De bedste fiskehjul til prisen – Super indspinning og holdbarhed

Hvilket fiskehjul skal du gå efter, når du vil ud at fiske? Jeg har kigget lidt på markedet og fundet nogle af de bedste fiskehjul til prisen.

De fleste lystfiskere i dag hælder til spinnefiskeriet. Spinnefiskeri er kendetegnet ved brugen af diverse kunstagn/blink som kastes ud og spinnes ind.

Til spinnefiskeriet anvender de fleste lystfiskere et fastspolehjul.  Det er fastspolehjulet, jeg vil anbefale dig at bruge til kystfiskeri. Hjulet er let at håndtere og giver en god indspinning.

Hjulet kan du selvfølgelig også bruge til andre former for fiskeri som put-and-take og å-fiskeri.

Lad os tage et kig på hvad der findes. Nederst i indlægget kan du finde en lille forklaring til nogle af de begreber du vil støde på, når du kigger på fiskehjul.

TOP 3 – De bedste fiskehjul til prisen

1. Daiwa 20 Legalis LT – stærkt og let fiskehjul til en god pris

bedste fiskehjul til prisen

Ved den nye serie af Legalis LT spinnehjul fra Daiwa har man gjort en del for at holde vægten nede.

Daiwa har udviklet et materiale der hedder ZAION. Det er let som carbon og stærkt som aluminium. Det har man brugt på hjulhuset og rotoren.

Fisker du meget,  er det en stor fordel, at dit hjul ikke er tungt som en mursten. Det vil forbedre din fiskeoplevelse, at hjulet er let.

Hjulet har et kraftigt gear, så det er stærkt, når det spinner ind. Du vil sagtens kunne hive de ørreder i land, som du kommer til at fange i Danmark.

 

Hjulet har hele 5 kuglelejer! Det er med til, at det kører rigtig godt.

Bøjlen føles stabil og blød. Det er noget jeg elsker ved mit Daiwa fiskehjul. Man bruger trods alt bøjlen ved hvert kast, så man gider ikke have noget der går stramt.

bedste fiskehjul til prisen

Ønsker du et fiskehjul der holder længere end de billige fiskehjul, er Daiwa 20 Legalis et godt fiskehjul.

Jeg synes Daiwa har formået at lave et rigtig flot fiskehjul i de sorte farver med guld der matcher godt til.

LÆS MERE


2. Daiwa 20 Fuego LT – let og slidstærkt hjul til prisen

Bedste fiskehjul til prisen

Her får du en opgraderet version af de populære Fuego fiskehjul fra Daiwa. 

Også her er der brugt ZAION, så hjulet er designet med et letvægtshjulhus og rotor.

Det nye Fuego LT er blevet væsentligt stærkere og enkelte af størrelserne er blevet lettere end forgængeren.

Den nye kraftige Digigear konstruktion, giver større kraftoverførsel og længere levetid, samtidigt med at der kan anvendes et mindre hjulhus.

Hjulet er Mag Sealed, som er en beskyttelse, der forhindrer saltvand og støv at trænge ind i de indre dele. Det betyder, at dit hjul holder længere, da de indre dele ikke sætter sig fast.

Mit Daiwa Certate (kr. 3500) er også Mag Sealed. At et billigere fiskehjul også har det, skal du blot tage i mod med kyshånd!

Du kan her se, hvordan Mag Sealed virker:

Hjulet har hele 6 kuglelejer. Dette sikrer dig en dejlig blød indspinning. Du vil komme til at nyde at det kører blødt. Det er med til at forbedre fiskeoplevelsen.

Vil du have et prisvenligt kvalitetshjul, som samtidig er let og robust, er Daiwa 20 Fuego LT et rigtigt godt valg.

LÆS MERE


3. Shimano Sienna RE – Fiskehjul til en lav pris i god kvalitet

bedste fiskehjul til prisenMit første fiskehjul var et Shimano Exage til cirka 600 kr. Det havde jeg i 6 år. Det minder meget om Sienna RE. Det er også derfor jeg har taget det med her i indlægget bedste fiskehjul til prisen.

Du får ved Sienna RE et rigtig fint begynderhjul.

I størrelsen 2500 vejer det 300 gram – det er ikke det letteste fiskehjul, men til den pris er det udmærket. Du kommer ikke til at føle at det er tungt, når du først bruger det.

Hjulet har bagbremse. Det var jeg glad for ved mit hjul. Det er nemt at komme til. Mit nye fiskehjul har kun forbremse, og jeg må indrømme jeg sommetider savner bagbremsen.

Bøjlen går rigtig fint. Og håndtaget føles godt at have fat i.

Hjulet er et rigtig fint all-round-hjul. Du kan bruge det ved kysten, åen og i søen.

Fisker du ikke helt så ofte og ønsker du derfor ikke at bruge hele din opsparing på et fiskehjul, så får du her et fint hjul. Hjulet kan holde i mange år, hvis du sørger for at vedligeholde det.

LÆS MERE


Bonushjulet i bedste fiskehjul til prisen

Nu vi er i gang med at kigge på fiskehjul, så skal jeg lige vise dig dette fede fiskehjul. Jeg har nemlig for nylig købt Daiwa Certate LT. Det er et fiskehjul i spitzenklasse!

Bedste fiskehjul til prisen

Jeg har skrevet en ANMELDELSE af fiskehjulet. Kig forbi indlægget hvis du har lyst til at læse med. Du kan i indlægget også se, hvad lystfiskeren Kasper Knage har at sige om hjulet. Han har nemlig også købt det.

LÆS ANMELDELSE AF DAIWA CERTATE


Begreber når du skal vælge bedste fiskehjul til prisen

Når du skal købe et fiskehjul, vil du støde på nogle begreber, som måske kan være lidt svære at forstå. Det var de i hvert fald for mig i starten. Jeg har prøvet at forklare dem. Håber du kan bruge det:

Gear ratio – hvad er det?

Når du skal vælge hjul vil der for eksempel stå Gearing 5.2:1. Det betyder, at for hver gang du drejer håndtaget én omgang, vil spolen dreje 5.2 omgange.

Det vil sige er tallet højt, spinner du linen hurtigere ind pr. omgang du drejer. Er tallet lavt, bruger du flere omgange på at spinne linen ind.

Oftest ligger gearing omkring 5:1.

Størrelsen på dit spinnehjul

Du vil typisk kunne vælge mellem størrelse 1000 til 5000.

De mindre hjul er typisk til lettere agn og mindre stænger. Spolen hvor linen skal på er lidt mindre og beregnet til tynde liner og UL fiskeri (Ultra Light).

De større hjul vejer lidt mere og spolen er større og egner sig oftest til lidt tykkere line. Til for eksempel havfiskeri efter større fisk, skal du vælge et større hjul, hvor spolen kan have tykkere line på.

Når du køber et fiskehjul vil der i beskrivelsen oftest stå, hvor meget line du kan have på spolen i den bestemte tykkelse. Gearingen vil også være nævnt.

Vælger du et størrelse 2500 er du fint dækket ind, når du vil fiske efter havørreder ved kysten – men vurder selv hvordan dit behov er og hvad du vil fiske efter.

Kugleleje – hvor mange skal hjulet have?

kuglelejerne sidder inde i fiskehjulet og hjælper til at hjulet spinner mere blødt. Jo flere kuglelejer hjulet har desto bedre og lettere går indspinningen.

De helt dyre fiskehjul fra Shimano og Daiwa kan have op til 13 kuglelejer. De helt billige fiskehjul har typisk kun 1 kugleleje.

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin Teichert og jeg er manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.