Mit møde med Snurrebassen

Her får du historien om, hvordan jeg kom i gang med at fiske med Snurrebassen. Håber det kan inspirere dig til at prøve lidt nyt, hvis du er kørt lidt træt i dit fiskeri, og du gerne vil fange lidt flere ørreder.

En morgenstund havde jeg lavet kaffe, pakket mine waders og min fiskestang. Jeg var på vej ud til et nyt spot på Broagerland, som jeg længe har villet afprøve.

Da jeg får parkeret bilen på p-pladsen ved stranden, ser jeg en fisker som har fået samme ide som mig den dag. Nå hva pyt, tænkte jeg, der er plads til os begge. Og jeg gad ikke lægge mig ud med ham, han havde tatoveringer.
Da jeg havde fået waders på, gik jeg i gang med fiskeriet. Den ukendte fisker står 50 meter fra mig, og BANG, så kan jeg se han har fået fisk på. Jeg måtte da lige hen og se hvad størrelse fisken havde. Han virkede bekendt, men jeg kunne ikke lige placere ham.

Efter lidt smalltalk….
Fiskeren:”Sig mig, er du en Teichert?”
Mig:”Ja det er jeg da, Martin Teichert.”
Fiskeren:”Nå så er du jo god nok, mit navn er Asbjørn. Er du interesseret i at prøve lidt nyt fiskeri?”
Det er så her, jeg blev introduceret for ‘Snurrebassen’.

Tid til at prøve snurrebassen

Snurrebassen

Jeg havde længe været lidt træt af mit fiskeri. Manglede at prøve noget nyt. Så selvom jeg er ret konservativ med mit valg af blink, så sagde jeg ‘Ja’ til tilbuddet om at afprøve Snurrebassen.

Asbjørn riggede min stang til med det nye grej, og så var jeg da ellers køreklar.

Efter en kort oplæring i teknikken med Snurrebassen, så var jeg i gang. Og så jeg fik da lige nævnt overfor ham, at han ikke skulle regne med, at jeg blev stor fan af det nye blink. For jeg fiskede altid med det jeg plejede – ‘Imitatoren’.

Jeg øvede mig den næste time, og så skulle jeg hjem. Men nu havde jeg fået blod på tanden eller krogen, eller hvad man nu skal sige. Og var topmotiveret til at komme afsted igen – dog med en vis skepsis, om de her snurrebasser nu også kunne fange fisk.

Min næste tur gav bonus

På min næste tur fik snurrebassen chancen. Og efter kun 10 minutters fiskeri, BANG, lille ørred på. Hmm, kunne det nu også passe.

2 minutter efter, bang igen, lille ørred på igen (begge genudsat). Var det held eller snurrebassens super drejeeffekt? Jeg var lidt målløs.

De næste 20 minutter skete der ikke noget. Så jeg besluttede, at køre til et andet spot, hvor jeg dog ikke havde fanget fisk før, men stedet skulle lige have én chance til.

Efter en halv time mærker jeg et hug og jeg hiver en flot ørred op, som kom med hjem på grillen.

Det blev til i alt 4 ørreder. En vellykket fisketur og jeg har lige siden kun fisket med gennemløbsblink som Snurrebassen, Sillingen og Kniven.

Hvis du gerne vil prøve Snurrebasserne, så kan du købe dem HER.

Snurrebassen

Hvis du vil vide, hvordan du rigger Snurrebassen til, så kan du læse med HER.
Og du kan læse HER, hvordan du fisker med Snurrebassen.

 

3 thoughts

  1. I Bjerringbro smider lystfiskerene 7 liner ud fra deres båd (små både) og så har de en lydløs elektrisk motor foran på båden (de har selvfølgelig en benzinmotor bagpå) der trækker båden frem med 6 km/t – så de ikke behøver at kaste linen ud / trække den ind. Deres wobler’s er en halv meter lange.

  2. Hej Martin,

    Jeg fik din besked for 2 timer siden. Tak for at du informerer mig om, at du har fået ny hjemmeside! Jeg var også inde på din hjemmeside, og jeg kunne ikke forstå, hvorfor den var nede 🙂 Men jeg vil prøve at følge med på din nye hjemmeside – især fiskeartiklerne. I øvrigt, tak for rosen! Fortsat god dag.

    Mvh.
    Marius

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *