Spinnehjul til kysten – 3 modeller der er et kig værd

Fiskehjulet! Et MUST for enhver lystfisker. Markedet bugner af spinnehjul til kysten. Men hvilken model skal du gå efter? Jeg har fundet 3 hjul hos Sport Dres der er et kig værd.

spinnehjul til kystenDet øgede salg af fisketegn viser, at flere og flere tager ud for at fiske.

Lystfiskeriet giver dig mulighed for at komme ud i naturen og stresse af. Og er du heldig/dygtig kan du fange en fisk til aftensmaden.

Har du en fiskemakker, er det også en god mulighed for at opbygge gode venskaber. Man er i rolige omgivelser og kan få løst verdenssituationen.

De fleste lystfiskere i Danmark, hælder til spinnefiskeriet, hvor man kaster et blink ud og spinner ind. Til det formål skal du bruge et spinnehjul, også kaldet et fastspolehjul. Det er den type hjul jeg vil vise dig i dette indlæg.

Spinnehjul til kysten – 3 modeller til dig

Shimano Alivio – Godt hjul til billige penge
spinnehjul til kysten

Er du ny indenfor lystfiskeriet, så er Shimano Alivio rigtig fint begynderhjul.

Vil du gerne i gang med fiskeriet og ikke ønsker at investere flere tusinde kroner på et hjul, så vil jeg  anbefale dig at gå efter dette fiskehjul. Skulle det utænkelig ske, at du ikke bliver grebet af fiskeriet, har du ikke smidt en masse penge ud af vinduet.

Shimano er et verdenskendt mærke. De sætter ikke deres gode ry på spil og laver noget billigt skrammel. Så selvom hjulet er billigt i forhold til mange af andre hjul, så kan hjulet sagtens klare opgaven for dig.

Praktisk information:

  • Fiskehjulet er i flot sølv finish med blå grafik.
  • Hjulet er har 1 kugleleje og 1 rulleleje som giver en blød og jævn gang.
  • Hjulet har bagbremse, som er nemt at komme til. Jeg har selv bagbremse på mit ene hjul. Og det virker ret godt.

Styrken på et fiskehjul er opgivet i 1000, 2500, 3000, 4000. Til de fisk du kommer til at fange i Danmark er 2500 en passende størrelse.

LÆS MERE – SE PRIS


Daiwa 20 Legalis LT – stærkt og let spinnehjul til kysten

bedste fiskehjul til prisen

Ved den nye serie af Legalis LT spinnehjul fra Daiwa har man gjort en del for at holde vægten nede.

Daiwa har udviklet et materiale der hedder ZAION. Det er let som carbon og stærkt som aluminium. Det har man brugt på hjulhuset og rotoren. Så hjulet holder vægten nede.

Fisker du meget er det en stor fordel at dit hjul ikke føles tungt som en mursten. Det vil forbedre din fiskeoplevelse at hjulet er let.

Hjulet har et kraftigt gear, så det er stærkt når det spinner ind. Du vil sagtens kunne hive de ørreder i land, som du kommer til at fange i Danmark.

bedste fiskehjul til prisenHjulet har hele 5 kuglelejer, som er med til at det spinner rigtig godt. De helt billige fiskehjul har for eksempel kun 1 kugleleje.

Bøjlen føles stabil og blød. Det er noget jeg elsker ved mit Daiwa fiskehjul. Man bruger trods alt bøjlen ved hvert kast, så man gider ikke have noget der går stramt og dårligt.

Ønsker du et fiskehjul der holder længere end de helt billige fiskehjul og spinner rigtig godt, er Daiwa 20 Legalis et godt fiskehjul. Jeg synes også Daiwa har formået at lave et rigtig flot fiskehjul i de sorte farver med guld der matcher godt til.

Sidst jeg tjekkede (26.01.21) lå prisen på 749,- kr. hos Sport Dres.

LÆS MERE – SE PRIS


Daiwa Exist – Topkvalitet indenfor spinnehjul til kysten

Vi skal selvfølgelig have et fiskehjul med på listen, som er til dig, der vil have noget af det bedste. Daiwa Exist LT er noget af det ypperligste du kan komme i nærheden af indenfor spinnehjul til kysten.

Her får du et fiskehjul, hvor der ikke er sparet på noget. Alle delene er i topkvalitet.

Daiwas nye flagskib er intet mindre end super lækkert.

Hjulet har 12 kuglelejer hvoraf de 2 af dem er Mag Sealed. Det sikrer at du får silkeblød indspinning og Mag Sealed giver beskyttelse til hjulet.

Hjulet har Monocoque hjulhus i magnesium og Zaion kulfiber Air Rotor. Disse dele gør at vægten på hjulet kan holdes nede. Et let fiskehjul vil helt klart forbedre din fiskeoplevelse. 

LÆS MERE – SE PRIS


Udover at have styr på dit fiskeudstyr er det også vigtigt at du har noget godt fisketøj. Det beskytter dig nemlig mod kulde, vind og regn. Og kan hjælpe dig med at din fisketur bliver mere behagelig. 

Jeg har lavet et indlæg, hvor du kan se hvorfor 3-lags-princippet er så vigtigt at følge, når du skal vælge fisketøj.

LAD MIG SE DET DER OM FISKETØJ

Author: Martin Teichert | Reklame

Mit navn er Martin Teichert og jeg er manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine tips til havørredfiskeriet.