De 3 bedste fiskehjul til prisen

Du har det sikkert som mig: Jeg hader at smide penge ud af vinduet! Jeg vil have mest muligt for mine penge, så jeg ikke føler mig snydt. Især med fiskehjul skal det være god kvalitet, og samtidig ikke vælte mit fiskebudget. Jeg har derfor kigget på 3 fiskehjul, som er mine bud på de bedste fiskehjul til prisen, samtidig med at kvaliteten er i top.

De fleste lystfiskere i dag hælder til spinnefiskeriet. Spinnefiskeri er en moderne form for sportsfiskeri eller lystfiskeri, som er kendetegnet ved brugen af diverse kunstagn, som kastes ud og spinnes ind igen.

Til spinnefiskeriet anvendes to typer af hjul: Multihjul eller fastspolehjul.

Multihjulet anvendes typisk til tungere spinnefiskeri og kan være svært at håndtere.

Fastspolehjulet er derimod let at håndtere. Det er også det fiskehjul de fleste lystfiskere bruger, og som jeg vil anbefale dig at bruge.

Der er flere faktorer, der gør, at et fiskehjul er godt:

 • Det skal spinne så gnidningsløst ind som muligt
 • Det skal være stærkt nok til at hive fisken i land
 • Det skal “larme” mindst muligt
 • “Huset” skal beskytte de indre dele mod vand og snavs
 • Indmaden skal være lavet af stærke, holdbare materialer
 • Kludder i linen er det værste, hvilket du undgår ved et kvalitetshjul

Det vil øge din fiskeglæde og fiskeoplevelse, at du har et fiskehjul af høj kvalitet. Som alt andet hænger pris og kvalitet ofte sammen.

Du behøver dog ikke bruge flere tusinde kroner på et fiskehjul for at få et godt hjul. Langt mindre kan gøre det. Det gælder også når du f.eks. vil købe waders, vadejakker og polaroid fiskebriller.

Jeg har taget kontakt til en af de førende forhandlere af fiskegrej – nemlig www.fiskegrej.dk. (reklamelink). Og nogle af deres bedst sælgende fiskehjul blandt lystfiskere, har jeg puttet på listen over de bedste fiskehjul til prisen.

TOP 3 | Bedste fiskehjul til prisen

#1 Shimano Ultegra FB

Shimano er kendt for at lave nogle af de verdens bedste fiskehjul. De mest kendte er STELLA-hjulene, som du sikkert kender.

Modellen Shimano Ultegra FB (reklamelink) behøver dog ikke stå i skyggen af de dyrere Stella-modeller. Ultegra FB anvender nemlig nogle af de samme features som Stella-modellerne. Det er også derfor Ultegra FB er med på min hitliste. Lad os kigge på de enkelte dele.

Shimano Ultegra FB (reklamelink) anvender det det ekstremt holdbare HAGANE-Gear, som leverer fremragende styrke. De fisk vi har ved vores kyster og søer, vil du nemt kunne hive i land. Derfor er hjulet perfekt til kysten, put-and-take og til de danske åer.

Hagana-Gear er det gear-system som anvendes i den langt dyrere model Stella-FJ. Der anvendes i Stella-FJ godt nok en ny og forbedret version. Det ændrer dog ikke ved, at det “gamle” Hagane-Gear stadig virker fremragende og er med til at gøre Ultegra FB til et af de bedste fiskehjul til prisen.

Ligesom Stella-FI bruger Ultegra FB coreprotect, som giver ekstra høj beskyttelse imod vand og gør dit hjul mere holdbart, uden at rotationen føles tungere.

Af øvrige smarte detaljer kan nævnes:

 • X-Ship: Giver gearene i hjulet forbedret levetid
 • Letvægts X G Free Body: Man har flyttet hjulets tyngdepunkt tættere på stangen, hvilket giver bedre balance og kaste-præstationen forbedres
 • Aero Wrap II: En teknologi der spoler linen på spolen på kryds og tværs. Det opnår man ved, at spolen rykker sig hurtigt op og langsomt ned under indspinningen. Resultatet er at man minimerer friktionen mellem linerne og opnår længere kast

Hvis du ikke vil investere flere tusinde kroner på et STELLA-hjul, men stadig ønsker nogle af de samme features, dog til langt billigere penge, er det Shimano Ultegra FB (reklamelink) du skal gå efter. Du kan læse mere om hjulet her (reklamelink).


#2 Shimano Sustain

Et andet fantastisk fastspolehjul er modellen Shimano Sustain (reklamelink). Det ligger i den lidt dyrere ende, men her får du virkelig noget for dine penge.

Hjulet kører som en drøm, takket være 8 kuglelejer og 1 rulleleje.

Ligesom Stella-modellerne er det udstyret med X-Protect technology, der via en speciel labyrint konstruktion, forhindrer vand fra bølger og regn at trænge ind. Det er ret smart og perfekt til kysten.

Af andre detaljer kan nævnes:

 • Carbon bremseskiver: Sikrer dig en jævn og stærk bremse. 
 • Vægt: kun 280 gram

Hjulet er særdeles modstandsdygtigt og egnet til fiskeri under hårde betingelser med masser af vand. Når man tænker på det danske vejr, som mere og mere hælder til regn, er Shimano Sustain (reklamelink) et godt bud, på det bedste fiskehjul til prisen. Du kan læse mere om hjulet ved at trykke på dette link (reklamelink).


#3 Daiwa Freams

Ligesom Shimano har Daiwa tusinde fiskefans verden over. Og det er selvfølgelig fordi Daiwa laver fiskehjul i høj kvalitet.

Daiwa Freams (reklamelink) er et fastspolehjul der henvender sig fra let til medium spinnefiskeri og til en overraskende overkommelig pris. Det kan bruges ved kysten og til put-and-take.

Selvom hjulet ikke ligger i den helt dyre ende, er det alligevel fremstillet med materialer af høj kvalitet. Derfor er Daiwa Freams (reklamelink) også med på listen over bedste fiskehjul til prisen.

Hvad er der at sige om hjulet:

 • Konstruktionen med Mag Sealed teknologien og aluminiums hjulhus gør hjulet modstandsdygtig for vandindtrængning og afvisende for snavs, så du er sikret, at hjulet holder længere
 • Twistbuster: Hjælper til at mindske risikoen for lineknuder betydeligt
 • UTD-bremsesystem: Giver en blød og behagelig bremseeffekt, der afgiver linen uden ryk, selv ved fiskeri med tynde fletliner
 • Vandtæt bremsesystem
 • Frontbremse
 • Vægt: Størrelse 2500 = 265 gram | Størrelse 3000 = 305 gram

Ønsker du at et fastspolehjul, der ikke koster flere tusinde kroner, men stadig giver dig en super kvalitet, så kan jeg klart anbefale Daiwa Freams (reklamelink). Og derfor er hjulet med på listen over bedste fiskehjul til prisen.

Snurrebassen

Hov! Det var noget af et spring. Fra hjul til blink. MEN et af af mine mest læste indlæg er om gennemløbsblinket Snurrebassen fra OGP. Jeg har lavet en stor, nyttig guide, hvis du kunne tænke dig at udvide dit fiskeri. 

I guiden vil jeg fortælle dig, hvordan du fisker med Snurrebassen, og hvilken opsætning du kan bruge.

Author: Martin Teichert

Martin Teichert - manden bag MrMazzo. Han er gift med en smuk svensker (Frida) og er far/bonusfar til to piger. Han elsker at fiske og jagter den store havørred på 7,4 kg.