Spinnehjul til kysten | 3 modeller der er værd at gå efter

Fiskehjulet! Et MUST for enhver lystfisker. Når du vil til kysten, fjorden eller put-and-take-søen for at fiske, skal du bruge et fiskehjul. Markedet bugner af spinnehjul til kysten. Men hvilke modeller er værd at gå efter? Det viser jeg dig i dette indlæg. (Indlægget indeholder reklamelinks)

Lystfiskeriet | En afstressende hobby

Det øgede salg af fisketegn, viser at flere og flere tager ud til kysten eller fjorden for at fiske. Jeg gør det også selv, og har gjort det i 8 år nu. Jeg elsker at fiske! Her er jeg på en aftentur med en smuk solnedgang.

spinnehjul til kysten

Lystfiskeriet er en dejlig hobby!

Det giver dig mulighed for at komme ud i naturen og stresse af og eventuelt fange lidt til aftensmaden.

Der findes ikke noget bedre end at komme hjem til konen og stolt vise sin fangst. Hun synes sikkert den er lidt ulækker, når du står der med fisken og ligner en glad julegris. Men elsker hun dig, så klapper hun i hænderne, og siger hvor flot den er, og hvor dygtig du er. Du smiler nu endnu mere, og tror på det hun siger.

Har du en fiskemakker, er det også en god mulighed for at opbygge gode venskaber på fisketuren. Man er i rolige omgivelser og kan få løst verdenssituationen.

Måske du allerede er en erfaren fisker? Det kan også være du er nybegynder og gerne vil i gang med lystfiskeriet. Om du hører til den ene eller anden kategori, er du sikkert på jagt efter et godt spinnehjul til kysten, der nemt kan hive fisken i land.

De fleste lystfiskere i Danmark, hælder til spinnefiskeriet, hvor man kaster et blink ud og spinner ind. Til det formål skal du bruge et spinnehjul, også kaldet fastspolehjul.

Spinnehjul til kysten

Der er mange modeller på nettet. For at lette søgningen for dig, har jeg tjekket markedet. Jeg har fundet 3 modeller, som jeg synes, er værd at gå efter.

Shimano Alivio RC | Godt hjul til billige penge

Er du ny indenfor lystfiskeriet, så er Shimano Alivio et godt valg for dig.

spinnehjul til kysten
Populært begynderhjul

Ordet ‘nybegynder’ har ofte en lidt negativ klang. Som om man er dårlig til noget i forhold til de mere erfarne. Men det handler ikke om vinde i lystfiskeriet. Der er nogle, som har mere erfaring end dig. Sådan er det indenfor alt. Der er også nogle, der er bedre end mig. Og hvad så… Det vigtigste er, at du kommer i gang! Og at du får en god fiskeoplevelse! Nybegynder eller ej.

Det er også derfor, jeg gerne hjælper dig med at finde et fiskehjul, som du bliver glad for.

Lige nu kribler det sikkert i dig for at komme i gang. Og du skal bare have et spinnehjul til kysten som virker! Og ærlig talt, så ved du måske ikke, om du gider fortsætte. Derfor…

… Hjulet skal helst ikke koste en bondegård, for hvad nu hvis du efter 3 gange ikke gider mere. Så har du smidt en masse penge ud af vinduet. (Jeg håber, du bliver bidt af det, ligesom alle os andre fisketosser. )

Det er også derfor Shimano Alivio RC er et fornuftigt valg. Hjulet koster ikke særlig meget, men du får alligevel god kvalitet for dine penge, som kan holde i en del år.

LÆS OGSÅ: Vadejakken fra Geoff Anderson der gør dine fisketure 19% bedre

Shimano er mere kendt end Bendtner

Shimano er et verdenskendt mærke. Og de sætter ikke deres gode ry på spil og laver noget billigt skrammel. Så selvom hjulet er billigt i forhold til mange af andre hjul, så kan hjulet sagtens klare opgaven for dig.

Hvordan ved du så det Martin?

spinnehjul til kysten
Shimano Alivio | God kvalitet til billige penge

Jo jeg har selv et Shimano fiskehjul, som ikke har kostet flere tusinde kroner. Og det virker perfekt.

Jeg ved, at Shimano står for kvalitet, så derfor tør jeg godt stå inde for, at du her får et fint fiskehjul til prisen. Og mit fiskehjul har holdt i mange år, og det kan Shimano Alivio også.

Selvfølgelig er det ikke helt så let, som de lidt dyrere hjul.  Men hallo, vi snakker her om et par hundrede kroner. Du kommer ikke til at mærke, hvad det vejer, for du har ikke noget at sammenligne med.

