Snurrebassen – Valg af farve, størrelse og opsætning (GUIDE)

Snurrebassen er et gennemløbsblink fra OGP. Blinket er et effektivt våben til havørredfiskeriet. Her får du en guide til valg af farve, størrelse og opsætning.

Snurrebassen

Derfor er Snurrebassen så speciel

Snurrebassen er et gennemløbsblink. Det vil sige, linen går gennem blinket og for enden af linen monterer man en krog. Ved at linen går gennem blinket, kan det rotere om sin egen akse ved spinstop. Det er også det, der er blinkets varemærke.

Du kan se en film her, som viser blinkets gang i vandet.

Som du kan se snurrer blinket helt fantastisk i vandet. Det er noget ørreden ikke kan modstå.

Blinket har også den fordel, at det kaster langt.  Snurrebassen er formet, så det er en anelse tungere i enden og derfor ‘flyver’ rigtig godt afsted. Det er en fordel, hvis du vil ud på det lidt dybere vand, eller vil kaste ud over et tangbælte.

Blinket har også en livlig gang i vandet, som virker tiltrækkende på ørreden.

 

Fisker du Snurrebassen korrekt med masser af spinstop, har du en stor chance for at få fisk på krogen.

Har du lyst til at udfordre dit fiskeri, kan jeg varmt anbefale dig at prøve Snurrebassen. Det har i hvert fald gjort mit fiskeri mere spændende, i forhold til brug af almindelige blink, hvor krogen er monteret direkte på blinket.

Snurrebassen findes i mange farver

Snurrebassen findes i et hav af farver. Der findes over 300 forskellige farver og der kommer løbende nye farver til. Ole Gregersen arbejder konstant på at udvikle nye farver. Her kan du se nogle af de farver der findes på markedet:

Snurrebassen

Der er også lavet nogle sjove modeller, som måske mere er til samlerne. Tour de France modellerne. Ungdomstrøjen. Den prikkede bjergtrøje. Pointtrøjen og den gule førertrøje.

Snurrebassen

Når du vil til kysten og fange havørreder, er det godt at vælge nogle farver som er naturtro. Det er en fordel at blinket ligner havørredens føde.

En af mine favoritfarver er Sølv. Den kan være lidt svær at få fat i Snurrebassen, men den findes også i sølv i SILLING. Den er også effektiv. Sølv kan du få HER.

Snurrebassen

  • De grønne farver er gode til foråret, efteråret og om sommeren.
  • Hvid/rød er især god i de kolde måneder.
  • Sort/rød er god til efter- og foråret.

Jeg kører med 3-4 forskellige farver i min blinkæske, når jeg er afsted. Så har jeg lidt at skifte med, hvis en farve ikke lige tiltrækker ørreden.

Snurrebassens forskellige størrelser

Snurrebassen findes i størrelse 0 til 7.

  • Størrelse 0 = Den letteste på 7 gram
  • Størrelse 7 = Den tungeste model på 26 gram

Jeg vil anbefale dig at starte med størrelse 2 og 3.

Størrelse 2 vejer 14 gram. Den størrelse bruger jeg mest. Størrelsen kaster langt og er god til de steder, hvor det ikke er helt så dybt. Er der højt søgræs og tang er størrelse 2 helt perfekt, da den holder sig bedre i overfladen, og du får et mere flydende fiskeri. Der er ikke noget mere irriterende end konstant at få søgræs og tang på krogen.

Fisk eventuelt med enkeltkrog, så får du heller ikke så ofte tang på. Du kan læse mere om det i min opsætningsguide.

Størrelse 3 vejer 17 gram. All-round størrelsen som de fleste vælger. Det kaster lidt længere end størrelse 2 og kan med fordel bruges på lidt dybere vand.

Sådan kommer du i gang med Snurrebassen

Nu sidder du måske og tænker:

Martin! Hvordan kommer jeg i gang med at fiske med Snurrebassen. Jeg aner jo ikke, hvordan jeg skal rigge blinket til? Og hvordan skal jeg fiske med det, for at få det til at snurre?

Det er ikke svært at komme i gang. Jeg går ud fra, at du har fiskestang, fiskehjul og line. Hvis du ikke har det, kan du få hjælp til valg af udstyr HER.

Når du har styr på dit udstyr, skal du have lavet en opsætning og øvet dig i at fiske med blinket:

  1. Lav en god opsætning til gennemløbsblink
  2. Øv dig at fiske med blinket

1. Opsætning til gennemløbsblink

Det er vigtigt, at du har den rette opsætning, så du udnytter snurreeffekten bedst muligt.

Snurreeffekten er ofte det, som havørreden ikke kan modstå. Det er det, som fanger dens opmærksomhed. Derfor skal du have Snurrebassen til at dreje så meget rundt om sin akse som muligt. Med den rette opsætning minimerer du friktionen, så blinket snurrer mest muligt.

I min monteringsvejledning vil jeg vise dig, hvad du kan bruge af line, perler, springringe m.m. Du kan også bruge opsætningen til andre gennemløbsblink, som Silling fra OGP.

FÅ OPSÆTNINGEN GRATIS

2. Fiske med blinket

Du fisker egentlig blinket ligesom du gør med et almindeligt blink. Men da blinket snurrer ved spinstop, gør man typisk brug af flere spinstop. Det er også vigtigt at bruge hængende spinstop.

Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg vil give dig nogle fif til, hvordan du kan fiske med blinket.

TIPS TIL AT FISKE MED SNURREBASSEN

Snurrebassens Disciple

Der findes mange som er stor fan af Snurrebassen. Nogle hardcore fans er ivrige samlere.

Der findes blink, som der kun er lavet få eksemplarer af. De er i høj kurs på markedet. På nettet bliver nogle Snurrebasser forhandlet til over 600 kr.

Hvis du er til nørderi, kan du besøge facebook-gruppen ‘Snurrebassens Disciple’.

Der bliver 1-2 gange om året afholdt Snurrebasse Cup. Der er flere hundrede lystfiskere der deltager. Og du kan vinde præmier til flere tusinde kroner.


Produkter nævnt i dette indlæg

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.