4 effektive metoder til at finde de gode fiskespots

Hvor er fiskene? På et fiskespot. Men hvad er et fiskespot og hvordan finder du det?

Fiskespots er de steder, hvor du elsker at fiske. Og steder hvor du forhåbentlig fanger fisk.

Det er derfor, du skal ud at finde de gode fiskesteder. Det er her fisken er. Det er en del af hobbyen som lystfisker. Jagten.

Sådan finder du de gode fiskespots

Ørreder er vanedyr, ligesom vi mennesker kører til den samme McDonald igen og igen.

Havørreder har det med at komme tilbage eller hænge ud de samme steder. Så har du først fået fisk ét sted, kan du roligt gå ud fra, at dér kan du fange fisk igen.

Der er 4 faktorer der kan hjælpe dig med at finde de gode fiskespots:

  1. Tips fra andre fiskere
  2. Lær ørreden at kende
  3. Brug krak/kort (satellitbilleder)
  4. Dine egne fangster

#1. Tips fra andre fiskere

Hvis du har venner, der har fisket i mange år, så har du adgang til en masse viden. Sig du er nybegynder, og at du ikke ved, hvor du skal starte. Mange lystfiskere deler gerne et par tips med dig. Så slipper du for at starte fra nul.

Når du er ude ved kysten, vil du også møde andre fiskere. Vær udadvendt og få en snak. Vis interesse for dem.


Fiskere er et hyggeligt folkefærd, der elsker naturen – ligesom dig. I er i samme båd (eller ved samme kyst). Og fiskere elsker at fortælle om deres fangster!

Du vil med tiden erfare, at hvis du selv er åben, så er de andre det også.

Nogle fiskere holder dog kortene tæt til kroppen. Og du bliver nødt til at respektere dette. De har brugt mange timer ved kysten for at finde, hvor ørrederne holder til. Det er ikke sikkert, at de vil dele deres fiskespot med dig. Og det er i orden.

#2. Viden om ørreden

Vil du overliste ørreden, må du vide noget om den.

  • Hvor holder den til?
  • Hvad lever den af?
  • Kan den li’ koldt eller varmt vand?

I mit indlæg Her finder du ørreden giver jeg dig lidt grundviden om ørreden, som vil hjælpe dig til, at fiske de rette steder. Du skal ikke stå og spilde din kostbare tid et sted, hvor du har nul chance for at fange en fisk.

#3. Krak/kort

Et af de bedste redskaber i din søgen efter de gode fiskespots er KRAK eller et KORT med satellitbilleder.

Har du adgang til internettet, som de fleste har, kan du hurtigt finde et kort på din telefon, pc eller tablet. Jeg har lavet en guide til dig. Her vil jeg fortælle dig, hvad du skal kigge efter på kortet.

Du kan så hjemmefra lægge en plan over, hvor du vil tage hen og prøve lykken.

fiskespots

#4. Dine egne erfaringer

At finde sine egne fiskespots er en del af fiskeriet. Og ofte også det sjoveste. Det er charmen ved fiskeriet ved kysten.

Jeg har selv omkring 20 fiskespots. Alt efter vind og vejr så har jeg steder, jeg kan tage hen. Nogle af dem har jeg selv fundet, og andre har jeg fået at vide fra af andre lystfiskere.

Sommetider tager jeg hen til de steder, jeg kender, og andre gange går jeg på jagt efter nye steder.

At finde et fiskespot kræver tålmodighed. Når du første gang kommer til et område, skal du lære bunden og omgivelserne at kende.

Selvom du ikke fanger fisk første gang, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er fisk. Giv stedet et par chancer. Stol på din intuition.

Jeg håber, at du med tiden finder nogle gode fiskesteder.

Waders gør det nemmere at få flere fiskespots

Noget der yderligere kan hjælpe dig ved kysten er et par waders. Et par waders gør, at du kan komme ud i vandet og tættere på ørreden.

Du kan læse om fordele og ulemper ved waders i mit indlæg her.

Author: Martin Teichert

Min passion er at fiske efter havørreder, Jeg jagter den store på 7,4 kg. Det ville være perfekt, hvis jeg kunne hjælpe dig med fiskeriet - derfor denne blog. Kort og godt: Gift med svenske Frida. Vi har Wilma sammen. Er bonusfar til Fiona. Vores hund hedder Ida og dværghamsteren kalder vi Mussi. Fritiden bruger jeg på min familie, mit lille hus, have, en god fodboldkamp på TV og selvfølgelig fiskeriet.