Bedste fiskehjul til prisen til havørredfiskeri

Når du skal ud og fiske, er det vigtigt, at du har det godt fiskehjul. Der er mange at vælge i mellem. Man kan hurtigt blive lidt rundtosset. Her får du tre af de bedste fiskehjul til prisen.

De fleste lystfiskere i dag hælder til spinnefiskeriet, hvor et agn/blink kastes ud og spinnes ind.

Til spinnefiskeriet anvender de fleste lystfiskere et fastspolehjul. Hjulet er perfekt til fiskeri efter havørred. Du kan selvfølgelig også bruge hjulet til fiskeri i sø og å.

Fordelene ved et fastspolehjul er at det er let at håndtere og giver en god indspinning.

Som så meget andet hænger pris og kvalitet ofte sammen. Så vurder hvor ofte du fisker, og hvor meget du vil give ud.

Top 3 – bedste fiskehjul til prisen

Daiwa 20 Legalis LT – stærkt og let fiskehjul til en god pris

Daiwa 20 Legalis LT er et super lækkert fiskehjul med en masse positive egenskaber.

bedste fiskehjul til prisen

 

Ved den nye serie af Legalis LT spinnehjul fra Daiwa, har man arbejdet på at holde vægten nede. Daiwa har udviklet et materiale der hedder ZAION. Det er let som carbon og stærkt som aluminium. Det har man brugt på hjulhuset og rotoren. Fisker du meget,  er det en fordel, at dit hjul er dejlig let. Det vil helt klart forbedre din fiskeoplevelse.

Hjulet har et kraftigt gear, så det er stærkt, når det spinner ind. Du vil sagtens kunne hive de ørreder i land, som du kommer til at fange i Danmark.

Hjulet har hele 5 kuglelejer. Det er med til, at det kører smidigt og flydende. De helt billige fiskehjul har oftest kun 1 kuglelejer.

Bøjlen føles stabil og blød. Det er noget, jeg elsker ved mit Daiwa fiskehjul. Da du bruger bøjlen ved hvert kast, skal bøjlen gå let.

bedste fiskehjul til prisen

Ønsker du et fiskehjul der holder længere end de billige fiskehjul, er Daiwa 20 Legalis et rigtig godt fiskehjul.

Du får desuden et flot fiskehjul i farverne sort og guld. Personligt synes jeg, det er et af de flotteste hjul på markedet.

GRATIS FRAGT

Daiwa 20 Legalis LT-1000

Pris fra 599

Daiwa 20 Fuego LT – Mag Sealed som de helt dyre

Et Daiwa hjul mere på listen. Her får du en opgraderet version af de populære Fuego fiskehjul fra Daiwa. Et hjul jeg selv har valgt at anskaffe mig og som jeg varmt kan anbefale dig.

Bedste fiskehjul til prisen

Også her er der brugt Zaion, så hjulet er designet med et letvægtshjulhus og rotor. Det giver et lettere fiskehjul.

Det nye kraftige Digigear konstruktion, giver større kraftoverførsel og længere levetid, samtidigt med at der anvendes et relativt lille hjulhus.

Hjulet er Mag Sealed, som er en beskyttelse, der forhindrer saltvand og støv at trænge ind i de indre dele. Det betyder, at dit hjul holder længere, da de indre dele ikke sætter sig fast.

Mit Daiwa Certate fiskehjul til cirka kr. 3.000 er også Mag Sealed. At et billigere fiskehjul (kr. 799) også er Mag Sealed, skal du blot tage i mod med kyshånd!

Sådan virker Mag Sealed:

Hjulet har hele 6 kuglelejer! Dette sikrer dig en dejlig blød indspinning.

Du får et godt fiskehjul til relativt billige penge.

