Fiskestang til børn – Modeller til børn fra 4-16 års alderen

Hvordan vælger du den rette fiskestang til børn? Her viser jeg dig 3 modeller til børn i forskellige aldre. Du får også lidt viden om længde og kastevægt på fiskestangen, så du ved, hvad du skal gå efter.

fiskestang til børn

Rigtig mange fædre synes, at en fisketur med børnene er hyggelig. Hvis du ovenikøbet selv er glad for at fiske, så synes du sikkert, at det kunne det være spændende at lære dit barn, hvordan man fisker.

I Danmark er der rigtig mange muligheder for at lufte sine orm og blink.

Her kan i fiske

Put-and-take-søer: For et lille beløb kan du få lov til at fiske i søen. Det er en fin måde at lære at fiske på, da det ofte er rolige omgivelser. Nogle steder har de også små søer på området som er specielt til børn.  Chancen for at få fisk er ofte større end for eksempel ved kysten.

Fjorde og kyststrækninger: Da Danmark er omgivet af vand, har vi rigtig mange fine kyststrækninger. Der er også masser af fjorde. Kan man finde en bro eller mole, er det en god måde at fiske på. Der er selvfølgelig også mulighed for at stå ude i vandet med waders. Her skal du dog passe på, alt efter hvor gammelt dit barn er, da det ikke er helt ufarligt.

Husk at have fisketegn i orden når du vil til fjord eller kystenDu behøver ikke noget fisketegn til put-and-take.

Husk også at tjekke fredningsperioder og fredningsområder, når du vil til kysten.

Å: Vi har mange små og store åer i Danmark. Som regel skal man have fat i foreningen som ejer å-strækningen, hvor man må fiske. Her kan man så købe sig adgang til at fiske.

Fiskestang til børn

Fiskestang til børn i god kvalitet

Til fisketuren er det vigtigt, at fiskeudstyret er i orden. Fiskestangen til børn skal være god at holde på. Øjer og håndtag skal være af god kvalitet, så de ikke går i stykker efter de første to ture.

Er du ikke er helt erfaren på området, får du først lidt nyttig viden om fiskestangen. Er du en erfaren lystfisker, hopper du blot afsnittet over og scoller ned til modellerne.

Nyttig viden om fiskestang til børn

Den fiskestang du skal bruge hedder en SPINNESTANG.

STØRRELSE/LÆNGDE:

Fiskestangens længe måles i ‘fod’. En fod skrives: 7′ eller 7 fod.

Når du skal vælge fiskestang til børn, skal du ikke vælge en for lang stang. Er stangen for lang, vil den være for svær at styre og fiskeglæden forsvinde. Hellere gå efter god håndtering end kastelængde.

I for eksempel put-and-take-søen er det ofte ikke nødvendigt at kunne kaste langt. Da er præcision vigtigere. Det er meget nemmere med en 7 eller 8 fods.

Her er mine anbefalinger til længde:

  • 4-5 år: 5 til 6 fods
  • 5-12 år: 7 eller 8 fods.
  • Fra 12 år: Frit slag på hylderne, alt efter hvor høj og erfaren dit barn er.

KASTEVÆGT:

Alle stænger er klassificeret i kastevægt. Der kan for eksempel stå ‘kastevægt 5-20 gram’. Det betyder, at stangen er beregnet til blink/endegrej i den størrelse.

Min stang har for eksempel en kastevægt på 10-40 gram.

fiskestang til børn

Du vil typisk komme til at fiske med blink i størrelsen 10-17 gram ved kysten.

Til put-and-take-søen bruger man blink, der er endnu lettere. Ørreden i en put-and-take-sø er ikke vant til at jage som havørreden. Den vil derfor skulle lokkes med et blink, der har en rolig, vuggende gang. Man spinner derfor meget langsomt ind og derfor skal blinket være let, så det ikke falder til bunds.

Mange fisker også med powerbait i put-and-take, som er en klump “dej”, som fisken elsker. Powerbait vejer næsten ingenting, og derfor er vi også her nede i en lav kastevægt.

Det er vigtigt, at kastevægten svarer til vægten på dit endegrej

Nu ved du, hvad du skal gå efter.

Jeg har kigget på udvalget hos Sport Dres og fundet frem til disse stænger, som jeg ville gå efter:

Fiskestang til børn

Abu Abumaticsæt Junior (4-5 år)

Ville det ikke være nemmere, hvis du bare fik det hele serveret på et sølvfad? Med Abu Abumaticsæt Junior får du en fiskestang, fiskehjul og line. Du slipper for at google og lede rundt i timevis efter det rette udstyr.

I pakken får du:

  • 5,6 fods fiskestang
  • 1 indkapslet fiskehjul
  • Påspolet 0,28 mm nylonline

Det bliver ikke meget nemmere. Det eneste du selv skal sørge for er noget endegrej – blink, spinnere, eller hvad du nu vil fiske med.

GÅ TIL FORHANDLER


Ron Thompson Steelhead (6-11 år)

Vil du have en god begynderstang, som er meget prisvenlig, er Ron Thompson Steelhead Iconic et godt valg.

Modellen har nogle gode kvalitetsøjer. Øjer er de små ringe, der sidder hele vejen op ad stangen, og som linen kører igennem. De bliver også kaldt løberinge. Det er vigtigt, at øjerne ikke er af dårlig kvalitet, da de ellers hurtigt kan knække eller få ridser i og dermed ødelægge linen.

Steelhead Iconic har korkhåndtag. Det er meget populært i Skandinavien, og det de fleste lystfiskere går efter. Kork er behageligt at holde på. Det er en fordel, når du skal tilbringe mange timer med stangen i hånden. Desuden har kork en god holdbarhed og tørrer hurtigt, hvis der skulle komme lidt vand på.

fiskestang til børn

Stangen er 2-delt og bliver leveret med stofpose, så kan i nemt transportere den på turen.

En 7 eller 8 fods med en kastevægt på 7-28 gram er passende.

GÅ TIL FORHANDLER


Savage Gear Parabellum CCS2 (12+)

Vil du have en fiskestang i højere kvalitet, er Savage Gear Parabellum CCS 2 en rigtig god stang.

Her får du den nye og opgraderede version af Savage Gears populære Parabellum stænger.

Parabellum CCS serien, er bygget i et elegant og klassisk design på Toray Carbon klinger, med medium til hurtig aktion, der giver lange og præcise kast, samt fantastisk føling med endegrejet.

Gå efter en 8 fods. Har dit barn fisket før, kan du overveje at gå op i en 9 fods, men vær opmærksom på, at stangen kan være lidt sværere at håndtere. 8 fods giver en bedre fiskeoplevelse.

GÅ TIL FORHANDLER


Jeg håber, du finder den rette fiskestang. Og så vil jeg ønske jer en god tur.

Du kan se flere fiskestænger og andet fiskegrej hos SPORT DRES.

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin, og jeg er manden bag MrMazzo. I 10 år har jeg fisket efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.