Daiwa fiskehjul – 2 modeller til havørredfiskeri

Når du vil ud at fiske, skal du bruge et fiskehjul. Daiwa fiskehjul er nogle af de bedste på markedet. Her vil jeg præsentere dig for to modeller, som jeg selv har anskaffet mig og er super tilfredse med.

Der er flere faktorer der er med til om du har en god fiskeoplevelse. Din påklædning, din line, din fiskestang og ikke mindst dit fiskehjul.

Derfor er det vigtigt, at du anskaffer dig et godt fiskehjul, der dækker dine behov. Det er forskelligt hvilke behov vi har, og hvad vi forventer af et fiskehjul.

Hvor blødt skal hjulet spinne ind? Hvor behagelig skal bøjlen være at slå frem og tilbage? Hvor god er bremsen? Er håndtaget behageligt at holde på?

Som så meget andet her i livet hænger kvalitet og pris ofte sammen, når vi snakker fiskehjul.

Du kan tage følgende faktorer med i dine overvejelser, når du skal købe et nyt fiskehjul:

  • Hvor ofte kommer jeg til at fiske?
  • Hvilket beløb vil jeg afsætte til et fiskehjul?
  • Hvor blødt skal det spinne ind?
  • Skal hjulet være med forbremse eller bagbremse?

Daiwa fiskehjul er kendetegnet ved deres LT teknologi. LT står for Light og Tough og sikrer dig et let hjul, som samtidig har en høj slidstyrke .

Her er de to modeller jeg fisker med:


Daiwa 20 Fuego LT – Daiwa fiskehjul til en god pris

Jeg har anskaffet mig modellen Daiwa 20 Fuego LT.

Bedste fiskehjul til prisen

Et lille hjul der ikke fylder særlig meget.

Jeg har købt det i størrelse 1000. Da jeg brugder det til mit UL fiskeri. UL står for ULTRA LIGHT.

Man fisker her med lette agn (6-12 gram), der ikke skal spinnes ind særlig hurtigt. Derfor er størrelse 1000 perfekt. Det vejer desuden kun 180 gram.

Vil du fiske med blink (14-21 gram), vil jeg anbefale dig at vælge størrelse 2500. Det er den størrelse, de fleste vælger til den størrelse blink.

Noget jeg sætter pris på, er at hjulet er Mag Sealed. Det er en beskyttelse, der forhindrer saltvand og støv at trænge ind i de indre dele. Det betyder, at hjulet holder længere, da de indre dele ikke sætter sig fast. Og det er noget der kan mærkes!

Efter 8 måneder kører det stadig ligeså blødt, som da jeg købte det. Det kræver ikke særlig meget vedligeholdelse. Selvfølgelig skal du huske at skylle det og smøre det. Jeg må indrømme, jeg ikke har gjort det særlig meget. Og det kører stadig som smurt.

Mit langt dyrere Daiwa Certate er også Mag Sealed. At et billigere fiskehjul også har det, skal du blot tage i mod med kyshånd.

Du kan her se, hvordan Mag Sealed virker:

Vil du have et prisvenligt kvalitetshjul, kan jeg varmt anbefale Fuego 20 LT.

Personligt er jeg også vild med farverne sort og rød. Det giver et godt match.

GRATIS FRAGT

Daiwa 20 Fuego LT

Pris fra 980 kr

Daiwa Certate LT – det bedste fiskehjul jeg har ejet

Daiwa Certate LT er et super fiskehjul. Jeg har haft mit i et par år nu, og det kører ligeså blødt, som da jeg købte det.

Et flot fiskehjul i et stilrent design.

Hjulet har Aluminium Monocoque krop – bemærk ingen skruer i huset! Hjulhus er utrolig lille og holder vægten nede. Certate er med sine 205 gram utrolig let.

Hjulet har hele 10 kuglelejer, som sikrer mega blød indspinning.

Hjulet er desuden Mag Sealed, så du får optimal beskyttelse, så hjulet kan holde længere. Selvom jeg ikke har fisket med det i et par uger, så kører det stadig blødt. Det skal ikke først lige i gang, som man godt kan opleve ved mange billige hjul.

Vil du læse en større anmeldelse af hjulet, så kan du læse med HER .

Hjulet ligger i den dyre ende, men du får her meget for dine penge. Det er fornøjelse at fiske med, og jeg nyder mine fisketure.

Bøjlen går perfekt frem og tilbage. Håndtaget er behageligt at holde på. Og jeg har ikke haft skyggen af linekludder (Muligvis afhænger det også af, hvilken fletline du vælger. Jeg kører med Spiderwire Stealth Smooth x12 grøn).

TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 800

Daiwa Certate LT 19

Pris fra 2.800 kr

Lidt ekstra nyttig viden:

Begreber når du skal vælge fiskehjul

Når du skal købe et fiskehjul, vil du støde på nogle begreber, som måske kan være lidt svære at forstå. Det var de i hvert fald for mig i starten. Jeg har prøvet at forklare dem. Håber du kan bruge det:

Gear ratio – hvad er det?

Når du skal vælge hjul vil der for eksempel stå Gearing 5.2:1. Det betyder, at for hver gang du drejer håndtaget én omgang, vil spolen dreje 5.2 omgange.

Dvs. er tallet højt, spinner du linen hurtigere ind pr. omgang du drejer. Er tallet lavt, bruger du flere omgange på at spinne linen ind.

Oftest ligger gearing omkring 5:1.

Størrelsen på dit spinnehjul

Du vil typisk kunne vælge mellem størrelse 1000-5000.

De mindre hjul er typisk til lettere agn og mindre stænger. Spolen er lidt mindre og beregnet til tynde liner og UL fiskeri (Ultra Light).

De større hjul vejer lidt mere, og spolen er større og egner sig oftest til lidt tykkere line. Til for eksempel havfiskeri efter større fisk, skal du vælge et større hjul, hvor spolen kan have tykkere line på.

Når du køber et fiskehjul vil der i beskrivelsen oftest stå, hvor meget line du kan have på spolen i den bestemte tykkelse. Gearingen vil også være nævnt.

Vælger du et størrelse 2500 er du fint dækket ind, når du vil fiske efter havørreder ved kysten.

Kugleleje – hvor mange skal hjulet have?

kuglelejerne sidder inde i fiskehjulet og hjælper til at hjulet spinner mere glat. Jo flere kuglelejer hjulet har desto bedre og lettere går indspinningen. De helt dyre fiskehjul fra Shimano og Daiwa kan have op til 13 kuglelejer. De helt billige fiskehjul har typisk kun 1 kugleleje.

Læs også: Bedste fiskehjul til prisen til havørredfiskeri

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.