7 fisketips du ikke skal lytte efter!

Her får du måske verdens værste fisketips af mig. Og dog! Hvis du vil være verdensmester i nulture, så er de lige noget for dig. De er nemme at følge og kræver ikke særlig meget af dig. Er du allerede ekspert i nulture, og synes det er rigtig fedt, så springer du bare dette indlæg over.

(Indlægget indeholder rigtig mange reklamelinks. Hader du gode tilbud, skal du ikke bruge dem)

ADVARSEL! Jeg bruger aldrig disse tips. Og er du seriøs lystfisker, skal du ikke læse videre. Tag hellere på fisketur.

1. Skift aldrig slidt line

Hvis du vil undgå at fange fisk, skal din fletline helst være rigtig slidt.

Det er heldigvis ikke noget problem, for din line vil, når du er til spinnefiskeri, blive slidt af sten og tang.

De fleste eksperter klipper jævnligt de første 5-10 meter slidt line af og binder blinket fast i den friske line. Men lad nu være med det! Behold det slidte, flossede stykke på.

Får du fangst, er der nemlig større chance for, at linen sprænger, og du glædeligt kan se til, hvordan din fangst forsvinder ud i havet igen.

En sikker vinder!

God fletline som amatørnisser ikke gider bruge penge på (Klik på billedet for at se fed line).

2. Kast det samme sted hen igen og igen

Vil du undgå at fange fisk, skal du kaste det samme sted hen igen og igen. Der var ikke fisk ved første kast, så du får nok heller ikke bid ved kast nummer to eller nummer tre.

Fiskene er muligvis et andet sted. (Få at vide hvor de gemmer sig). Så bliv hvor du er og kast videre. Du vil med sikkerhed undgå at fange den helt store fangst.

Jeg har i øvrigt skrevet et indlæg, der fortæller dig, hvordan du effektivt kan affiske en kyststrækning. Men det er ikke noget for dig.

3. Vælg et gammelt, slidt og rustent fiskehjul

Tip nummer 3 er for dig der er nostalgisk. Find din oldefars ældgamle rustne fiskehjul fra 1893 frem fra laden. Pust det fri for spindelvæv. Lad endelig den gamle mølædte fiskeline sidde på.

Nyt fiskehjul er kun for blærerøve (klik på billedet for at se gode tilbud)

Fordelene ved et gammelt, rustent fiskehjul:

 • Bremsen er ofte slidt og ødelagt. Får du bid vil du ikke kunne løsne bremsen. Din line vil være total stram, og fiskelinen vil højst sandsynlig blive revet over.
  De professionelle har deres udstyr i orden. De har et velsmurt fiskehjul, der gnidningsfrit kan spinne fisken i land, og hvor bremsen virker. Men det er slet ikke noget for dig. Husk du vil være verdensmester i nulture!
 • Ældre fiskehjul er ofte tunge. Du bliver hurtigere træt i armen, du forkorter dine fisketure og dermed øger du din chance for ikke at fange fisk.
 • Det bedste ved ældre fiskehjul, er at de bedre kan lave kludder i linen. Fiskekludder er et sikkert hit! Der findes ikke noget bedre end at stå ude ved kysten og fumle med fiskeline fyldt med knuder og dine hænder er ved at fryse ihjel. Den tid du bruger på at løsne knuder, får du ikke fisk.

Hold dig fra et af mine mest læste indlæg omkring valg af fiskehjul. Det ender bare med, at du ønsker dig et nyt fiskehjul og genfinder fiskeglæden, når du mærker, hvor dejlig blødt et hjul kan gå. Du ender med at fiske mere! Og øger risikoen for at få fisk.

4. Fisk midt på dagen i solskin

Her kommer et af mine bedste tip. Det vil give dig succes. Nu skal du høre:

Vil du undgå at fange fisk, skal du sove rigtig længe. Ringer vækkeuret klokken 7, skal du selvfølgelig ikke stå op. Sluk vækkeuret! Træk dynen godt op over hovedet og bliv liggende et par timer mere. Helst til klokken 11.

Sov længe og undgå de store morgenfisk.

Tag dig god tid til morgenmaden. Helst 1-2 timer så du først er fiskeklar klokken 13.

Er der for mange skyer, bliver du hjemme. Hvem gider fiske i overskyet vejr? Det er da kun fiskenørderne, der kan finde på det.

Desuden bliver du ikke så brun, når det er overskyet. Og du kan heller ikke få afprøvet dine nye polaroid solbriller.

