TOP 3 | Bedste fiskestang til prisen

Når du vil ud at fiske ved kysten, i åen eller ved søen er det vigtigt, at du har en god fiskestang. Da udbuddet er ret stort – og for nogle uoverskueligt – har jeg lavet en liste til dig over bedste fiskestang til prisen.

Indlægget indeholder reklamelinks til en af de førende netbutikker (www.fiskegrej.dk) i landet. Jeg har kontaktet dem og forhørt mig om hvilke modeller, der er populære blandt lystfiskerne.

Den stang du skal bruge til kysten, å og sø hedder en spinnestang. Der findes også fluestang,  men den hopper vi over i dette indlæg.

LÆS OGSÅ: Hjælp til valg af fiskestang, hjul og line til nybegynderen.

Det skal du være opmærksom på, når du skal købe en fiskestang:

Kastevægt

Kastevægt er vægten på det endegrej du vælger at bruge. Vil du f.eks. have en fiskestang til put-and-take og du regner med at bruge små blink der vejer 8 gram, skal du gå efter en fiskestang, der har en kastevægt ned til 8 gram.

På din fiskestang vil der typisk stå ‘kastevægt 8-20 gram’. Bruger du blink over 20 gram, vil din fiskestang ikke være egnet til dit blink. Så skal du vælge en stang med en højere kastevægt.


Så overvej hvad du vil bruge stangen til.

Til put-and-take skal du holde dig i den lave ende med kastevægt, da du her oftest fisker med lette blink eller powerbait.

Til fjorden og kysten ligger blink typisk mellem 12-18 gram. Ved kysten fiskes der typisk med lidt tungere blink end ved søen, da du skal kunne kaste lidt længere.

Længden

En fiskestang måles i fod. Typisk 7 til 10 fod, hvor 7 er den korteste model.

Er du nybegynder så hold dig til 8-9 fod. Ellers bliver fiskestangen for svær at håndtere.

En 8 fods er fin til søen, da du ikke skal kaste så langt. Da er præcision mere vigtig. En 9 eller 10 fods er bedre til fjord og kyst, da du kan kaste længere med den.

Lad os tage et kig på 3 populære modeller.

TOP 3 | Bedste fiskestang til prisen

ABU VENTURI SPIN – En god begynderstang

Abu Venturi Spin er den perfekte fiskestang til nybegynderen, og til dig der har lidt erfaring med lystfiskeri.

Alsidig kulfiber stang fra svenske ABU.

Klingen er lavet i 30 Ton kulfiber, hvilket sikrer en let, velafbalanceret og stærk klinge.

Stangen er monteret med Fuji DPS hjulholder, øjer i rustfrit stål og et håndtag i kork, hvilket giver god holdbarhed, og er behageligt at bruge.

Stangen er lavet i et elegant sort look, med sølvdetaljer. Denne model af stangen er 2-delt og leveres med stofpose.

Stangen findes også en en 4-delt-model, der ikke fylder særlig meget, hvis du er den rejselysten fisker.

Det gode ved begge modeller er at de fås i mange forskellige udgaver. Så her kan du nemt finde lige præcis den længde og kastevægt, der passer til dit fiskeri.

Er du nybegynder eller har lidt erfaring med fiskeriet, er ABU Venturi Spin en model, som du bliver glad for.

SE PRISEN HER

Savage Gear Custom Coastal Spin

Klik her for at se prisen

I den lidt dyrere og bedre ende ligger modellen fra Savage Gear.

Jeg har taget denne stang med under bedste fiskestang til prisen, da den er noget helt særligt. Stangen er udviklet i samarbejde med Savage Gears pro-team, og den finder du kun hos fiskegrej.dk.

Den har en længde på 10 fod, så det er en fiskestang, du kan kaste rigtig langt med.

Den har en kastevægt på 9 til 34 gram. Så du kan bruge den til næsten alt endegrej indenfor kystfiskeri.

Er du en erfaren lystfisker og ønsker en rigtig kvalitetsstang, så er Savage Gear Custom Coastal Spin et godt valg.

SE PRISEN HER

Shimano Beastmaster CX STC – Til lystfiskeren på farten

Er du lystfiskeren der rejser meget? Skal din fiskestang fylde så lidt som muligt? Og ikke veje særlig meget? Så er modellen Beastmaster CX STC ideel. Beastmasters rejsestænger er den største succes af Shimanos Travel Concept. 

Klik her for at se prisen

Denne fiskestang består af 6 dele! Så den kan pakkes sammen til næsten ingenting. Du kan også fjerne en del og derved opnå en kortere stang.

Alt efter hvilken længde (fod) du vælger, så er stangens transportlængde på 53 – 60 – 65 cm.

Med i prisen får du et smart transportrør, så du er sikker på at din stang er godt beskyttet under rejsen/transporten. Transportrøret er lavet af slagfast plast, der er betrukket med stof, samt har et godt bærehåndtag.

SE PRISEN HER


Jeg håber, at dette indlæg har været med til, at gøre det lidt lettere for dig at købe din næste fiskestang.

Husk at det altid er op til dig at vurdere, hvad der passer bedst, både i forhold til hvor ofte du fisker og hvilket budget du ønsker at sætte af til dit fiskeudstyr.

Nogle produkter kan det betale sig at give lidt ekstra for, så du er sikret det kommer fra en producent, hvor kvaliteten er i top. Og andre gange kan en billigere model fint dække ens behov.

Author: Martin Teichert

Min passion er at fiske efter havørreder, Jeg jagter den store på 7,4 kg. Det ville være perfekt, hvis jeg kunne hjælpe dig med fiskeriet - derfor denne blog. Kort og godt: Gift med svenske Frida. Vi har Wilma sammen. Er bonusfar til Fiona. Vores hund hedder Ida og dværghamsteren kalder vi Mussi. Fritiden bruger jeg på min familie, mit lille hus, have, en god fodboldkamp på TV og selvfølgelig fiskeriet.