Snurrebassen | Kæmpe guide om valg af farve, størrelse og montering

SnurrebassenGennemløbsblinket Snurrebassen er populært som aldrig før. Men hvad farve, størrelse og opsætning skal du bruge? Her får du en gratis guide, der hjælper dig videre.

Snurrebassen er i øjeblikket Danmarks mest populære blink. Og måske også det BEDSTE gennemløbsblink på markedet.

Flere tusinde fiskere har fået øjnene op for dette vidunder-blink fra Ole Gregersen Paint (OGP).

Det er ikke så underligt, at det er blevet så populært. For blinket kan noget de færreste blink kan.

Derfor er blinket så specielt

Snurrebassens varemærke er, at det roterer om sin egen akse ved spinstop. Du kan se en film her, som viser blinkets gang i vandet.

Som du kan se snurrer blinket helt fantastisk i vandet. Det er noget ørreden ikke kan modstå.

En anden fordel ved blinket er, at det også kaster langt.  Snurrebassen er formet, så det er en anelse tungere i enden. Det gør at vægten er i den korrekte ende, og derfor flyver det rigtig godt afsted.

Desuden har blinket en livlig gang i vandet. Faktisk har blinket alt det et godt blink skal kunne.

Farverne

Lad mig starte med at præsentere dig for nogle af farverne:

Snurrebassen findes i rigtig mange farver. De viste er kun et lille udpluk af det store udvalg. Der findes over 300 forskellige farver.

Nogle hardcore fans er ivrige samlere. Og der findes blink, som der kun er lavet få eksemplarer af. På nettet bliver nogle Snurrebassen forhandlet til over 400 kr. stykket. Hvis du er til nørderi, kan du besøge facebook-gruppen ‘Snurrebassens Disciple’. Læs mere om de ivrige fans her.

Tour de France modellerne. Ungdomstrøjen. Den prikkede bjergtrøje. Pointtrøjen og den gule førertrøje.

De effektive farver til dit fiskeri

Når du vil til kysten og fange havørreder, skal du selvfølgelig vælge nogle farver som er naturtro. Og som ligner havørredens føde så meget som muligt.

Jeg kan varmt anbefale SØLV. Det er den farve, jeg fisker mest med hele året rundt. Og som ørreden har svært ved at modstå. Om det er selve farven, eller om den bare er mere tydelig i vandet, skal jeg ikke kunne sige.

De grønne farver gode til foråret, efteråret og om sommeren.

Hvid/rød er især god i de kolde måneder. Det er en farve jeg bruger mest om vinteren, med stor succes.

Sort/rød er god til efter- og foråret.

Jeg kører selv med 3-4 forskellige farver i min grejboks, når jeg er afsted. Så har jeg lidt at bytte med, når de ikke lige hugger til.

FIND DIT FAVORIT-BLINK (reklamelink)

Størrelse

Snurrebassen findes i størrelse 0 til 7.

 • Størrelse 0 = Den letteste på 7 gram
 • Størrelse 7 = Den tungeste model på hele 26 gram

Start med størrelse 2 eller 3.

Størrelse 2 vejer 14 gram. Den størrelse bruger jeg mest. Størrelsen kan du kaste langt med og er god til de steder, hvor det ikke er helt så dybt. Er der højt søgræs og tang er størrelse 2 helt perfekt.

Størrelse 3 vejer 17 gram. Det er all-round størrelsen, og det er den model, de fleste vælger. Det kaster logisk nok lidt længere end størrelse 2 og kan med fordel bruges på lidt dybere vand.

SE FLERE MODELLER (reklamelink)

Her kan du få Snurrebassen

Snurrebassen kan du købe i udvalgte netbutikker. Jeg samarbejder med www.fiskegrej.dk (reklamelink). De forhandler forskellige farver og størrelser. Her får du en god service.

Desuden har de gratis fragt ved køb over kr. 498. Så hvis du alligevel mangler noget andet grej, kan du med fordel købe det hele samlet der og spare fragten.

Sådan kommer du i gang

Nu sidder du måske og tænker:

Hvordan kommer jeg i gang med at fiske med Snurrebassen?