Optimale fiskeforhold for dig, der ikke ønsker at fange fisk:

 1. Solen skal helst skinne fra en skyfri himmel
 2. Ingen vind. Havblik er flot at se på og chancen for fisk er lille.
 3. Is på vandet, så dit blink kører hen ad isen og IKKE kommer ned i vandet!
  (Ok jeg lod mig lige rive med af den kreative stemning og skrev punkt 3. Det er selvfølgelig plat humor! Hold dig til punkt 1 og 2.)

Hvad hvis jeg gerne vil fange fisk. Hvordan skal vejret så helst være Martin?

Det kan du læse om her: Det perfekte fiskevejr

5. Medbring ikke et fangstnet

Skulle du være så uheldig at få fangst, så er det bedst, at du ikke har noget fangstnet og ikke kan lande fisken sikkert.

Fangstnet er opreklameret. Bruges kun af professionelle.
Hvis du skal spinne fisken helt ind til land, kan det ske, at linen sprænger eller at fisken hopper af. Din mission er perfekt. Med et fangstnet får du desværre fisken ret sikkert fanget.

LÆS OGSÅ: 7 fisketips du ikke må gå glip af (de er bedre end dem i dette indlæg)

Engang da jeg var på fisketur, fik jeg en kæmpe fisk på. Det var noget møg. Jeg tror næsten, det havde været min personlige rekord. Men hallo, hvem går efter rekorder? Så jeg undlod selvfølgelig at bruge fangstnet.

Og ja selvfølgelig sprang linen, da fisken var helt inde ved mig. Jeg nåede at gribe ud efter den, men den var for glat, så heldigvis slap den væk! Jeg var så glad og lykkelige flere uger efter.

Jeg slap for at:

 1. Slagte fisken
 2. Tage selfies af mig og den store fangst
 3. Stolt vise min kone min fangst
 4. Måske vinde 1. præmien i Snurrebasse Cup
 5. Grille og spise fisken (havregryn smager også bedre)

Som du kan se, var det godt jeg glemte mit fangstnet. Det var så fedt, at jeg har skrevet et indlæg om det. Du kan læse hele historien her. Jeg vil råde dig til at følge mit gode eksempel, så du slipper for at lande fisken sikkert.

6. Bind en dårlig knude

Et andet godt tip er at binde en rigtig dårlig knude. Hvis du er heldig går knuden nemlig op, og du mister fisken.

Du kan i mit indlæg ‘2 fiskeknuder til flet- og nylonline’ læse, hvordan du kan binde den perfekte knude. Det er 2 af de mest anvendte fiskeknuder, men de er ikke noget for dig.

7. Drop fisketuren

Den mest effektive måde, at undgå at få fangst på, har jeg gemt til sidst. Du skal selvfølgelig lave noget andet end at fiske!

Rigtig mange vælger at bruge deres fritid på noget mere spændende. Og så undgår de alle nulturene.

Her får du en liste over ting, du kan foretage dig, hvis du er træt af at fiske:

Ballonflyvning:

Hvorfor stå i vand til navlen og fryse, når du kan se det hele fra luften. Måske du fra luften bedre kan spotte de gode fiskesteder – tang, revler, badekar.

Ballonflyvning i alperne

5.995,00 kr

Oplev at flyve i luftballon henover de østrigske alper. GO DREAM giver dig nu mulighed for at prøve denne spektakulære og unikke oplevelse, som foregår i op til 4,5 km højde. Ballonen letter midt inde i de østrigske alper og stiger langsomt op til skyer ...

GÅ TIL FORHANDLER

Flyv i Luftballon

2.395,00 kr

At flyve i en varmluftballon er en anderledes og uforglemmelig oplevelse. Det er fascinerende, sjovt og noget helt andet end at flyve i et fly eller helikopter.Din tur i luftballonen foregår i op til 500 meters højde, og du vil nyde hvert sekund af den 1 ...

GÅ TIL FORHANDLER


Testkør en sportsvogn:

Inviter din fiskemakker med hvis han er en rigtig god fiskemakker. På jeres næste fisketur fortæller du ham, at fordi han er verdens bedste fiskemakker, fortjener han sådan en tur:

Testkør en Ferrari

895,00 kr

Læn dig tilbage i førersædet og kør selv en ægte supersportsvogn på landevej. Nu får du mulighed for at opleve en Ferrari 458 fra førersædet og få V8-motor, hestekræfter og hurtig acceleration for alle pengene. Dette er bilmærket, der samler luksus, fart ...