GRATIS FRAGT

Daiwa 20 Fuego LT

Pris fra 980

Shimano Sienna RE – godt begynderhjul til en god pris

Mit første fiskehjul var et Shimano Exage til cirka 600 kr. Det havde jeg i 6 år. Sienna RE minder meget om det. Det er også derfor, jeg har taget det med i kategorien ‘bedste fiskehjul til prisen’.

bedste fiskehjul til prisen

Du får med Shimano Sienna RE et rigtig fint begynderhjul.

I størrelsen 2500 vejer det 300 gram – det er ikke det letteste fiskehjul, men til den pris er det udmærket. Du kommer ikke til at føle, at det er tungt, når du først bruger det.

Hjulet har bagbremse. Jeg kan godt lide bagbremse, da det er nemt at komme til. Mit nye fiskehjul fra Daiwa har forbremse, og jeg må indrømme jeg sommetider savner bagbremsen.

Bøjlen går rigtig fin. Håndtaget føles også godt at have fat i.

Hjulet er et rigtig fint all-round-hjul. Du kan bruge det ved kysten, åen og i søen.

Fisker du ikke helt så ofte, og ønsker du derfor ikke at bruge hele din opsparing på et fiskehjul, så er du godt kørende med dette hjul.

Hjulet kan holde i mange år, hvis du sørger for at vedligeholde det.

GRATIS FRAGT

Shimano Sienna RE

Pris fra 379

Bonushjulet i bedste fiskehjul til prisen

Jeg skal lige vise dig et rigtig fedt fiskehjul.

Daiwa Certate LT. Et fiskehjul i spitzenklasse! Jeg har fisket med det et stykke tid og er stadig forelsket.

Bedste fiskehjul til prisen

Jeg har lavet en anmeldelse af hjulet, hvis du har lyst til at vide, hvad der er så godt ved dette fiskehjul. Læs mere her.

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 1300

Daiwa Certate LT

Pris fra 2.299

Begreber – bedste fiskehjul til prisen

Når du skal købe et fiskehjul, vil du støde på begreber, som måske kan være lidt svære at forstå, hvis du ikke er vant til at handle fiskehjul. Her får du lidt hjælp:

Gear ratio – hvad er det?

Når du skal vælge hjul, vil der for eksempel stå Gearing 5.2:1. Det betyder, at for hver gang du drejer håndtaget én omgang, vil spolen dreje 5.2 omgange.

Det vil sige er tallet højt, spinner du linen hurtigere ind pr. omgang, du drejer. Er tallet lavt, bruger du flere omgange på at spinne linen ind.

Oftest ligger gearing omkring 5:1.

Størrelse på dit spinnehjul

Du vil typisk kunne vælge mellem størrelse 1000 til 5000.

De mindre hjul er typisk til lettere agn og mindre stænger. Spolen hvor linen skal på er lidt mindre og beregnet til tynde liner og UL fiskeri (Ultra Light).

De større hjul vejer lidt mere og spolen er større og egner sig oftest til lidt tykkere line. Til for eksempel havfiskeri efter større fisk, skal du vælge et større hjul, hvor spolen kan have tykkere line på.

Et hjul i størrelse 2500 er et passende valg, når du vil fiske efter havørreder ved de danske kyster.

Mange fiskere er til ULTRA LIGHT fiskeri, hvor de benytter sig af korte stænger og mindre hjul. Da skal du gå typisk ned på størrelse 1000.

Kugleleje – hvor mange skal hjulet have?

Kuglelejerne sidder inde i fiskehjulet og hjælper til at hjulet spinner mere blødt. Jo flere kuglelejer hjulet har desto bedre og lettere går indspinningen.

De helt dyre fiskehjul fra Shimano og Daiwa kan have op til 13 kuglelejer. De helt billige fiskehjul har typisk kun 1 kugleleje.

Hjul præsenteret i indlægget:

GRATIS FRAGT

Daiwa 20 Fuego LT

Pris fra 980
GRATIS FRAGT

Daiwa 20 Legalis LT-1000

Pris fra 599
GRATIS FRAGT

Shimano Sienna RE

Pris fra 379
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 1300

Daiwa Certate LT

Pris fra 2.299

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.