De 3 bedste fiskehjul til prisen

ANNONCE | Jeg har tidligere skrevet et indlæg om valg af waders. Og nu er turen kommet til valg af fiskehjul. Det kan nemlig være svært at finde det rette fiskehjul. Og da pengene for de fleste ikke hænger på træerne, vil du sikkert gerne finde det bedste fiskehjul til prisen. Derfor får du her et par forslag til valg af fiskehjul.

De fleste lystfiskere i dag hælder til spinnefiskeriet. Spinnefiskeri er en moderne form for sportsfiskeri eller lystfiskeri, som er kendetegnet ved brugen af diverse kunstagn, som kastes ud og spinnes ind igen.

Til spinnefiskeriet anvendes to typer af hjul: Multihjul eller fastspolehjul.

Multihjulet anvendes typisk til tungere spinnefiskeri og kan være svært at håndtere.

Fastspolehjulet er derimod let at håndtere. Det er også det fiskehjul de fleste lystfiskere bruger, og som jeg også vil anbefale dig at bruge.

Der er flere faktorer, der gør, at et fiskehjul er godt:

 • Det skal spinne så gnidningsløst ind som muligt
 • Det skal “larme” mindst muligt
 • “Huset” skal beskytte de indre dele mod vand og snavs
 • Indmaden skal være lavet af stærke, holdbare materialer
 • Kludder i linen er det værste, hvilket du undgår ved et kvalitetshjul

Det vil øge din fiskeglæde og fiskeoplevelse, at du har et fiskehjul af høj kvalitet. Som alt andet hænger pris og kvalitet ofte sammen.

Du behøver dog ikke bruge flere tusinde kroner på et fiskehjul for at få et godt hjul. Langt mindre kan gøre det. Det gælder også når du f.eks. vil købe waders, vadejakke og polaroid solbriller.

Her får du mit bud på 3 gode fiskehjul, som er de bedste fiskehjul til prisen. Listen er udarbejdet i samarbejde med et af Danmarks førende netbutikker indenfor fiskeudstyr, fiskegrej.dk.

Top 3 | Bedste fiskehjul til prisen

#1 Shimano Ultegra FB

Shimano er kendt for at lave nogle af de bedste fiskehjul i verden. De mest kendte er STELLA-hjulene.

Ultegra FB behøver dog ikke stå i skyggen af de dyrere Stella-modeller. Ultegra FB anvender nemlig nogle af de samme features som Stella-modellerne. Det er også derfor hjulet er med på min hitliste.

Ultegra FB leverer fremragende styrke på grund af det ekstremt holdbare HAGANE-Gear.

Hagana-Gear er det gear-system som anvendes i den langt dyrere model Stella-FJ – jeg skal dog nævne at der i FJ anvendes en ny og forbedret version.

Det ændrer dog ikke ved at Hagane-Gear er med til at gøre Ultegra FB til et af de bedste fiskehjul til prisen.

Ligesom Stella-FI bruger Ultegra FB coreprotect, som giver ekstra høj beskyttelse imod vand og gør dit hjul mere holdbart, uden at rotationen føles tungere.

Af øvrige features kan nævnes:

 • X-Ship: Giver gearene i hjulet forbedret levetid
 • Letvægts X G Free Body: Man har flyttet hjulets tyngdepunkt tættere på stangen, hvilket giver bedre balance og kaste-præstationen forbedres
 • Aero Wrap II: En teknologi der spoler linen på spolen på kryds og tværs. Det opnår man ved, at spolen rykker sig hurtigt op og langsomt ned under indspinningen. Resultatet er at man minimerer friktionen mellem linerne og opnår længere kast

Hvis du ikke vil investere flere tusinde kroner på et STELLA-hjul, men stadig ønsker nogle af de samme features, dog til langt billigere penge, er det Ultegra FB du skal gå efter. Det er et af de bedste fiskehjul til prisen.


#2 Shimano Sustain

Et andet fantastisk fastspolehjul fra Shimano er Sustain-modellen. Det ligger i den lidt dyrere ende, men her får du virkelig noget for dine penge.

Hjulet kører som en drøm, takket være 8 S A-RB kuglelejer og 1 rulleleje.

Ligesom Stella-modellerne er det udstyret med X-Protect technology, der via en speciel labyrint konstruktion, forhindrer vand fra bølger og regn at trænge ind.

Af andre features kan nævnes:

 • Hagane-Gear
 • Diecast aluminium hjulhus
 • Vandtæt frontbremse
 • Carbon bremseskiver: Sikrer dig en jævn og stærk bremse, perfekt til de danske kyster
 • Vægt 280 gram
 • 11 kg bremsetryk

Når man tænker på det danske vejr, som mere og mere hælder til regn, er Shimano Sustain et godt bud, på det bedste fiskehjul til prisen.

Hjulet er særdeles modstandsdygtigt og egnet til fiskeri under hårde betingelser med masser af vand.


#3 Daiwa Freams

Ligesom Shimano har Daiwa tusinde fiskefans verden over. Og det er selvfølgelig fordi Daiwa laver fiskehjul i høj kvalitet.

Daiwa Freams er et fastspolehjul der henvender sig fra let til medium spinnefiskeri og til en overraskende overkommelig pris.

Selvom hjulet ikke ligger i den helt dyre ende, er det alligevel fremstillet med materialer af høj kvalitet. Derfor er Daiwa Freams også med på listen over bedste fiskehjul til prisen.

Hvad er der at sige om hjulet:

 • Konstruktionen med Mag Sealed teknologien og aluminiums hjulhus gør hjulet modstandsdygtig for vandindtrængning og afvisende for snavs, så du er sikret, at hjulet holder længere
 • Twistbuster: Hjælper til at mindske risikoen for lineknuder betydeligt
 • UTD-bremsesystem: Giver en blød og behagelig bremseeffekt, der afgiver linen uden ryk, selv ved fiskeri med tynde fletliner
 • Aluminium spole
 • Vandtæt bremsesystem
 • Frontbremse
 • Vægt: Størrelse 2500 = 265 gram / Størrelse 3000 = 305 gram

Ønsker du at et fastspolehjul, der ikke koster flere tusinde kroner, men stadig giver dig en super kvalitet, så er Daiwa Freams et godt bud på bedste fiskehjul til prisen.

Jeg håber, du finder et hjul, som du bliver glad for at fiske med. Og så vil jeg ønske dig en god fisketur.

Har du forresten læst mit indlæg ‘Her finder du havørreden‘? Vil du øge dine chancer for at få fisk kan du have gavn af indlægget.

Snurrebassen

Et af af mine mest læste indlæg er om gennemløbsblinket Snurrebassen fra OGP. Jeg har lavet en kæmpe guide, hvis du kunne tænke dig at udvide dit fiskeri.

I guiden vil jeg fortælle dig, hvordan du fisker med Snurrebassen, og hvilken opsætning du kan bruge.

Author: Martin Teichert

Martin er manden bag MrMazzo. Han elsker at give et godt tip, så du kan komme videre i livet med et smil. Han jagter den store havørred på 7,4 kg og giver masser af fisketips.