Spinnehjul til kysten – 3 modeller der er perfekte til havørredfiskeri

Fiskehjulet! Et MUST for enhver lystfisker. Markedet bugner af spinnehjul til kysten. Men hvilken model skal du gå efter? Jeg har fundet 3 hjul hos Sport Dres der er et kig værd.

Det øgede salg af fisketegn viser, at flere og flere tager ud for at fiske.

Lystfiskeriet giver dig mulighed for at komme ud i naturen og stresse af. Og er du heldig/dygtig kan du fange en fisk til aftensmaden.

Har du en fiskemakker, er det også en god mulighed for at opbygge gode venskaber. Man er i rolige omgivelser og kan få løst verdenssituationen.

Spinnehjul til kysten

De fleste lystfiskere i Danmark, hælder til spinnefiskeriet, hvor man kaster et blink ud og spinner ind. Til det formål skal du bruge et spinnehjul – også kaldet et fastspolehjul.

Det er den type hjul jeg vil vise dig i dette indlæg.

Shimano Sienna RE – Godt hjul til billige penge

Er du ny indenfor lystfiskeriet, så er Shimano Sienna RE et rigtig fint begynderhjul.

spinnehjul til kysten

Jeg startede med et lignende hjul (Shimano Exage). Hjulet holdt i 6 år og jeg købte endda samme model bagefter, og det hjul har jeg endnu.

Vil du gerne i gang med fiskeriet og ikke ønsker at investere flere tusinde kroner på et hjul, så vil jeg  anbefale dig at gå efter dette fiskehjul. Skulle det utænkelig ske, at du ikke bliver grebet af fiskeriet, har du ikke smidt en masse penge ud af vinduet.

Shimano er et verdenskendt mærke. De sætter ikke deres gode ry på spil og laver noget billigt skrammel. Så selvom hjulet er billigt i forhold til mange af andre hjul, så er hjulet et rigtig fint spinnehjul.

Sienna RE er en videreudvikling af Sienna RD-serien.

Hjulet har bagbremse hvilket jeg personligt synes er dejligt at fiske med, da man nemt kan komme til bremsen i forhold til forbremsen.

En anden fordel ved at bremsen sidder bag og ikke foran, er at du kan løsne spolen med et enkelt tryk på knappen på toppen af spolen. Det gør det utrolig nemt at få spolen af. Jeg har selv et hjul med forbremse (Læs om Daiwa Certate), og da skal jeg løsne bremsen foran, når jeg skal have spolen af ved rengøring m.m. Da er hjul med bagbremse mere praktisk.

Hjulet findes i mange forskellige størrelser. Til de fisk du kommer til at fange i Danmark er 2500 en passende størrelse.

GÅ TIL FORHANDLER OG SE PRISEN


Daiwa 20 Legalis LT – stærkt og let spinnehjul til kysten

Ved den nye serie af Legalis LT spinnehjul fra Daiwa har man gjort en del for at holde vægten nede.

spinnehjul til kysten

Daiwa har udviklet et materiale der hedder ZAION. Det er let som carbon og stærkt som aluminium. Det har man brugt på hjulhuset og rotoren. Så hjulet holder vægten nede.

Fisker du meget er det en stor fordel at dit hjul ikke føles tungt som en mursten. Det vil forbedre din fiskeoplevelse, at hjulet er let.

Hjulet har et kraftigt gear, så det er stærkt når det spinner ind. Du vil sagtens kunne hive de ørreder i land, som du kommer til at fange i Danmark.

bedste fiskehjul til prisenHjulet har hele 5 kuglelejer, som er med til at det spinner rigtig godt. De helt billige fiskehjul har for eksempel kun 1 kugleleje.

Bøjlen føles stabil og blød. Det er noget jeg elsker ved mit Daiwa fiskehjul. Man bruger trods alt bøjlen ved hvert kast, så man gider ikke have noget der går stramt og dårligt.

Ønsker du et fiskehjul der holder længere end de helt billige fiskehjul og spinner rigtig godt, er Daiwa 20 Legalis et godt fiskehjul. Jeg synes også Daiwa har formået at lave et rigtig flot fiskehjul i de sorte farver med guld der matcher godt til.

GÅ TIL FORHANDLER OG SE PRISEN


Daiwa Exist – Topkvalitet indenfor spinnehjul til kysten

Vi skal selvfølgelig have et fiskehjul med på listen, som er til dig, der vil have noget af det bedste. Daiwa Exist LT er noget af det ypperligste du kan komme i nærheden af indenfor spinnehjul til kysten.

spinnehjul til kysten

Her får du et fiskehjul, hvor der ikke er sparet på noget. Alle delene er i topkvalitet. Daiwas nye flagskib er intet mindre end super lækkert.

Hjulet har 12 kuglelejer hvoraf de 2 af dem er Mag Sealed. Det sikrer at du får silkeblød indspinning og Mag Sealed giver beskyttelse til hjulet.

Hjulet har Monocoque hjulhus i magnesium og Zaion kulfiber Air Rotor. Disse dele gør at vægten på hjulet kan holdes nede. Et let fiskehjul vil helt klart forbedre din fiskeoplevelse. 

HER KAN DU SE PRISEN


Udover at have styr på dit fiskeudstyr er det også vigtigt at du har noget godt fisketøj. Det beskytter dig nemlig mod kulde, vind og regn. Og kan hjælpe dig med at din fisketur bliver mere behagelig. 

Jeg har lavet et indlæg, hvor du kan se hvorfor 3-lags-princippet er så vigtigt at følge, når du skal vælge fisketøj.

LAD MIG SE DET DER OM FISKETØJ

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.