Fiskespots – Sådan finder du de gode fiskesteder

Fiskespots er steder, hvor lystfiskeren elsker at tage hen. Det er nemlig her, du håber at fange fisk. Men hvordan finder du nogle gode fiskepots? Du får her 4 afprøvede metoder til af finde de gode fiskespots.

Fiskespots er de steder, hvor du elsker at fiske. Men hvad hvis du endnu ikke har nogle spots, eller måske kun har ganske få?

Fortvivl ikke. Det er ikke så svært at få flere fiskespots.

Sådan finder du de gode fiskespots

Ørreder er vanedyr, ligesom vi mennesker ofte handler det samme sted eller går til den samme Burger King.

Havørreder har det med at komme tilbage til de samme steder. Så har du først fået fisk ét sted, kan du roligt gå ud fra, at dér kan du fange fisk igen en anden gang.

Der er 4 faktorer der kan hjælpe dig med at finde de gode fiskespots:

  1. Tips fra andre lystfiskere
  2. Lær ørreden at kende
  3. Brug krak/kort (satellitbilleder)
  4. Dine egne fangster

1. Tips fra andre lystfiskere

Hvis du har venner, der har fisket i mange år, så har du adgang til en masse viden.

Vær ærlig over for dem og sig du er nybegynder, og at du ikke ved, hvor du skal starte.

Mange lystfiskere deler gerne et par tips med dig. Så slipper du for at starte fra nul.

Når du er ude ved kysten, vil du også møde andre fiskere. Vær udadvendt og få en snak. Vis interesse for dem.

Fiskere er et hyggeligt folkefærd, der elsker naturen – ligesom dig. I er i samme båd (eller ved samme kyst). Og fiskere elsker at fortælle om deres fangster!

Du vil med tiden erfare, at hvis du selv er åben, så er de andre det også.

Nogle fiskere holder dog kortene tæt til kroppen. De har brugt mange timer ved kysten for at finde, hvor ørrederne holder til. Det kan være de ønsker at have spottet for dem selv. Og det er i orden.

2. Viden om ørreden

Vil du overliste ørreden, må du vide noget om den.

  • Hvor holder den til
  • Hvad lever den af
  • Kan den li’ koldt eller varmt vand
  • Hvor jager den

I mit indlæg Her finder du havørreden giver jeg dig lidt grundviden om ørreden, som vil hjælpe dig med at finde de rigtige steder at fiske. Du skal ikke stå og spilde din kostbare tid et sted, hvor du har nul chance for at fange en fisk.

3. Satellitbilleder – vejen til de gode fiskespots

Et af de bedste redskaber i din søgen efter de gode fiskespots er satellitbilleder. Brug f.eks. KRAK. Din smartphone har sikkert også en app med et kort. Det er guld værd i din jagt efter de gode steder.

Jeg har lavet en GUIDE. Her vil jeg fortælle dig, hvad du skal kigge efter på kortet.

Undersøg kyststrækninger via satellitbilleder og kig efter tangbælter og badekar. Det er der du skal hen og prøve lykken!

Tjek hvor du kan parkere. Er stedet let at komme til? Skal du evt. spørge en landmand om lov til at gå over hans mark (husk at vis respekt for andres ejendom)? Se om der er små stier du kan gå på.

Du kan hjemmefra planlægge din fisketur. Så spilder du ikke tiden på at køre rundt og lede.

fiskespots

4. Prøv dig frem – det er ofte det sjoveste

At finde sine egne fiskespots er en del af fiskeriet. Ofte er det sjovest selv at finde sine fiskespots. Det er charmen ved fiskeriet ved kysten. Når du har fundet et sted, hvor du tror der kan være fisk, og det så lykkes for dig.

Jeg har selv omkring 20 fiskespots. Alt efter vind og vejr så har jeg steder, jeg kan tage hen.

Nogle af dem har jeg selv fundet, og andre har andre lystfiskere fortalt mig om. Det har taget mange år.

Sommetider tager jeg hen til de steder, jeg kender rigtig godt, og andre gange går jeg på jagt efter nye steder.

Det kræver tålmodighed at finde fiskespots

At finde et fiskespot kræver tålmodighed.

Når du første gang kommer til et område, skal du lære bunden og omgivelserne at kende. Du ved ikke om der er forhøjninger og fordybninger under vandet. Måske er der mange sten.

Vær forsigtig første gang du prøver et nyt sted – især når du går ude i vandet med waders på. Gå ikke for hurtigt, så du ikke snubler.

Du kan risikere at gå ud et sted og gå langs kysten, og når du vil ind, er der pludselig dybt, fordi du har gået på en sandbanke. Måske du her bliver nødt til at gå samme vej tilbage for at komme sikkert i land.

Hav respekt for vandet, især når du fisker alene. Det er en god ide at tage en fiskemakker med, første gang du besøger et spot.

Selvom du ikke fanger fisk første gang, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er fisk. Giv stedet et par chancer. Stol på din intuition. Er der tang og sten og du kan se rejer og andre smådyr, så er chancen for at ørreden også kommer forbi her stor.

Nogle spot er gode når vinden kommer fra vest. Andre når vinden kommer fra øst. Nogle spot giver fisk i højvande, andre i lavvande.

Undgå strande med masser af sandbund. Det er spild af tid.

Knæk og bræk i din søgen efter nogle gode fiskespots.

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.