Har du bukserne på? Gode grunde til at gå med fiskebukser

 fiskebukserHar du bukserne på? Jeg skal ikke blande mig i dit parforhold – siden her handler om fiskeri. Der er dog mange fordele ved at have et par fiskebukser på. Du kan selv bestemme hvor du vil fiske og samtidig være godt beskyttet mod regn og vind.

Jeg tror vi alle har prøvet at stå og fiske og ikke fået nok tøj på eller det rette tøj. I mange år var jeg ofte af sted på fisketur i cowboybukser. Det var hverken særlig varmt eller særlig behageligt.

Nogle gange havde jeg et par lange underbukser under. Det hjalp lidt på at holde varmen, men det var stadig ikke optimalt – især ikke når det blæste eller begyndte at regne.

Er du kommet afsted i for eksempel et par cowboybukser og du bliver overrasket af en byge, så får du svært ved at blive tør igen. Og er der bare en smule kold vind, kan du være sikker på at du ikke får varmen igen lige med det samme.

Det der kunne have været en lang og fed fisketur, enderpludselig med at blive en kold og måske afkortet tur. I stedet for at du tager 1 time ekstra og jager den store fangst, så har du måske afsluttet turen 1 time før – fordi du fryser.

“Du fanger ikke den store fangst i bilen eller hjemme fra sofaen” citat Martin

Når du er afsted skal du ikke lade vejret ødelægge eller afkorte din fisketur. Din fisketur skal være så god som mulig. Du kan ikke ændre på vejret, men du kan klæde dig ordentligt på, så vejret ikke påvirker din tur nær så meget.

Med de rette fiskebukser slipper du for at stå og glo nervøst på skyerne om de indeholder regn.

Fokus på fiskeriet

Har du nogle gode fiskebukser på der beskytter mod regn og er åndbare, kan du  bedre have fuld fokus på dit fiskeri. Vejret kan hurtigt stjæle en fiskers fokus. Der er i forvejen nok der kan stjæle ens koncentration.

Jeg tror de fleste har prøvet at stå og dagdrømme mens de fisker. Tænke på hvad der skal ske i weekenden. Kampen mellem Arsenal-Chelsea. Hvor mange brædder man skal bruge til byggeriet. Jeg har! Pludselig mærker man fisken, men man får ikke givet modhug og fisken er væk.

Det er selvfølgelig hyggeligt på fisketuren at få ryddet lidt op i hjernen og få styr på nogle ting, også selvom det kan koste en fiske. Men jeg synes personligt det irriterende, når det er vejret der ødelægger min koncentration. Mit fisketøj, der i blandt fiskebukserne, hjælper mig til at have fokus.

Lystfiskeri handler ikke kun om at have det rette udstyr og kunne finde de gode fiskesteder, men også om at sørge for at man har det behageligt med det rette fisketøj.

Her kan du bruge fiskebukser

Som lystfisker jager man den store fangst mange forskellige steder. Mange lystfiskere bruger waders, så de kan stå ude i vandet. Der er også mange der fisker fra land. Man kan fiske fra en bro, kaj eller mole. Og her kommer fiskebukserne til sin ret.

Der hvor jeg bor, har vi en del moler, hvor man kan stå og fiske uden at skulle hoppe i et par waders. Det er dejlig nemt, når jeg lige skal have tilfredsstillet fiskelysten 1-2 timer mellem livets gøremål. Og så er det perfekt at jeg hurtigt kan hoppe i et par fiskebukser – især når det er lidt koldt og det blæser.

Mange elsker at fiske i put-and-take. Også her står man ofte på land og har brug for et par gode fiskebukser.

Det kan også være du fisker fra båd – det gør jeg selv en del. Ude på vandet er man ofte udsat for hårdt vejr.

I alle de nævnte tilfælde er et par fiskebukser optimale! Bukserne vil hjælpe dig til at gøre dine fisketure langt mere behagelige, netop fordi du kan beskytte dig selv mod regn og sørge for at kroppen har en god temperatur.

Hvilke fiskebukser skal du vælge

Jeg bruger fiskebukserne Barbarus fra Geoff Anderson. Det er de bedste fiskebukser jeg har haft. De sidder godt, er behagelige at have på og så holder de godt på varmen. De beskytter mod regn og vind.

fiskebukser

Fiskebukserne er 100% vandtætte.

De er også åndbare. Det er vigtigt at du kan komme af med sveden, så du ikke bliver afkølet.  Det indvendige for er desuden svedtransporterende.

Benytter du for eksempel 3-lags-princippet vil du kunne opnå en god temperatur for din krop.

  1. LAG: Tætsiddende og svedtransporterende = termoundertøj
  2. LAG: Isolerende = f.eks. fleece
  3. LAG: Det beskyttende lag = f.eks. fiskebukser, vadejakke.

Barbarus har seler, lommer og lændestøtte

Bukserne har justerbare seler. Bukserne sidder rigtig godt med seler. Er du ikke til seler kan du heldigvis nemt tage dem af.

Fiskebukserne har i alt 3 lommer: 2 frontlommer og 1 lårlomme med lynlås.

fiskebukser

Der er elastisk livvidde. Det er ret behageligt at de kan give sig. Måske du har taget en smule på eller du har en ekstra t-ssirt på, så skal ikke se døden i øjnene pga. iltmangel, når du har knappet dem.

Noget jeg elsker ved disse bukser, er at de giver støtte til lænden. Det er ikke det samme som et vadebælte, men det giver lige lidt ekstra støtte til ryggen. Sommetider kan jeg godt blive lidt øm i ryggen når jeg står og fisker. Måske du kender problemet. Da er det rigtig rart at de går lidt op bag.

fiskebukser

Bukserne har lynlås nede ved foden, så de er nemmere at hoppe i. Og så har de velcrolukning, så de kan sidde tæt til dit fodtøj.

Barbarus-bukserne ligger oftest i min bil. Sommetider tager jeg nemlig et smut forbi vandet på vej hjem fra arbejde for at tage et par kast. Måske du også smutter på korte ture. Så er det dejlig nemt at hoppe i fiskebukserne – endda uden at du behøver tage dine “normale” bukser af. Hvor mange lag jeg har på, afhænger af hvor varmt der er.

Især i de lidt koldere måneder i foråret og efteråret er Barbarus fiskebukser perfekte til fisketuren.

LÆS MERE OM BARBARUS FISKEBUKSER

Bukserne kan bruges mange steder

Det gode ved bukserne er, at du også kan bruge dem til andre formål end på fisketuren.

For eksempel brugte jeg mine i vinters da jeg skulle ud og slæde med min datter. Da jeg skulle skovle sne var de også perfekte at have på. Og skal du ud at gå en tur i naturen kan de selvfølgelig også bruges.

Barbarus er ikke kun et par bukser udelukkende til fiskeriet, men også et par fede outdoor-bukser du kan bruge i mange situationer ude i naturen.

Du kan købe bukserne online her: GÅ TIL FORHANDLEREN!

Dette indlæg indeholder reklamelinks til online-butikken Sport Dres. 

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin Teichert og jeg er manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.