7 ting enhver lystfisker for alt i verden bør undgå (useriøs læsning)

Her får du måske verdens værste fisketips. Og dog! Hvis du vil være verdensmester i nulture, så er de lige noget for dig. Tipsene er nemme at følge og kræver ikke særlig meget af dig.

Indlægget indeholder mega mange reklamelinks.

ADVARSEL! Jeg bruger aldrig disse tips. Og er du seriøs lystfisker, skal du ikke læse videre. Tag hellere på fisketur.


1. Skift aldrig slidt line

Hvis du vil undgå at fange fisk, skal din fletline helst være rigtig slidt.

Det er heldigvis ikke noget problem, for din line vil, når du er til spinnefiskeri, blive slidt af sten og tang.

De fleste eksperter klipper jævnligt de første 5-10 meter slidt line af og binder blinket fast i den friske line. Men lad nu være med det! Behold det slidte, flossede stykke på.

Får du fangst, er der nemlig større chance for, at linen sprænger, og du glædeligt kan se til, hvordan din fangst forsvinder ud i havet igen.

En sikker vinder! Du er også fri for at slagte fisken.

God fletline som amatørnisser ikke gider bruge penge på (Klik på billedet for at se fed line).

2. Kast det samme sted hen igen og igen

Vil du undgå at fange fisk, skal du kaste det samme sted hen igen og igen. Aldrig giv op. Kast det samme sted igen og igen og have en stærk tro at ørreden nok skal komme forbi.

Fiskene er højst sandsynligt et andet sted. (Få at vide hvor de gemmer sig). Men bliv hvor du er og kast videre. Du vil med sikkerhed undgå at fange den helt store fangst.

Jeg har i øvrigt skrevet et indlæg, der fortæller dig, hvordan du effektivt kan affiske en kyststrækning. Men det er ikke noget for dig.

3. Vælg et gammelt, slidt og rustent fiskehjul

Tip nummer 3 er for dig der er nostalgisk. Find din oldefars ældgamle rustne fiskehjul fra 1893 frem fra laden. Pust det fri for spindelvæv. Lad endelig den gamle mølædte fiskeline sidde på.

Nyt fiskehjul er kun for blærerøve (klik på billedet for at se gode tilbud)

Fordelene ved et gammelt, rustent fiskehjul:

 • Bremsen er ofte slidt og ødelagt. Får du bid vil du ikke kunne løsne bremsen. Din line vil være total stram, og fiskelinen vil højst sandsynlig blive revet over.
  De professionelle har deres udstyr i orden. De har et velsmurt fiskehjul, der gnidningsfrit kan spinne fisken i land, og hvor bremsen virker. Men det er slet ikke noget for dig. Husk du vil være verdensmester i nulture!
 • Ældre fiskehjul er ofte tunge. Du bliver hurtigere træt i armen, du forkorter dine fisketure og dermed øger du din chance for ikke at fange fisk.
 • Det bedste ved ældre fiskehjul, er at de bedre kan lave kludder i linen. Fiskekludder er et sikkert hit! Der findes ikke noget bedre end at stå ude ved kysten og fumle med fiskeline fyldt med knuder og dine hænder er ved at fryse ihjel. I den tid du bruger på at løsne knuder, får du ikke fisk.

Hold dig fra et af mine mest læste indlæg omkring valg af fiskehjul. Det ender bare med, at du ønsker dig et nyt fiskehjul og genfinder fiskeglæden, når du mærker, hvor dejlig blødt et hjul kan gå. Du ender med at fiske mere! Og øger risikoen for at få fisk.

4. Fisk midt på dagen i solskin

Her kommer et af mine bedste tip. Det vil give dig succes. Nu skal du høre:

Vil du undgå at fange fisk, skal du sove rigtig længe. Ringer vækkeuret klokken 7, skal du selvfølgelig ikke stå op. Sluk vækkeuret! Træk dynen godt op over hovedet og bliv liggende et par timer mere. Helst til klokken 11.

Sov længe og undgå de store morgenfisk.

Tag dig god tid til morgenmaden. Helst 1-2 timer så du først er fiskeklar klokken 13.

Er der for mange skyer, bliver du hjemme. Hvem gider fiske i overskyet vejr? Det er da kun fiskenørderne, der kan finde på det.

Desuden bliver du ikke så brun, når det er overskyet. Og du kan heller ikke få afprøvet dine nye polaroid solbriller.

Optimale fiskeforhold for dig, der ikke ønsker at fange fisk:

 1. Solen skal helst skinne fra en skyfri himmel
 2. Ingen vind. Havblik er flot at se på og chancen for fisk er lille.
 3. Is på vandet, så dit blink kører hen ad isen og IKKE kommer ned i vandet!
  (Ok jeg lod mig lige rive med af den kreative stemning og skrev punkt 3. Det er selvfølgelig plat humor! Hold dig til punkt 1 og 2.)

Hvad hvis jeg gerne vil fange fisk. Hvordan skal vejret så helst være Martin?

Det kan du læse om her: Det perfekte fiskevejr

5. Medbring ikke et fangstnet

Skulle du være så uheldig at få fangst, så er det bedst, at du ikke har noget fangstnet og ikke kan lande fisken sikkert.

Fangstnet er opreklameret. Bruges kun af professionelle.
Hvis du skal spinne fisken helt ind til land, kan det ske, at linen sprænger eller at fisken hopper af. Din mission er perfekt. Med et fangstnet får du desværre fisken ret sikkert fanget.

Engang da jeg var på fisketur, fik jeg en kæmpe fisk på. Det var noget møg. Jeg tror næsten, det havde været min personlige rekord. Men hallo, hvem går efter rekorder? Så jeg undlod selvfølgelig at bruge fangstnet.

Og ja selvfølgelig sprang linen, da fisken var helt inde ved mig. Jeg nåede at gribe ud efter den, men den var for glat, så heldigvis slap den væk! Jeg var så glad og lykkelige flere uger efter.

Jeg slap for at:

 1. Slagte fisken
 2. Tage selfies af mig og den store fangst
 3. Stolt vise min kone min fangst
 4. Måske vinde 1. præmien i Snurrebasse Cup
 5. Grille og spise fisken (havregryn smager også bedre)

Som du kan se, var det godt jeg glemte mit fangstnet.

6. Bind en dårlig knude

Et andet godt tip er at binde en rigtig dårlig knude. Hvis du er heldig går knuden nemlig op, og du mister fisken.

Du kan i mit indlæg ‘2 fiskeknuder til flet- og nylonline’ læse, hvordan du kan binde den perfekte knude. Det er 2 af de mest anvendte fiskeknuder, men de er ikke noget for dig.

7. Drop fisketuren

Den mest effektive måde, at undgå at få fangst på, har jeg gemt til sidst. Du skal selvfølgelig lave noget andet end at fiske!

Rigtig mange vælger at bruge deres fritid på noget mere spændende. Og så undgår de alle nulturene.

Author: Martin Teichert - Reklame

Martin Teichert og manden bag MrMazzo. Jeg elsker at fiske efter havørreder. Her på siden får du mine bedste tips til havørredfiskeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *