Fiskespots | 4 afprøvede tips til at finde fiskene

fiskespotsFiskespots er de steder, hvor du elsker at fiske. Og steder hvor du forhåbentlig fanger fisk. Fiskespots kan få dig til at stå op kl. 5 om morgenen på din fridag. Men hvordan finder du de gode steder?

Ørreder har det med at komme tilbage eller hænge ud de samme steder. Så har du først fået fisk ét sted, kan du roligt gå ud fra, at dér kan du fange fisk igen.

Der er 4 faktorer der kan hjælpe dig med at finde de gode fiskespots:

  1. Tips fra andre fiskere
  2. Lær ørreden at kende
  3. Brug krak/kort (satellitbilleder)
  4. Dine egne fangster

#1. Tips fra andre fiskere

Hvis du har venner, der har fisket i mange år, så slipper du for at opfinde den dybe tallerken.

Sig du er nybegynder, og at du ikke ved, hvor du skal starte. Mange fiskere deler gerne et par tips med dig. Så slipper du for at starte fra nul.

Når du er ude ved kysten, vil du også møde andre fiskere. Vær udadvendt og få en snak. Vis interesse for dem.

Fiskere er et hyggeligt folkefærd, der elsker naturen – ligesom dig. I er i samme båd (eller ved samme kyst). Og fiskere elsker at fortælle om deres fangster.

Du vil med tiden erfare, at hvis du selv er åben, så er de andre det også.

Nogle fiskere holder dog kortene tæt til kroppen. Og du bliver nødt til at respektere dette. De har brugt mange timer ved kysten for at finde, hvor ørrederne holder til. Det er ikke sikkert, at de vil dele deres fiskespot med dig. Og det er i orden.

#2. Viden om ørreden

Vil du overliste ørreden, må du vide noget om den.

  • Hvor holder den til?
  • Hvad lever den af?
  • Kan den li’ koldt eller varmt vand?

I mit indlæg Her finder du ørreden giver jeg dig lidt grundviden om ørreden, som vil hjælpe dig til, at fiske de rette steder. Du skal ikke stå og spilde din kostbare tid et sted, hvor du har nul chance for at fange en fisk.

#3. Krak/kort

Et af de bedste redskaber i din søgen efter de gode fiskespots er KRAK eller et KORT med satellitbilleder.

Har du adgang til internettet, som de fleste har, kan du hurtigt finde et kort på din telefon, pc eller tablet.

Jeg har lavet en guide til dig, så du ved, hvad du skal kigge efter på kortet. Du kan nemlig hjemmefra lægge en plan over, hvor du vil tage hen og prøve lykken.

fiskespots

#4. Dine egne erfaringer

At finde sine egne fiskespots er en del af fiskeriet. Og ofte også det sjoveste. Det er charmen ved fiskeriet ved kysten.

Jeg har selv omkring 20 fiskespots. Alt efter vind og vejr så har jeg steder jeg kan tage hen. Nogle af dem har jeg selv fundet, og andre har jeg fået af andre fiskere. Sommetider tager jeg hen til de steder, jeg kender, og andre gange går jeg på jagt efter nye steder.

At finde et fiskespot kræver tålmodighed. Når du første gang kommer til et område, skal du lære bunden og omgivelserne at kende.

Selvom du ikke fanger fisk første gang, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er fisk. Giv stedet et par chancer. Stol på din intuition.

Jeg håber, at du med tiden finder nogle gode fiskesteder.

Waders gør det nemmere at få flere fiskespots

Noget der yderligere kan hjælpe dig ved kysten er et par waders.

Et par waders gør, at du kan komme ud i vandet og tættere på ørreden. Du kan læse om fordele og ulemper ved waders i mit indlæg her.

Har du forresten dit udstyr i orden?

Hvis du er helt nybegynder, vil jeg foreslå dig at læse mit indlæg om klargøring af dit fiskeudstyr. Her vil jeg hjælpe dig med at få din fiskestang klargjort. Og vise dig hvordan du får sat line på dit hjul.

Author: Martin Teichert

Martin Teichert - manden bag MrMazzo. Han er gift med en smuk svensker (Frida) og er far/bonusfar til to piger. Han elsker at fiske og jagter den store havørred på 7,4 kg.