Det er ikke svært at komme i gang. Faktisk skal du kun have styr på 2 ting. Det kan du læse mere om i mine indlæg her:

 1. Lav den perfekte Snurrebasse-opsætning
 2. Lær hvordan du fisker med blinket

#1. Opsætningen

Det er vigtigt, at du har den rette opsætning, så du udnytter snurreeffekten bedst muligt.

Snurreeffekten er ofte det, som havørreden ikke kan modstå. Det er det, som fanger dens opmærksomhed. Derfor skal du have Snurrebassen til at dreje så meget rundt om sin akse som muligt.

Du kan klikke her, hvis du vil vide, hvordan du monterer blinket. Og se hvilke grejdele du skal bruge. Hvis du vil nørde lidt, så er det lige noget for dig.

Til nybegynderen og den erfarne fisker

Er du nybegynder indenfor lystfiskeriet, er du sikkert interesseret i at vide, hvor du kan finde en fisk. Jeg går ud fra, at du gerne vil til kysten og jagte en havørred.

Og er du en erfaren fisker, er jeg sikker på, du gerne vil lære lidt nyt omkring havørreden.

Jeg har skrevet et indlæg, som jeg håber, du kan få gavn af. Det hedder ‘Sådan finder du havørreden ved kysten’. Her vil jeg fortælle dig, hvad havørreden spiser, og hvor den finder sin føde. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvor du kaster dit blink. Det er dumt at spilde kast på at kaste steder hen, hvor sandsynligheden for at fange en ørred er lig nul.

Fisketips

Når du så er afsted på fisketur, er der mange situationer, som det er bedst at have tænkt på, INDEN du står i den. Er du godt forberedt, bliver du ikke overrumplet. Det kunne f.eks. være:

 • Hvordan du vil slå fisken ihjel? Med de bare næver oder was?
 • Har du et fangstnet med?
 • Og hvad gør du når du vil skifte blink, har du en lineklipper med?

Der findes rigtig meget smart og nyttigt fiskeværktøj, eller fisketilbehør som det også bliver kaldt. Det kan hjælpe dig i en lang række situationer. Jeg har altid mit udstyr i orden, så jeg ikke skal bruge krudt på at tænke over tingene, men kan koncentrere mig om at fiske.

Jeg har lavet et indlæg, som jeg er sikker på du kan få gavn af. Her får du mit bedste bud på 7 nyttige fiskeredskaber. Jeg vil blandt andet vise dig en hitman – Jeps, det findes ikke kun på film, men også indenfor lystfiskeriet.

Det sidste

Tak fordi du læste med. Jeg håber, du får rigtig mange gode fisketure fremover.

Skriv gerne til mig hvis du mangler hjælp eller har spørgsmål. Så hjælper jeg dig videre, så godt jeg nu kan. Her har du min mail-adresse: martin@teichert.dk

Author: Martin Teichert

Min passion er at fiske efter havørreder, og jeg jagter den store på 7,4 kg. Det ville være perfekt, hvis jeg kunne hjælpe dig med også at fange en fisk - derfor denne blog som min hobby. Kort og godt: Gift med svenske Frida. Vi har Wilma sammen. Bonusfar til Fiona. Vores hund hedder Ida og dværghamsteren kalder vi Mussi. Fritiden bruger jeg på min familie, mit lille hus og have. Og så ser jeg gerne en god fodboldkamp på TV.

3 thoughts

 1. Hej Martin,

  Jeg fik din besked for 2 timer siden. Tak for at du informerer mig om, at du har fået ny hjemmeside! Jeg var også inde på din hjemmeside, og jeg kunne ikke forstå, hvorfor den var nede 🙂 Men jeg vil prøve at følge med på din nye hjemmeside – især fiskeartiklerne. I øvrigt, tak for rosen! Fortsat god dag.

  Mvh.
  Marius

 2. I Bjerringbro smider lystfiskerene 7 liner ud fra deres båd (små både) og så har de en lydløs elektrisk motor foran på båden (de har selvfølgelig en benzinmotor bagpå) der trækker båden frem med 6 km/t – så de ikke behøver at kaste linen ud / trække den ind. Deres wobler’s er en halv meter lange.

Comments are closed.