Og du kommer heller ikke til at mærke, at det ikke kører så godt som et dyrere hjul, for du har ikke noget at sammenligne med. Når du først står med det i hånden, så vil du være en glad lystfisker, der er klar til at tage på eventyr.

Du kan altid opgradere senere, hvis du bliver bidt af fiskeriet. Men til at starte med er det et super spinnehjul til kysten til billige penge.

Praktisk information:

Fiskehjulet er i flot sølv finish med blå grafik. Det skader ikke, at dit fiskehjul ser flot ud.

Hjulet har bagbremse, som er nemt at komme til. Jeg har selv bagbremse på mit hjul. Og det virker upåklageligt.

Størrelse:

Styrken på et fiskehjul er opgivet i 1000, 2500, 3000, 4000. Til de fiske du går efter i Danmark er 2500 en passende størrelse. Det kan sagtens hive en ordentlig fisk i land. Jeg kører selv med den størrelse.

Du kan se prisen og læse mere om Shimano Alivio RC her.

Lad os hoppe videre til hjul nummer 2 indenfor ‘spinnehjul til kysten’. Nu kommer vi til de lækre sager.

Shimano Ultegra FB | Til den erfarne lystfisker

Jeg behøver sikkert ikke fortælle dig, der er en erfaren lystfisker, at du med Shimano Ultegra FB får et fiskehjul, der kører som en drøm.

Hjulet spinner som en kat, der lige er blevet kløet i nakken. OK måske en dårlig sammenligning, men hjulet kører fantastisk.

spinnehjul til kysten
Populært fiskehjul blandt lystfiskerne

Ultegra FB har det berømte HAGANE Gear, som gør at hjulet har en helt utrolig styrke. Du vil uden problemer kunne hive din fangst i land.

Fiskehjulet vil gøre dine fisketure til en fornøjelse. Og du kan med lethed stå i mange timer og fiske, uden at det mærkes det mindste på hjulet.

spinnehjul til kystenDesuden vejer hjulet ikke særlig meget. Det er en fordel, hvis du fisker meget og længe.

Passer du godt på det, og sørger for at smøre det jævnligt og holder det rent, så har du et hjul til mange år frem.

Næste gang jeg skal skifte fiskehjul, har jeg Shimano Ultegra på min liste. Jeg synes, det er det af de flotteste fiskehjul på markedet i den prisklasse indenfor spinnehjul til kysten.

Du kan læse mere om detaljerne og se prisen på Shimano Ultegra Fb her.

Daiwa Exist | Toppen af kransekagen

Vi skal selvfølgelig have et fiskehjul med på listen, som er til dig, der vil have noget af det bedste, der findes på markedet. Daiwa Exist er nemlig toppen af kransekagen indenfor spinnehjul til kysten.

Her får du et fiskehjul, hvor der ikke er sparet på noget. Alle delene er i topkvalitet.

spinnehjul til kysten
Et af det bedste fiskehjul på markedet.

Hjulet kører ultralet, du mærker næsten ikke, at du spinner ind.

  • Bremsesystemet er i top
  • Hjulets hus er i super kvalitet, så indmaden er godt beskyttet.

Jeg kigger ofte på dette fiskehjul, når jeg surfer rundt efter fiskehjul. Og en eller anden dag trykker jeg på KØB, og så ryger det med hjem.

spinnehjul til kysten
Du kan læse mere ved at klikke på billedet.

Hvis du vil have et fiskehjul, der skal være noget af det bedste, der findes på markedet, så skal du gå efter Daiwa Exist. Her bliver du ikke snydt. Og det er jeg sikker på, alle dem der allerede har investeret i fiskehjulet kan skrive under på.

Jeg tror næsten kun, der er én ulempe ved fiskehjulet: Din kone bliver ikke glad. For du bliver endnu mere ivrig efter at komme ud at fiske med dette hjul.

Du kan læse mere om alle detaljerne på hjulet her.


Jeg håber, jeg kunne hjælpe dig videre med at vælge et spinnehjul til kysten, som du bliver glad for.

Det er vigtigt, at dit fiskeudstyr er i orden og af god kvalitet. Det er dit værktøj, som du skal være glad for, ellers bliver din fisketure hurtigt til en dårlig oplevelse. Så sørg for at passe og pleje dit udstyr. Hold det rent. Få det smurt. Det vil øge din glæde ved fiskeriet.

Knæk og bræk

Author: Martin Teichert

Manden bag MrMazzo. Han er gift med en smuk svensker (Frida) og er far/bonusfar til to piger. Han elsker at fiske og jagter den store havørred på 7,4 kg.