TOP 3 | De bedste fiskehjul til prisen

(Indeholder reklamelinks) Jeg har tidligere været inde på de 3 bedste fiskestænger til prisen. Og nu er vi kommet til fiskehjulet. I dette indlæg finder du 3 kvalitetsfiskehjul, som er på lystfiskernes liste over de bedste fiskehjul til prisen.

De fleste lystfiskere i dag hælder til spinnefiskeriet. Spinnefiskeri er en moderne form for sportsfiskeri eller lystfiskeri, som er kendetegnet ved brugen af diverse kunstagn/blink som kastes ud og spinnes ind.

Til spinnefiskeriet anvendes to typer af hjul: Multihjul og fastspolehjul.

Multihjulet anvendes typisk til tungere spinnefiskeri og kan være svært at håndtere.

Fastspolehjulet er derimod let at håndtere. Det er også derfor, de fleste lystfiskere vælger dette hjul, og som jeg også vil anbefale dig at vælge.

Fastspolehjulet kan du bruge til å-fiskeri, put-and-take og kystfiskeri.

Faktorer der gør et fiskehjul godt

Der er et par faktorer, du skal gå efter, når du vil sikre dig et godt fiskehjul:

 1. Det skal spinne så gnidningsløst ind som muligt
 2. Det skal være stærkt nok til at hive fisken i land
 3. Det skal larme mindst muligt
 4. “Huset” skal beskytte de indre dele mod vand og snavs
 5. Indmaden skal være lavet af stærke, holdbare materialer
 6. Kludder i linen er det værste, hvilket du undgår ved et kvalitetshjul

Det vil øge din fiskeglæde og fiskeoplevelse, at du har et fiskehjul af høj kvalitet. Du bliver hurtigt træt af et alt for billigt fiskehjul. Ofte hænger pris og kvalitet sammen.

Du behøver dog ikke bruge flere tusinde kroner på et fiskehjul for at få et godt hjul. Langt mindre kan gøre det!

Jeg har kontaktet en af de førende forhandlere af fiskeudstyr i Danmark www.fiskegrej.dk. Og 3 af deres mest solgte fiskehjul vil jeg vise dig her. Nedenstående liste indeholder reklamelinks.

TOP 3 | De bedste fiskehjul til prisen

#1 Shimano Ultegra FB

Shimano er kendt for at lave nogle af verdens bedste fiskehjul. De mest kendte er STELLA-hjulene, som du sikkert kender.

Modellen Shimano Ultegra FB behøver dog ikke stå i skyggen af de dyrere Stella-modeller. Tværtimod! Ultegra FB anvender nemlig nogle af de samme dele som Stella-modellerne!

Ultegra FB ligger tæt op af Stella-hjulene, blot til billigere penge

Lad os tage et kig på de enkelte dele:

Shimano Ultegra FB anvender det ekstremt holdbare HAGANE-Gear. Det er et gear-system som anvendes i den langt dyrere model Stella-FJ. Der anvendes i Stella-FJ godt nok en ny og forbedret version. Det ændrer dog ikke ved, at det “gamle” Hagane-Gear stadig virker fremragende og er med til at gøre Ultegra FB til et af de bedste fiskehjul til prisen.

Hagana-Gearet gør at hjulet er ekstremt stærkt. De fisk vi har ved vores kyster og søer i Danmark, vil du nemt kunne hive i land med dette hjul. Derfor er hjulet perfekt til kysten, put-and-take og til de danske åer.

Ligesom Stella-FI bruger Ultegra FB coreprotect, som giver ekstra høj beskyttelse imod vand og gør dit hjul mere holdbart, uden at rotationen føles tungere.

Af øvrige smarte detaljer kan nævnes:

 • Letvægts X G Free Body: Man har flyttet hjulets tyngdepunkt tættere på stangen, hvilket skulle give bedre balance og forbedre kaste-præstationen, siger Shimano.
 • Aero Wrap II: Det er en teknologi, der spoler linen på spolen på kryds og tværs. Det opnår man ved, at spolen rykker sig hurtigt op og langsomt ned under indspinningen. Resultatet er at man minimerer friktionen mellem linerne og opnår længere kast!

Hvis du ikke vil investere flere tusinde kroner i et STELLA-hjul, men stadig ønsker nogle af de samme detaljer som STELLA, er det Shimano Ultegra FB du skal gå efter.

Du kan tjekke prisen her.

Og så videre til hjul nummer 2:

#2 Shimano Sustain

Et andet fantastisk fastspolehjul er modellen Shimano Sustain. Det ligger i den lidt dyrere ende, men her får du virkelig noget for pengene.

Mange fiskere har valgt dette hjul.

Mange lystfiskere har Shimano Sustain som deres favorithjul. Hjulet kører som en drøm, takket være 8 kuglelejer og 1 rulleleje.

Ligesom Stella-modellerne er det udstyret med X-Protect technology, der via en speciel labyrint konstruktion, forhindrer vand fra bølger og regn at trænge ind. Det er ret smart og perfekt til fiskeriet.

Af andre detaljer kan nævnes:

 • Carbon bremseskiver: Sikrer dig en jævn og stærk bremse
 • Vægt: kun 280 gram

Hjulet er særdeles modstandsdygtigt og egnet til fiskeri under hårde betingelser med masser af vand. Når man tænker på det danske vejr, som mere og mere hælder til regn, er Shimano Sustain et perfekt hjul.

Det er også derfor, at det er med på listen over de bedste fiskehjul til prisen. Og er et af de mest solgte fiskehjul blandt lystfiskerne i Danmark.

Du kan se flere billeder og tjekke prisen HER.

#3 Daiwa Freams

Ligesom Shimano har Daiwa tusinde fiskefans verden over. Og det er ganske enkelt fordi, Daiwa laver fiskehjul af høj kvalitet.

Daiwa Freams – populært blandt danske fiskere

Daiwa Freams er et fastspolehjul der henvender sig fra let til medium spinnefiskeri og til en overraskende overkommelig pris.

Fiskehjulet kan bruges ved kysten, åen og til put-and-take.

Selvom hjulet ikke ligger i den helt dyre ende, er det alligevel fremstillet med materialer af høj kvalitet. Så du får et super hjul for pengene. Derfor er Daiwa Freams også med på listen over bedste fiskehjul til prisen.

Hvad er der at sige om hjulet:

 • Det er konstrueret med en særlig teknologi og med et aluminiums hjulhus, der gør hjulet modstandsdygtig for vandindtrængning og afvisende for snavs. Du er dermed sikret, at hjulet holder længere.
 • Fremstillet så det mindsker risikoen for lineknuder betydeligt
 • Bremsesystemet giver en blød og behagelig bremseeffekt, der afgiver linen uden ryk, selv ved fiskeri med tynde fletliner
 • Frontbremse

Ønsker du at et fastspolehjul, der ikke koster flere tusinde kroner, men stadig giver dig en super kvalitet, skal du gå efter Daiwa Freams.

De 3 bedste fiskehjul til prisen i et samlet overblik:

 

Author: Martin Teichert

Manden bag MrMazzo. Han er gift med en smuk svensker (Frida) og er far/bonusfar til to piger. Han elsker at fiske og jagter den store havørred på 7,4 kg.