Daiwa fiskehjul – 4 populære modeller til havørredfiskeri

Mange lystfiskere har Daiwa som deres favoritmærke. Jeg fisker også selv med et Daiwa fiskehjul. Her viser jeg dig et par af deres bedste fiskehjul.

Når du vil ud at fiske, er det vigtigt, at du har et godt fiskehjul. For det første er det irriterende at smide penge efter et hjul der ikke holder særlig længe. Og for det andet vil du gerne have en god fiskeoplevelse. Det er i hvert fald som jeg prioritere højt.

Daiwa fiskehjul er kendetegnet ved deres LT teknologi. LT står for Light og Tough og sikrer dig høj slidstyrke og at hjulet vejer så lidt som muligt. Især den lave vægt er med til at de er populære.

Jeg har fundet 4 modeller som er et kig værd :

1. Daiwa 20 Legalis LT – stærk og let Daiwa fiskehjul

bedste fiskehjul til prisen

Ved den nye serie af Legalis LT spinnehjul fra Daiwa har man gjort en del for at holde vægten nede.

Daiwa har udviklet et materiale der hedder ZAION. Det er let som carbon og stærkt som aluminium. Det har man brugt på hjulhuset og rotoren. Så hjulet holder vægten nede.

Fisker du meget er det en stor fordel at dit hjul ikke føles tungt som en mursten. Det vil forbedre din fiskeoplevelse at hjulet er let.

Hjulet har et kraftigt gear, så det er stærkt når det spinner ind. Du vil sagtens kunne hive de ørreder i land, som du kommer til at fange i Danmark.

Hjulet har hele 5 kuglelejer, som er med til at det spinner rigtig godt. De helt billige fiskehjul har for eksempel kun 1 kugleleje.

Bøjlen føles stabil og blød. Det er noget jeg elsker ved mit Daiwa fiskehjul. Man bruger trods alt bøjlen ved hvert kast, så man gider ikke have noget der går stramt og dårligt.

bedste fiskehjul til prisen

Ønsker du et fiskehjul der holder længere end de billige fiskehjul og spinner rigtig fint, er Daiwa 20 Legalis et godt fiskehjul. Jeg synes også Daiwa har formået at lave et rigtig flot fiskehjul i de sorte farver med guld der matcher godt til.

KØB DAIWA 20 LEGALIS ONLINE


Daiwa 20 Fuego LT – Daiwa fiskehjul til en god pris

Bedste fiskehjul til prisen

Her får du en opgraderet version af de populære Fuego fiskehjul fra Daiwa. 

Også her er der brugt ZAION, så hjulet er designet med et letvægtshjulhus og rotor.

Det nye Fuego LT er blevet væsentligt stærkere og enkelte af størrelserne er blevet lettere end forgængeren.

Den nye kraftige Digigear konstruktion, giver større kraftoverførsel og længere levetid, samtidigt med at der kan anvendes et mindre hjulhus.

Hjulet er Mag Sealed, som er en beskyttelse, der forhindrer saltvand og støv at trænge ind i de indre dele. Det betyder, at dit hjul holder længere, da de indre dele ikke sætter sig fast. Mit langt dyrere Daiwa Certate (kr. 3500) er også Mag Sealed. At et billigere fiskehjul også har det, skal du blot tage i mod med kyshånd.

Du kan her se, hvordan Mag Sealed virker:

Hjulet har hele 6 kuglelejer. Dette sikrer dig en dejlig blød indspinning. Du vil komme til at nyde at det kører blødt. Det er med til at forbedre fiskeoplevelsen.

Vil du have et prisvenligt kvalitetshjul, som samtidig er let og robust, er Daiwa 20 Fuego LT et rigtigt godt valg.

SE PRIS PÅ DAIWA 20 FUEGO


Daiwa Certate LT – Lettere og stærkere Daiwa fiskehjul

Her ser du 2019 modellen som er blevet lettere og har fået en endnu stærkere bremse.

Jeg har selv lige købt fiskehjulet. Du kan læse min anmeldelse af hjulet HER .

Hjulet har Aluminium Monocoque krop – Bemærk ingen skruer i huset! Mindre hjulhus der holder vægten nede. Certate er med sine 205 gram utrolig let.

Hjulet har hele 10 kuglelejer, som sikrer mega blød indspinning.

Hjulet er desuden Mag Sealed, så du får optimal beskyttelse så hjulet kan holde længere.

Hjulet ligger på omkring 3.599,- kr. hos Sport Dres (26.01.21). Det er i den dyre ende, men du får til gengæld også et rigtig lækkert fiskehjul. Overvej hvor meget du fisker, og hvor meget du vil bruge på dit hjul.

GÅ TIL FORHANDLER DAIWA CERTATE


Daiwa Exist LT – det nye flagskib inden for Daiwa fiskehjul

(Varen kan desværre ikke vises i øjeblikket.)

Daiwa’a nye flagskib er intet mindre end super lækkert. Vil du have noget af det bedste indenfor Daiwa fiskehjul, er det Daiwa Exist LT, du skal gå efter.

VÆGT: Hjulet vejer kun 180 gram i størrelsen 2500, hvilket må siges at være ‘WELTKLASSE’ (Hvorfor sætter mine fingre tyske ord ind.)

Alle delene lige fra bremsen, hjulhus og spolen, er af den bedste kvalitet fra Daiwa!

BEMÆRK at hjulet har hele 12 CRBB kuglelejer hvoraf de 2 af dem er Mag Sealed.

GÅ TIL FORHANDLER AF DAIWA EXIST


Begreber når du skal vælge fiskehjul

Når du skal købe et fiskehjul, vil du støde på nogle begreber, som måske kan være lidt svære at forstå. Det var de i hvert fald for mig i starten. Jeg har prøvet at forklare dem. Håber du kan bruge det:

Gear ratio – hvad er det?

Når du skal vælge hjul vil der for eksempel stå Gearing 5.2:1. Det betyder, at for hver gang du drejer håndtaget én omgang, vil spolen dreje 5.2 omgange.

Dvs. er tallet højt, spinner du linen hurtigere ind pr. omgang du drejer. Er tallet lavt, bruger du flere omgange på at spinne linen ind.

Oftest ligger gearing omkring 5:1.

Størrelsen på dit spinnehjul

Du vil typisk kunne vælge mellem størrelse 1000-5000.

De mindre hjul er typisk til lettere agn og mindre stænger. Spolen er lidt mindre og beregnet til tynde liner og UL fiskeri (Ultra Light).

De større hjul vejer lidt mere og spolen er større og egner sig oftest til lidt tykkere line. Til for eksempel havfiskeri efter større fisk, skal du vælge et større hjul, hvor spolen kan have tykkere line på.

Når du køber et fiskehjul vil der i beskrivelsen oftest stå, hvor meget line du kan have på spolen i den bestemte tykkelse. Gearingen vil også være nævnt.

Vælger du et størrelse 2500 er du fint dækket ind, når du vil fiske efter havørreder ved kysten.

Kugleleje – hvor mange skal hjulet have?

kuglelejerne sidder inde i fiskehjulet og hjælper til at hjulet spinner mere glat. Jo flere kuglelejer hjulet har desto bedre og lettere går indspinningen. De helt dyre fiskehjul fra Shimano og Daiwa kan have op til 13 kuglelejer. De helt billige fiskehjul har typisk kun 1 kugleleje.

Læs også: TOP 4 – De bedste fiskehjul til prisen til kystfiskeri

 

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.