TOP 3 | De bedste fiskehjul til prisen

Jeg har tidligere skrevet om de 3 bedste fiskestænger til prisen, og nu er vi kommet til fiskehjulet. I dette indlæg finder du 3 kvalitetsfiskehjul, som er på listen over ‘de bedste fiskehjul til prisen’.

Indlægget indeholder reklamelinks.

Gå efter fastspolehjulet

De fleste lystfiskere i dag hælder til spinnefiskeriet. Spinnefiskeri er en moderne form for sportsfiskeri eller lystfiskeri, som er kendetegnet ved brugen af diverse kunstagn/blink som kastes ud og spinnes ind.

Til spinnefiskeriet anvendes to typer af hjul: Multihjul og fastspolehjul.

Multihjulet anvendes typisk til tungere spinnefiskeri og kan være svært at håndtere.

Fastspolehjulet er derimod let at håndtere. Det er også derfor, de fleste lystfiskere vælger dette hjul, og som jeg også vil anbefale dig at vælge. Fastspolehjulet kan du bruge til å-fiskeri, put-and-take og kystfiskeri.

Hvilke modeller er så værd at gå efter til en god pris?

For at finde ud af, hvilke fiskehjul der er populære blandt lystfiskerne, har jeg kontaktet en af de førende forhandlere af fiskeudstyr www.fiskegrej.dk.

TOP 3 | De bedste fiskehjul til prisen

#1 Shimano Ultegra FB

Klik for at se prisen på hjulet

Shimano er kendt for at lave nogle af verdens bedste fiskehjul. De mest kendte er STELLA-hjulene, som du sikkert kender.

Modellen Shimano Ultegra FB behøver dog ikke stå i skyggen af de dyrere Stella-modeller. Tværtimod! Ultegra FB anvender nemlig nogle af de samme dele som Stella-modellerne!

Lad os tage et kig på de enkelte dele:

Shimano Ultegra FB anvender det ekstremt holdbare HAGANE-Gear. Det er et gear-system som anvendes i den langt dyrere model Stella-FJ. Der anvendes i Stella-FJ godt nok en ny og forbedret version. Det ændrer dog ikke ved, at det “gamle” Hagane-Gear stadig virker fremragende og er med til at gøre Ultegra FB til et af de bedste fiskehjul til prisen. Hagana-Gearet gør at hjulet er ekstremt stærkt. De fisk vi har ved vores kyster og søer i Danmark, vil du nemt kunne hive i land med dette hjul.

Ligesom Stella-FI bruger Ultegra FB coreprotect, som giver ekstra høj beskyttelse imod vand og gør dit hjul mere holdbart, uden at rotationen føles tungere.

Af øvrige smarte detaljer kan nævnes:

  • Letvægts X G Free Body: Man har flyttet hjulets tyngdepunkt tættere på stangen, hvilket skulle give bedre balance og forbedre kaste-præstationen, siger Shimano.
  • Aero Wrap II: Det er en teknologi, der spoler linen på spolen på kryds og tværs. Det opnår man ved, at spolen rykker sig hurtigt op og langsomt ned under indspinningen. Resultatet er at man minimerer friktionen mellem linerne og opnår længere kast!

Hvis du ikke vil investere flere tusinde kroner i et STELLA-hjul, men stadig ønsker nogle af de samme detaljer som STELLA, er det Shimano Shimano Ultegra FB du skal gå efter.

SE PRISEN HER

#2 Shimano Sustain

Klik for at se prisen på hjulet

Et andet fastspolehjul er modellen Shimano Sustain. Det ligger i den lidt dyrere ende, men her får du virkelig noget for pengene.Ligesom Stella-modellerne er det udstyret med X-Protect technology, der via en speciel labyrint konstruktion, forhindrer vand fra bølger og regn at trænge ind. Det er ret smart og perfekt til fiskeriet.

Af andre detaljer kan nævnes:
  • Carbon bremseskiver: Sikrer dig en jævn og stærk bremse
  • Vægt: kun 280 gram

Hjulet er særdeles modstandsdygtigt og egnet til fiskeri under hårde betingelser med masser af vand. Når man tænker på det danske vejr, som mere og mere hælder til regn, er Shimano Sustain et perfekt hjul. Det er også derfor, at det er med på listen over de bedste fiskehjul til prisen. Og er et af de mest solgte fiskehjul blandt lystfiskerne i Danmark.

SE PRISEN HER

#3 Daiwa Theory HA

Klik for at se prisen på hjulet.

Det sidste hjul på listen er Daiwa Theory HA. Det er utrolig populært blandt lystfiskerne i Danmark og et af de solgte hos www.fiskegrej.dk

Det er et robust fiskehjul med Hardbody Z aluminiums hjulhus, Mag Sealed teknologi og 4 kuglelejer.

Hjulet egner sig perfekt til kysten, åen og put-and-take.

Hjulet er i øjeblikket på tilbud.

SE PRISEN HER


Jeg håber, at dette indlæg har været med til, at gøre det lidt lettere for dig at vælge dit næste fiskehjul.

Husk at det altid er op til dig at vurdere, om et produkt er noget for dig, både i forhold til hvor ofte du fisker, og hvilket budget du ønsker at sætte af til dit fiskeudstyr.

Nogle produkter kan det betale sig at give lidt ekstra for, så du er sikret, det kommer fra en god producent, hvor kvaliteten er i top. Og andre gange kan en billigere model måske fint dække dit behov.

Author: Martin Teichert

Min passion er at fiske efter havørreder, Jeg jagter den store på 7,4 kg. Det ville være perfekt, hvis jeg kunne hjælpe dig med fiskeriet - derfor denne blog. Kort og godt: Gift med svenske Frida. Vi har Wilma sammen. Er bonusfar til Fiona. Vores hund hedder Ida og dværghamsteren kalder vi Mussi. Fritiden bruger jeg på min familie, mit lille hus, have, en god fodboldkamp på TV og selvfølgelig fiskeriet.