger, nu i en 2 delt version. Den følsomme Kevlar Carbon ‘TORAY’ klinge sætter krogene med lethed.

W3 stængerne er monteret med kvalitets (screw down) hjulholder, LTS løberinge og Premium kvalitets kork/EVA håndtag.

SE DEN HOS FORHANDLEREN


Jeg håber, du finder en fiskestang, som du bliver glad for.

Du kan eventuelt smutte ned til forhandleren, for at mærke hvordan stængerne ligger i hånden, selvom det dog ikke giver det fulde billede. Det er først ude ved kysten, med hjul og endegrej på, at du rigtig fornemmer, hvordan stangen føles ved kast, indspinning og fangst.

Indlæg om fiskehjul

Mangler du også et fiskehjul? Få inspiration indlægget Bedste fiskehjul til prisen.

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.