Fiskespots | 4 effektive metoder til at finde de gode fiskesteder

Fiskespots er steder, hvor lystfiskeren elsker at tage hen. Det er nemlig her, han håber at fange fisk. Men hvordan finder du nogle gode fiskepots? Du får 4 afprøvede metoder her.

Fiskespots er de steder, hvor du elsker at fiske. Og steder hvor du forhåbentlig fanger fisk.

Det er derfor, du skal ud at finde de gode fiskesteder. Det er her fisken er. Det er en del af hobbyen som lystfisker. Jagten.

Sådan finder du de gode fiskespots

Ørreder er vanedyr, ligesom vi mennesker kører til den samme McDonald igen og igen.

Havørreder har det med at komme tilbage eller hænge ud de samme steder. Så har du først fået fisk ét sted, kan du roligt gå ud fra, at dér kan du fange fisk igen.

Der er 4 faktorer der kan hjælpe dig med at finde de gode fiskespots:

  1. Tips fra andre lystfiskere
  2. Lær ørreden at kende
  3. Brug krak/kort (satellitbilleder)
  4. Dine egne fangster

#1. Tips fra andre lystfiskere

Hvis du har venner, der har fisket i mange år, så har du adgang til en masse viden. Vær ærlig og sig du er nybegynder, og at du ikke ved, hvor du skal starte. Mange lystfiskere deler gerne et par tips med dig. Så slipper du for at starte fra nul.

Når du er ude ved kysten, vil du også møde andre fiskere. Vær udadvendt og få en snak. Vis interesse for dem.

Fiskere er et hyggeligt folkefærd, der elsker naturen – ligesom dig. I er i samme båd (eller ved samme kyst). Og fiskere elsker at fortælle om deres fangster!

Du vil med tiden erfare, at hvis du selv er åben, så er de andre det også.

Nogle fiskere holder dog kortene tæt til kroppen. Og du bliver nødt til at respektere dette. De har brugt mange timer ved kysten for at finde, hvor ørrederne holder til. Det er ikke sikkert, at de vil dele deres fiskespot med dig. Og det er i orden.

#2. Viden om ørreden

Vil du overliste ørreden, må du vide noget om den.

  • Hvor holder den til
  • Hvad lever den af
  • Kan den li’ koldt eller varmt vand
  • Hvor jager den

I mit indlæg Her finder du havørreden giver jeg dig lidt grundviden om ørreden, som vil hjælpe dig med at finde de rigtige steder at fiske. Du skal ikke stå og spilde din kostbare tid et sted, hvor du har nul chance for at fange en fisk.

#3. Krak/kort – genialt redskab

Et af de bedste redskaber i din søgen efter de gode fiskespots er KRAK, som kan vise satellitbilleder. De fleste i dag ejer en smartphone eller tablet med kort.

Jeg har lavet en GUIDE. Her vil jeg fortælle dig, hvad du skal kigge efter på kortet.

Du kan hjemmefra lægge en plan over, hvor du vil tage hen og prøve lykken.

fiskespots

#4. Brug dine egne erfaringer til at finde fiskespots

At finde sine egne fiskespots er en del af fiskeriet. Og ofte også det sjoveste. Det er charmen ved fiskeriet ved kysten. Når det lykkedes for dig.

Jeg har selv omkring 20 fiskespots. Alt efter vind og vejr så har jeg steder, jeg kan tage hen. Nogle af dem har jeg selv fundet, og andre har andre lystfiskere fortalt mig om.

Sommetider tager jeg hen til de steder, jeg kender rigtig godt, og andre gange går jeg på jagt efter nye steder.

At finde et fiskespot kræver tålmodighed. Når du første gang kommer til et område, skal du lære bunden og omgivelserne at kende.

Selvom du ikke fanger fisk første gang, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er fisk. Giv stedet et par chancer. Stol på din intuition.

Jeg håber, at du finder nogle gode fiskesteder.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til mig. Fisker du i nærheden af Gråsten, deler jeg gerne et par spots med dig. Du kan kontakte mig her: martin@teichert.dk

Author: Martin Teichert - Reklame

Mit navn er Martin og jeg er manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.