TOP 3 | De bedste fiskehjul til prisen til kystfiskeri

Her finder du de 3 bedste fiskehjul til prisen. Læs om alle fordelene og hvorfor disse fastspolehjul egner sig godt til havørredfiskeriet.

De fleste lystfiskere i dag hælder til spinnefiskeriet.

Spinnefiskeri er en moderne form for sportsfiskeri eller lystfiskeri, som er kendetegnet ved brugen af diverse kunstagn/blink som kastes ud og spinnes ind.

Til spinnefiskeriet kan anvendes to typer af hjul: Multihjul eller fastspolehjul.

Multihjulet anvendes typisk til tungere spinnefiskeri og kan være svært at håndtere.

Fastspolehjulet er derimod let at håndtere. Det er også derfor, de fleste lystfiskere vælger dette hjul.

Fastspolehjulet kan du bruge til å-fiskeri, put-and-take og kystfiskeri.

Lad os kigge på 3 populære modeller.

TOP 3 | De bedste fiskehjul til prisen

#1 Shimano Ultegra FB | Populært fiskehjul

Shimano er kendt for at lave nogle af verdens bedste fiskehjul. De mest kendte er STELLA-hjulene, som du sikkert kender.

Modellen Shimano Ultegra FB behøver dog ikke stå i skyggen af de dyrere Stella-modeller. Tværtimod! Ultegra FB anvender nemlig nogle af de samme dele som Stella-modellerne!

Shimano Ultegra FB anvender det ekstremt holdbare HAGANE-Gear. Det er et gear-system som anvendes i den langt dyrere model Stella-FJ.

Der anvendes i Stella-FJ godt nok en ny og forbedret version. Det ændrer dog ikke ved, at det “gamle” Hagane-Gear stadig virker fremragende og er med til at gøre Ultegra FB til et af de bedste fiskehjul til prisen.

LÆS OGSÅ: De bedste spinnehjul 2019

Hagana-Gearet gør at hjulet er ekstremt stærkt. De fisk vi har ved vores kyster og søer i Danmark, vil du nemt kunne hive i land med dette hjul.

COREPROTECT:

Ligesom Stella-FI bruger Ultegra FB coreprotect, som giver ekstra høj beskyttelse imod vand og gør dit hjul mere holdbart, uden at rotationen føles tungere.

LETVÆGTS X G FREE BODY: 

Man har flyttet hjulets tyngdepunkt tættere på stangen, hvilket skulle give bedre balance og forbedre kaste-præstationen, siger Shimano.

SMART SPOLESYSTEM:

Aero Wrap II er en teknologi, der spoler linen på spolen på kryds og tværs. Det opnår man ved, at spolen rykker sig hurtigt op og langsomt ned under indspinningen. Resultatet er at man minimerer friktionen mellem linerne og opnår længere kast!

Hvis du ikke vil investere flere tusinde kroner i et STELLA-hjul, men stadig ønsker nogle af de samme detaljer som STELLA, er det Shimano Shimano Ultegra FB du skal gå efter.


#2 Penn Slammer 360 | En af de mest solgte i 2019

En af topsælgerne i 2019 hos Sport Dres var fiskehjulet Penn Slammer.

Her får du et super robust fastspolehjul fra Penn, som har været på markedet i mange år.

Alle dele i hjulet er produceret i materialer, som næsten ikke er til at slide op.

Hjulet har 5 kuglelejer og 1 rulleleje.

Er du på jagt efter et spinnehjul der kan holde lidt bedre end de helt billige spinnehjul, så er det Penn Slammer, du skal gå efter.

Vær dog OBS på, at du skal bruge lidt tykkere fletline, da der nemt kan gå kludder i de helt tynde liner.


#3 Shimano Stella FJ | Noget af det bedste

Det der kender Shimanos nyeste Stella hjul – FJ – er superlet indspinning og ekstrem holdbarhed. Og hvem siger ikke gerne JA TAK til det.

Hjulet er det nye flagskib inden for “Core Solid”-serien og er udviklet til brug i både salt- og ferskvand.

Hjulet indeholder de nyeste og bedste teknologier for at sikre maksimal styrke og holdbarhed med en minimal vægt.

Udviklingen af Mikro Module II gear gør hjulet ekstremt letkørende. Og “Silent Drive”-teknologien giver et lydløst hjul med ingen slør i håndtaget. Stella FJ er det ultimative spinnehjul til de lystfiskere, som vil have det allerbedste.

X-Protect-teknolgien giver forbedret beskyttelse mod indtrængen af vand og snavs i hjulhus og linerulle uden at ofre fornemmelsen af et letkørende hjul. Dette gøres ved at bruge en labyrint-konstruktion i forseglingerne.

Hjulet er særdeles modstandsdygtigt og egnet til fiskeri under hårde betingelser med masser af vand. Når man tænker på det danske vejr, som mere og mere hælder til regn, er Shimano Stellaf FJ et perfekt hjul.

Det er også derfor, at det er med på listen over de bedste fiskehjul til prisen.

Jeg håber, du fandt det du søgte. Har du lyst til at se nogle af de spinnehjul der blev solgt flest af i 2019, så kan du læse med HER.

Du kan se mange flere fastspolehjul på tilbud hos Sport Dres.

SE FLERE FASTSPOLEHJUL PÅ TILBUD

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin, og jeg er fra 1975. Det er mig, der er manden bag MrMazzo. I 10 år har jeg fisket efter havørred. Her på siden deler jeg ud af mine fisketips.