TOP 3 | De bedste fiskestænger til prisen

Når du vil ud at fiske ved kysten, i åen eller ved søen er det vigtigt, at du har en god fiskestang. Da udbuddet er ret stort – og for nogle uoverskueligt – har jeg lavet en liste til dig over bedste fiskestang til prisen.

Når du vil ud at fiske, er det vigtigt, at du har en fiskestang, der passer til dit fiskeri.

Den stang du skal bruge til kysten, å og sø hedder en spinnestang. Der findes også fluestang,  men den hopper vi over i dette indlæg.

Er du nybegynder, kan du have gavn af at læse mit indlæg omkring valg af fiskestang til nybegynderen.

Det skal du være opmærksom på, når du skal købe en fiskestang:

Kastevægt

Kastevægt er vægten på det endegrej du vælger at bruge.

Vil du f.eks. have en fiskestang til put-and-take og du regner med at bruge små blink der vejer 8 gram, skal du gå efter en fiskestang, der har en kastevægt ned til 8 gram.

På din fiskestang vil der typisk stå ‘kastevægt 8-20 gram’. Bruger du blink over 20 gram, vil din fiskestang ikke være egnet til dit blink. Så skal du vælge en stang med en højere kastevægt.

Så overvej hvad du vil bruge stangen til.

Til put-and-take skal du holde dig i den lave ende med kastevægt, da du her oftest fisker med lette blink eller powerbait.

Til fjorden og kysten ligger blink typisk mellem 12-18 gram. Ved kysten fiskes der typisk med lidt tungere blink end ved søen, da du skal kunne kaste lidt længere.

Længden

En fiskestang måles i fod. Typisk 7 til 10 fod, hvor 7 er den korteste model.

Er du nybegynder så hold dig til 8-9 fod. Ellers bliver fiskestangen for svær at håndtere.

En 8 fods er fin til søen, da du ikke skal kaste så langt. Da er præcision mere vigtig. En 9 eller 10 fods er bedre til fjord og kyst, da du kan kaste længere med den.

Men hvilken model skal du så vælge?

For at hjælpe dig lidt på vej, har jeg kontaktet en af de førende netbutikker i landet, fiskegrej.dk, og fået et par tips til den bedste fiskestang til prisen.

Lad os kigge lidt på de tre fiskestænger.

Nedenstående liste underholder reklamelinks til fiskegrej.dk.

TOP 3 | BEDSTE FISKESTANG TIL PRISEN

WFT VOLTERA SPIN

Denne stang er til nybegynderen og til dig der har lidt erfaring med lystfiskeri.

Er du på udkig efter en rigtig god alsidig stang, som du kan bruge til det meste fiskeri, så er det fiskestangen fra WFT Voltera Spin du skal gå efter. Denne stang er god til kysten, åfiskeri og put-and-take.

Den findes fra 8 til 10 fod.

Du kan på deres hjemmeside tjekke de forskellige kastevægte og længde. Det gode ved denne model er at den fås i mange forskellige udgaver. Så her kan du nemt finde lige præcis den længde og kastevægt, der passer lige til dit fiskeri.

Fiskestangen er selvfølgelig udstyret med nogle gode kvalitetsøjer. Og så har den korkhåndtag. Korkhåndtag er behageligt at holde på. Og det giver dig et godt greb om fiskestangen, så du har styr på den, når du kaster ud og spinner ind. Desuden er kork meget holdbart, og du kan derfor være sikker på, det ikke går nemt i stykker.

Er du nybegynder eller har lidt erfaring med fiskeriet, er WFT Voltera Spin en model, som du bliver glad for.

Du kan tjekke prisen og de forskellige modeller her.

Savage Gear Custom Coastal Spin

I den lidt dyrere og bedre ende ligger modellen fra Savage Gear.

Jeg har taget denne stang med under bedste fiskestang til prisen, da den er noget helt særligt.

Her får du nemlig en helt speciel fiskestang til kystfiskeri. Stangen er udviklet i samarbejde med Savage Gears pro-team, og den finder du kun hos fiskegrej .dk.

Den har en længde på 10 fod, så det er en fiskestang du kan kaste rigtig langt med.

Den har en kastevægt på 9 til 34 gram. Så du kan bruge den til næsten alt endegrej indenfor kystfiskeri.

Er du mere den erfarne lystfisker og ønsker en rigtig kvalitetsstang, så er det Savage Gear Custom Coastal Spin du skal gå efter. Du bliver ikke skuffet mht. kvaliteten.

Du kan læse mere om de enkelte dele på stangen og se prisen på dette link.

Shimano Beastmaster CX STC

Er du lystfiskeren der rejser meget? Skal din fiskestang derfor fylde så lidt som muligt? Og ikke veje særlig meget? Så er modellen Beastmaster CX STC helt sikkert noget for dig.

Denne fiskestang består af 6 dele! Så den kan pakkes sammen til næsten ingenting. Alt efter hvilken længde (fod) du vælger, så er stangens transportlængde på 53 – 60 – 65 cm.

Jeg må indrømme, at jeg aldrig har prøvet den, men hvis jeg ofte skulle have min fiskestang med på farten, så ville jeg gå efter denne model.

Med i prisen får du et smart transportrør, så du er sikker på at din stang er godt beskyttet under rejsen/transporten. Transportrøret er lavet af slagfast plast, der er betrukket med stof, samt har et godt bærehåndtag.

Du kan læse mere om Shimano Beastmaster CX STC her. Prisen ligger i et fornuftigt niveau, hvor de fleste kan være med.

Om du er nybegynder eller har en del erfaring med lystfiskeriet, så håber jeg, at du fandt din kommende fiskestang på listen over den bedste fiskestang til prisen.

Hvis du er helt ny indenfor lystfiskeri, kan du have gavn af at læse mit indlæg om klargøring af dit udstyr.

Author: Martin Teichert

Manden bag MrMazzo. Han er gift med en smuk svensker (Frida) og er far/bonusfar til to piger. Han elsker at fiske og jagter den store havørred på 7,4 kg.