GÅ TIL FORHANDLER

Testkør en Lamborghini Huracan

895,00 kr

Er du til luksus, fart og komfort? Udlev drømmen og prøv én af verdens mest berømte super-sportsvogne - Lamborghini GALLARDO LP 520-4 e-gear - og få en uforglemmelig køreoplevelse. Denne Lamborghini Huracan har ikke mindre end 560 HK og en topfart på ...

GÅ TIL FORHANDLER

Testkør en Lotus

1.200,00 kr

Glæd dig! For nu kan du få lov til selv at manøvrere den superelegante sportsvogn Lotus Elise rundt i dens rette element - nemlig på en racerbane. Denne køretur i Lotus Elise foregår på Padborg Park, hvor du starter med selv at køre den lille drøm, inden ...

GÅ TIL FORHANDLER

Testkør sportsvogn på bane

1.495,00 kr

Nu har du muligheden for at sidde bag rettet i en af de nyeste superbiler på markedet. Bilerne kommer til sin ret, når du kører ned ad langsiden, og mærker den kraftige acceleration efterfulgt af opbremsningerne ind i kurverne. Kom ud og prøv en tur bag ...

GÅ TIL FORHANDLER


Ophold:

Tag kæresten med og ikke din fiskemakker, medmindre din fiskemakker også er din kæreste. Har du forsømt din kæreste pga. for mange fisketure, er et ophold et sikkert hit og en god måde igen at få styrket parforholdet. Er du nu også blevet parterapeut Martin. Tja, åbenbart ved jeg også lidt om dette emne).

4 nætters hotelophold for 2 - Spanien eller Italien

3.999,00 kr

Barcelona, Rom, Madrid, Milano. Listen over disse to fantastiske landes rejsedestinationer kunne fortsætte meget længere. Begge er de spækket med historie og kultur fra antikke tider svundne herredømme. Ud over det er de selvfølgelig også oplagte rejsemål ...

GÅ TIL FORHANDLER

Adeligt Slotsophold

19.500,00 kr

Tag en helikopter med en du holder af på et eksklusivt gourmet-ophold på Dragsholm Slot på Vestsjælland. Opholdet starter med en unik helikoptertur fra København til Dragsholm Slot fra 1215. Under turen får I mulighed for at nyde den flotte panoramaudsig ...

GÅ TIL FORHANDLER

Bed & Breakfast

799,00 kr

Sengen er redt.Morgenmaden bliver serveret. Dagen er jeres.Stik af hjemmefra og nyd hinandens selskab med et utraditionelt ophold på et hyggeligt bed and breakfast sted i Danmark eller Sverige.Værten venter jer og tager imod med åbne arme. Kom lidt væk ...

GÅ TIL FORHANDLER

Gastronomisk ophold i Silkeborg

2.199,00 kr

Nyd et skønt gastronimiskophold for 2 med forkælelse for både sjæl og smagsløg. På det stilfulde Radisson BLU, Hotel Papirfabrikken i Silkeborg med udsigt over Gudenåen og Silkeborgsøerne venter jer en fantastisk oplevelse. I vil med dette ophold både få ...

GÅ TIL FORHANDLER

Golfophold

1.698,00 kr

Overnatning på Danhostel Flensborg Fjord, et ophold med greenfee og rangebolde. Danhostel Flensborg Fjord, der ligger i den lille landsby Rinkenæs, byder på moderne værelser og gode faciliteter. På dette ophold er der garanti for smuk natur, golf ...

GÅ TIL FORHANDLER

Hotelophold med pension

1.925,00 kr

Nyd et afslappende familieophold på Kommandørgården på skønne Rømø. Opholdet inkluderer fuld pension og masser af muligheder for sjove aktiviteter. I får en overnatning i velindrettet familielejlighed på 45 kvm. Ved ankomsten får I kaffe og kage, og til ...

GÅ TIL FORHANDLER

 

Author: Martin Teichert

Min passion er at fiske efter havørreder, Jeg jagter den store på 7,4 kg. Det ville være perfekt, hvis jeg kunne hjælpe dig med fiskeriet - derfor denne blog. Kort og godt: Gift med svenske Frida. Vi har Wilma sammen. Er bonusfar til Fiona. Vores hund hedder Ida og dværghamsteren kalder vi Mussi. Fritiden bruger jeg på min familie, mit lille hus, have, en god fodboldkamp på TV og selvfølgelig fiskeriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *