Fiskestang til børn – 3 modeller og hvad du skal være opmærksom på

Hvordan vælger du den rette fiskestang til børn? Her viser jeg dig 3 modeller til børn i forskellige aldre.

Indlægget indeholder:

  • Her kan i fiske
  • Nyttig viden om fiskestang til børn
  • 3 modeller

Rigtig mange fædre (måske også mødre?) synes, at en fisketur med børnene er hyggelig. Hvis du ovenikøbet selv er glad for at fiske, kunne det være fedt hvis ens barn også blev det.

fiskestang til børn

I Danmark er der rigtig mange muligheder for at lufte sine orm og blink:

Her kan i fiske

Fjorde og kyststrækninger: Da Danmark er omgivet af vand, har vi rigtig mange fine kyststrækninger. Der er også masser af fjorde. Kan man finde en bro eller mole, er det en god måde at fiske på.

Der er også mulighed for at stå ude i vandet med waders – alt efter hvor gammelt dit barn er. Husk at vær forsigtig, da det ikke er ufarligt at stå ude i vandet! Tag eventuelt en redningsvest på når i fisker!

Husk at have fisketegn i orden når du vil til fjord eller kysten. Personer under 18 år behøver ikke noget fisketegn. Husk også at tjekke fredningsperioder og fredningsområder.

Fiskestang til børn

Put-and-take-søer: For et lille beløb kan du få lov til at fiske i en søen. I søen har man sat ørreder ud. Det er en fin måde at lære at fiske på, da der ofte er rolige omgivelser. Ved nogle søer har de også lavet små søer specielt til børn. Chancen for at få fisk er ofte større end for eksempel ved kysten.

Du behøver heller ikke noget fisketegn til put-and-take.

Å: Vi har mange små og store åer i Danmark. Som regel skal man have fat i foreningen som ejer å-strækningen, hvor man må fiske. Her kan man så købe sig adgang til at fiske.

Fiskestang til børn – pris og kvalitet hænger ofte sammen

Til fisketuren er det vigtigt, at fiskeudstyret er i orden. Fiskestangen til børn skal være god at holde på. Øjer og håndtag skal være af god kvalitet, så de ikke går i stykker efter de første to ture. Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Så vurder hvor meget du vil ofre.

Er du ikke er helt erfaren på området, får du først lidt nyttig viden om fiskestangen. Er du en erfaren lystfisker, hopper du blot afsnittet over og scoller ned til modellerne.

Nyttig viden om fiskestang til børn

Den fiskestang du skal bruge hedder en SPINNESTANG.

STØRRELSE/LÆNGDE:

Fiskestangens længe måles i ‘fod’. En fod skrives: 7′ eller 7 fod.

Når du skal vælge fiskestang til børn, skal du ikke vælge en for lang stang. Er stangen for lang, vil den være for svær at styre og fiskeglæden forsvinde. Hellere gå efter god håndtering end kastelængde. I for eksempel put-and-take-søen er det ofte ikke nødvendigt at kunne kaste langt. Da er præcision vigtigere. Det er meget nemmere med en 7 eller 8 fods.

Her er mine anbefalinger til længde:

  • 4-5 år: 5 til 6 fods
  • 5-12 år: 7 eller 8 fods
  • Fra 12 år: Frit slag på hylderne alt efter hvor høj og erfaren dit barn er.

KASTEVÆGT:

Alle stænger er klassificeret i kastevægt. Der kan for eksempel stå ‘kastevægt 5-20 gram’. Det betyder, at stangen er beregnet til blink/endegrej i den størrelse.

Min stang har for eksempel en kastevægt på 10-40 gram.

fiskestang til børn

Ved kysten vil du typisk komme til at fiske med blink i størrelsen 10-17 gram-

Til put-and-take-søen bruger man ofte blink, der er endnu lettere. Ørreden i en put-and-take-sø er ikke vant til at jage som havørreden. Den vil derfor skulle lokkes med et blink, der har en rolig, vuggende gang. Man spinner derfor meget langsomt ind og derfor skal blinket være let, så det ikke falder til bunds.

Mange fisker også med powerbait i put-and-take, som er en klump “dej”, som fisken elsker. Powerbait vejer næsten ingenting, og derfor er vi også her nede i en lav kastevægt.

Det er vigtigt, at kastevægten svarer til vægten på dit endegrej

Jeg har kigget på udvalget af fiskestænger hos Sport Dres og fundet frem til disse stænger (indeholder reklamelinks):

Fiskestang til børn

Abu Abumaticsæt Junior (4-5 år)

Ville det ikke være nemmere, hvis du bare fik det hele serveret på et sølvfad? Med Abu Abumaticsæt Junior får du en fiskestang, fiskehjul og line. Det eneste du selv skal sørge for er noget endegrej – blink, spinnere, eller hvad du nu vil fiske med. 

I pakken får du:

  • 5,6 fods fiskestang
  • 1 indkapslet fiskehjul
  • Påspolet 0,28 mm nylonline

Sættet koster ikke særlig meget (kr. 199 – tjekket 29.01.21). Du må ikke forvente super kvalitet til den pris! Husk pris og kvalitet følges ad.

GÅ TIL FORHANDLER


Ron Thompson Steelhead (6-11 år)

Vil du have en god begynderstang, som er meget prisvenlig, er Ron Thompson Steelhead Iconic et godt valg.

Modellen har nogle gode øjer. Øjer er de små ringe, der sidder hele vejen op ad stangen, og som linen kører igennem. De bliver også kaldt løberinge. Pas godt på øjerne så de ikke knækker.  Og pas på der ikke kommer ridser i øjerne. Dette kan ødelægge linen.

Steelhead Iconic har korkhåndtag. Det er meget populært i Skandinavien, og det de fleste lystfiskere går efter. Kork er behageligt at holde på. Det er en fordel, når du skal tilbringe mange timer med stangen i hånden. Desuden har kork en god holdbarhed og tørrer hurtigt, hvis der skulle komme lidt vand på.

fiskestang til børn

Stangen er 2-delt og bliver leveret med stofpose, så kan i nemt transportere den på turen.

En 7 eller 8 fods med en kastevægt på 7-28 gram er passende.

Prisen ligger fra kr. 249 til 599 alt efter størrelse.

GÅ TIL FORHANDLER


Savage Gear Parabellum CCS2 (12+)

Vil du have en fiskestang i højere kvalitet, er Savage Gear Parabellum CCS 2 en rigtig god stang.

Her får du den nye og opgraderede version af Savage Gears populære Parabellum stænger.

Parabellum CCS serien er bygget i et elegant og klassisk design på Toray Carbon klinger, med medium til hurtig aktion, der giver lange og præcise kast, samt fantastisk føling med endegrejet.

Gå efter en 8 fods. Har dit barn fisket før, kan du overveje at gå op i en 9 fods. Men vær opmærksom på, at stangen kan være lidt sværere at håndtere. 8 fods giver en bedre fiskeoplevelse.

Prisen ligger fra kr. 799 – 999 alt efter hvilken størrelse du vælger.

GÅ TIL FORHANDLER

Du kan se flere fiskestænger og andet fiskegrej hos SPORT DRES.

Jeg håber i får en rigtig god fisketur. Pas godt på jer selv ved vandet. Hold godt øje med dit barn.

Fiskestang til børn

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.